BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #619320 przez olivka
łooo matko, patrzę na ten rysunek z dnem macicy i oczom nie wierzę...to pod koniec ciąży będziemy ją miały pod samymi cycami?????? masakraaa :P
Cukiereczek na allegro wpisz sobie firmę Lolek, mają fajną pościel i nie droga ja będę u nich zamawiać na 100% tylko jakoś w czerwcu-lipcu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #619343 przez MamaBąbelka
Was denerwują faceci, a ja denerwuje swojego ;). Chyba muszę go poprosić, żeby się upewnił, że go słyszałam i że rozumiem, co do mnie mówi, bo wrócił o 18:00 i już trzy razy o coś mnie prosił, a ja tego nie zrobiłam, bo jakoś do mnie nie dotarło ;).

Iwona, gratuluję synka :).

Witam także nową mamę :).

Zii, ja byłam 19 tygodniu i 4 dniu to miałam palec pod pępkiem, a tu piszą, że powinnam pod koniec 20-tego mieć 2-3 palce pod, to też jakby za wysoko, ale lekarz nic nie mówił, że to niby źle. I nie czytaj bzdur na forach, bo tam to można wszystko znaleźć :).

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619361 przez agataxii
Witam nowe mamusie :)

Patka, gratuluję wyraźnych kopniaków :laugh: A z mężem na pewno sobie poradzisz. Mój szanowny Pan jak pił jeszcze za kawalera, to byłam przeszczęśliwa, że mam tak kochanego chłopa, bo wypije i idzie spać jak małe dziecko. Nawet po ślubie nie było niepokojących oznak. Ale to co mi zrobił po porodzie, to mu nigdy nie zapomnę :( Córka miała raptem tydzień, przyszli znajomi na pępkówkę. Gdy się rozeszli, przeżyłam istny horror. Córka głodna, płacze, ja cała obolała, ledwo się jeszcze poruszałam, a mój... nie wiem jak go nawet nazywać jak sobie wspomnę co robił. Ledwo stał na nogach, trzymał Gabrysię na rękach i groził mi, że mi jej nie odda, bo chcę mu dziecko odebrać :( Taki stan trwał ze dwie godziny. Moja matka chciała już policję wzywać, ale jej nie pozwoliłam bo się bałam. Nie wiedziałam jak na to zareaguje i co zrobi dziecku... Wyłam w sufit z rozpaczy i bezradności, bo nie mogłam nic zrobić tylko stać i patrzeć. W końcu jakoś go udobruchałyśmy. Oddał dziecko mojej mamie. Zabrała córę do siebie a ja mogłam się zając tym szaleńcem.
Podobne sytuacje miały miejsce w sumie trzy razy (na szczęście później już bez udziału dziecka) i to zanim córa ukończyła 6mc. Za trzecim powiedziałam dość. Jak już kiedyś wspominałam wysłałam go na izbę. Pomogło. Zdarza się, że wypije, ale teraz sam sobie umie powiedzieć dość. Mimo to, cały czas się boję, że sytuacja kiedyś się powtórzy...

A! Iwonka, gratuluję synka :)

Ja badania wolę robić prywatnie między innymi z tego względu, że mam bardzo cienkie żyły. Gdy robię w przychodniach to zawsze mnie kują więcej jak raz i mi takie siniaki porobią... A tak, to obsługa miła i pobranie materiału do badań jak dla mnie idealne :)

11 lata 8 miesiąc temu #619387 przez agniesia1604
Kataleja, Witaj nowa Mamuśko :)))

fielkowa , Kataleja
ja używam do zmniejszania zdjęcia:
www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/
ustawiam na 800 px:)

Ale się dzisiaj rozpisałyście...:) ...

11 lata 8 miesiąc temu #619391 przez MamaBąbelka
Patka, mężowi jutro daj popalić, jestem pewna, że się wszystko ułoży, zobaczysz :). Napisz jutro, jak wizyta :).

11 lata 8 miesiąc temu #619399 przez patka1603
agataxii to ładną przygodę miałaś, aż się w głowie to nie mieści jak faceta potrafi odwalać jak popiją.

A u mnie jak by tego wszystkiego było mało to mąż pracuje u mojego taty i w przeciągu minionej godziny 2 razy miałam już pogawędkę z mamą- dodam ze mój wspaniały mąż zdemolował szatnio-przebieralnie łącznie z częścią na narzędzia więc o stratach wole nie myśleć.
Nie rozumiem tego co mu się stało nigdy tak nie miał żeby być tak agresywnym.

..ja pierdo... zzygał sie ja mu chyba łeb rozkwasze

11 lata 8 miesiąc temu #619404 przez EwelinaB87
iwonta_kg napisał:

Ja juz po badaniu! Wszystko dobrze! A wiecie kto rosnie w moim brzuszku? UWAGA! CHLOPCZYK!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Kataleja napisał:

Kataleja WItamy witamy rozgość się :D a córcia czy synuś?

18 kwietnia dopiero bede miala USG takze poki co nie znam plci , na zdjeciu z 12 tygodnia widac jakby byly jajeczka ale to moze omamy hehe :blush: Obecnie mam dwie corki w domu ,wiec w sumie przydalby sie synus :blink: choc cichutko mam nadzieje ,ze to bedzie dziewczynka -wiecie -babska solidarnosc :lol:[/quote]

Gratuluje Iwoncia!!! kolejny fajfusik hehe zmieniamy juz w tabelce na kacperka.

Kataleja
podaj mi prosze jeszcze raz date porodu i imiona dla Dzieci ;)

11 lata 8 miesiąc temu #619405 przez MamaBąbelka
Patka, powinnaś go nagrywać, myślę, że zobaczenie tego, jak się sponiewierał, może mu uświadomić, jaki to dla Ciebie problem.

11 lata 8 miesiąc temu #619410 przez agataxii
MamaBąbelka napisał:

Patka, powinnaś go nagrywać, myślę, że zobaczenie tego, jak się sponiewierał, może mu uświadomić, jaki to dla Ciebie problem.

Ja mojego nagrywałam. Na drugi dzień mu to puszczałam (mimo że nie chciał) żeby zwiększyć jego kaca moralnego.

11 lata 8 miesiąc temu #619413 przez patka1603
eh mam dosyć tego człowieka.. po marudził i poszedł spać, zresztą ja zaraz tez idę jestem zmęczona po dzisiejszym dniu. zastanawiam się co mu jutro powiedzieć bo już brak mi sił na to wszystko..
jeszcze pewnie w pracy dostanie wykład o ile wstanie rano

11 lata 8 miesiąc temu #619423 przez agataxii
Trzymaj się Patka. I daj mu wyraźnie do zrozumienia, że nie żartujesz. Pewnie ciężko Ci będzie zasnąć po takim dniu, ale Tobie i Maleństwu odpoczynek potrzebny.

11 lata 8 miesiąc temu #619429 przez EwelinaB87
ziii napisał:

Heh, to już mówię :lol: U mnie lekarz bada wysokość dna na każdej wizycie, przy okazji badania położniczego. Tu jest wykres, jak to wygląda w różnych okresach ciąży: www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308
No i problem w tym, że ja jestem w 22 tygodniu, a dno mam już na wysokości pępka. Lekarz w sumie stwierdził, że widać taka moja uroda, ale gdzieś wyczytałam, że może to świadczyć o tym, że poród może się odbyć wcześniej... No i się sama wkręcam. Czy któraś z was o tym coś wie?

Zii ja w 19+4 bylam w szpitalu to juz wtedy mowila mi ze mam dno na wysokosci pepka, wiec chyba nie ma co sie tym przejmowac,

Bylam na tych warsztatach ale powiem szczerze ze nie tego oczekiwałam, maz nie pozwolil mi mowic,ale prawda byla taka ze 2h siedzielismy i sluchalismy jakis bzdur od samsungu eco babel i zywieniu w ciazy, nic szczegolnego tylko to ze mamy jesc zdrowo nie duzo =.=
Tak sie wymeczylam ze podarowalam i pojechalismy do domu, wiec nic nie moge powiedziec,
tyle czasu w niewywietrzonej sali nie nadaje sie na ciezarnych..

pewnie inne mamy byly swiadome realiów takich spotkan ale ja wole jednak aktywna prezentacje a nie jak nudny wyklad reklamowy, zaluje tylko ze nie zobaczylam maxicosi, za co notabene maz mial wyrzuty sumienia.

Patkaja sie smieje z mojego meza bo popija wina z naszego slubu itd, ale nigdy sie nie upil, moze raz w zyciu 6lat temu, nie wyobrazam sobie jakiejkolwiek awantury chyba bym go do domu nie wposcila, ale jestesmy juz jakis czas ze soba i wiem ze to domator jak ma pic to w domu i nigdy na umor, ale z Twoim moze byc niestety problem, musicie sobie to wyjasnic poki dzidzius w brzuszku...

zreszta nie jestem specjalistka ani dlugowieczna mezatka,
kiedys kazdy pil awanturowal sie itd, nikt sie nie rozwodzil, ale sa gorsze przypadki...
nie wiem...

strasznie ciagna mnie zebra, Milcia jest grzbietem i sie strasznie rozpycha a to siedzenie jeszcze spotegowalo problem :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #619435 przez Sikoreczka
darkgd napisał:

Sikoreczka napisał:

co do porodu to ja miałam cesarke. Teraz ciężko mi sobie wyobrazić SN no ale zobaczymy. Po cesarce najgorszy pierwszy tydzień bo ciągnie strasznie... a i teraz po dwóch latach czuje szew

Ja jestem z Warszawy

A możesz mi powiedzieć na który szpital sie zdecysowałaś lub planujesz zdecydować? Ja zebrałam głosy i wszytskie są za Inflancką i chyba tam pójdę.

Hej ja rodziłam w bielańskim (tzn miałam cesarkę) więc ciężko mi powiedzieć jak wygląda tam SN i czy potrzebna jest prywatna położna czy nie. Po porodzie wszystko było super. Sale 3 osobowe. Jak już dostałam Kubę to w dzień pomagał mi mąż i mama no ale w nocy "wynajeliśmy" pielęgniarkę za 300 zł która bardzo pomogła mi przy małym.

Inflanca wtedy miała odnowiona tylko porodówkę a poporodowa to była masakra w salach było po 10 osób!!!! i wogóle nie cieszyła się wtedy najlepszą renomą.

Teraz też będe rodzić w bielańskim chyba. Na inflanckiej polecam szkołę rodzenia. Mi sie bardzo podobała i była darmowa.

11 lata 8 miesiąc temu #619440 przez EwelinaB87
I jest nas juz 30!
na razie mamy potwierdzonych 14chłopców (z blizniakami)
i 10 dziewczynek :)

Plik załącznika:

Nazwa pliku: sierpniwki...0410.doc
Wielkość pliku:26 KB
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #619454 przez Kataleja
EwelinaB87 napisał:

Kataleja [/b] podaj mi prosze jeszcze raz date porodu i imiona dla Dzieci ;)[/quote]

Data porodu 23 sierpien ,lat mam 27 a imiona dla dzieci Pola lub Miłosz :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka