BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #662703 przez cukierecek27
Nasze łóżeczko jeszcze od teściowej nie przyjechało :) hehe ale to po tym slubie zamieszaniu na spokojnie wtedy na zakupy :D materacyk do lozeczka jeszcze nam został... no i hmm narazie zakupy chyba ddla mnie do szpitala :)

Wunia to co się dzieje w szpitalach nie tylk na porodówkach czasem przekracza ludzkie pojęcie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #662704 przez wunia1984
Ewelinko łóżeczko mam identyczne :)

11 lata 7 miesiąc temu #662707 przez agniesia1604
wunia1984 napisał:

Witam się dziewczynki :)
Jestem w szoku po obejrzeniu tego wywiadu, normalnie to co dzieje się czasem w szpitalach to przechodzi ludzkie pojęcie :( Lekarz doskonale wiedział, że chłopiec będzie duży i cały czas naciskał na poród naturalny. Po 3 godzinach doszło do uduszenia dzieciątka w drogach rodnych... Lekarz wychodząc z sali zapytany przez ojca co się dzieje odpowiedział "dmuchają" (reanimują). Mama chłopcajest pod opieką psychologa... Ehhh

Maminka widzę, że zakupki udane. Nas też czeka zakup komody ale to chyba w czerwcu...
Dziewuszki składacie juz łóżeczka?
Cukiereczku trzymam kciuki żeby wszystko było tak jak sobie wymarzyłaś, a torcik pewnie pyszota :) mniami

ech to straszne...

Ciekawe dlaczego lekarz nie podjął decyzji o cięciu cesarskim..
a w jakim mieście?

11 lata 7 miesiąc temu #662710 przez EwelinaB87
Aga tez myslalam o tanszym , ale placi moja siostra a jej sie to lozeczko nie podoba :P
roznica jest niewielka, bo moje kosztuje 355zl, oczywiscie na innych aukcjach i sklepach niemal 100zl wiecej, ale wykonanie jest naprawde swietne takie same lozeczko ma lusi z rancza :P

ja lozeczko kupie prawie na samym koncu bo nie mam gdzie go trzymac a skladac go juz teraz to glupota. szczegolnie u mnie w tej klitce :P

w niedziele wybieram sie z mama na szoping wozkowy, mam nadzieje ze to bedzie moj ostatni raz i teraz nie bede sie spieszyc i stresowac, mam podjac decyzje i koniec, zrobie to podstepem nic nie sugerujac ciekawe co mi goscie poleca :D

11 lata 7 miesiąc temu #662711 przez agniesia1604
W czerwcu chcę skompletować torbę do szpitala...

W lipcu planowałam zamówić łóżeczko...
Jak i resztę rzeczy...

11 lata 7 miesiąc temu #662719 przez EwelinaB87
Niby ja mialam 4,5kg i 62cm i rodziłam sie naturalnie, nie wiem jakim cudem wylazłam, bo przy podobnej wadze, na pewno byłaby cesarka, tym bardziej przy pierwszym dziecku. ale to byly inne czasy, to cos strasznego ze przy tak jednak rzadkich przypadkach zwlekaja z najbardziej odpowiednia decyzja...

11 lata 7 miesiąc temu #662723 przez wunia1984
Nie słyszałam w jakim mieście, ale pierwsze dzieciątko też mieli duże, poród kleszczowy, eraz sie tego obawiali i nalegali na cesarkę no ale lekarz pacan i tyle...

11 lata 7 miesiąc temu #662750 przez mami_nka
Ja mężowi powiedziałam żeby mi poskładał komody tylko łóżeczka jeszcze nie :) mysle ze na przełomie lipca sierpnia złożymy i przygotujemy wszystko pod Lilke (przemeblowanie sypialni) narazie skorzystamy jeszcze z wygody i miejsca w sypialni :D

Co to materaca tez myslalam o kokosie i gryce ale jak podotykałam to kupilismy za 136zł piankowy leczniczy blablabla ... zwyczajny ale biały nie te kolorowe zwykle z obrazkami bo one byly cieniutenkie a ten juz taki fajny

11 lata 7 miesiąc temu #662769 przez EwelinaB87
Ten materac jest bardzo twardy taki ma byc, szczegolnie na poczatku zycia, poza tym swietnie oddycha, moja kuzynka niby tez kupila jakis leczniczy materac, ale nie jestem do niego przekonana, mysle ze ten bedzie odpowiedni, chociaz jakos specjalnie nie zastanawialam sie nad tym.

Ja nad komoda sie jeszcze zastanowie, tzn inaczej ja bym kupila na pewno, ale niestety komody z zestawu moich mebli sa dosc spore i glebokie, co jest dosc klopotliwe, ale jesli bede \zmuszona je kupic, a wydaje mi sie to nieuniknione, po prostu zmienimy ustawienie mebli, a ja zyskam moze dwie szuflady :cheer: szkoda tylko ze to kolejny dosc spory koszt

11 lata 7 miesiąc temu #662774 przez klauduska89
Cukiereczku aż zazdroszczę ci tego ślubu :) nie stresuj się tylko rozkoszuj każdą chwilą bo bardzo szybko minie :)
Taki mam mętlik w głowie z tymi pieluszkami...Kupię chyba po paczce Pampersa i Dady na początek i porównam sama, każde dziecko inaczej reaguje, dla kogoś jedne pieluszki mogą być świetne i najlepsze na świecie a drugie dziecko już inaczej będzie to odczuwało.

11 lata 7 miesiąc temu #662785 przez cukierecek27
co do pieluszek chyba kupie Dady tez pierwsze jak nie beda pasowały wtedy zastanowie sie co dalej :) mam biedronke pod nosem wiec na spacerek akurat :)

11 lata 7 miesiąc temu #662796 przez klauduska89
dziś jedna z czerwcówek urodziła :) kurczę jeszcze trochę i nasza kolej nadejdzie :)!
Mój synek od kilku dni codziennie ma czkawkę i to nie chwilę tylko po kilka minut. Podobno dla dzidziusia w brzuszku czkawka nie jest męcząca to i dobrze bo ja nienawidzę mieć czkawki i strasznie mnie męczy...

11 lata 7 miesiąc temu #662833 przez cukierecek27
Się zaczyna :))

11 lata 7 miesiąc temu #662859 przez agniesia1604
klauduska89 napisał:

dziś jedna z czerwcówek urodziła :) kurczę jeszcze trochę i nasza kolej nadejdzie :)!
Mój synek od kilku dni codziennie ma czkawkę i to nie chwilę tylko po kilka minut. Podobno dla dzidziusia w brzuszku czkawka nie jest męcząca to i dobrze bo ja nienawidzę mieć czkawki i strasznie mnie męczy...

haha

Nasz Staś od 4 dni ma czkawkę i pytałam wczoraj położnej bo czkawka Stasia trwa okolo 3-5 min i jest taka jakby tętno czuć ... no taka dziwna...
No i pytałam się czy coś na to poradzić - nie da rady:) ... to tyle :)

11 lata 7 miesiąc temu #662860 przez agniesia1604
Pan który przyjechał oglądać mieszkanie... zadowolony...
na poniedziałek umówiliśmy się na wizytę jego drugiej połówki:)))

Fajnie byłoby sprzedać i zaraz się sprowadzać na coś większego... w miejscu gdzie miałby maż bliżej do pracy... no ale zobaczymy...

Marzenia są po to aby je realizować...:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka