- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymamy Zii i Cukiereczku!!
Aga nie wiem po ile stoja mieszkania w cieszynie, nawet nie wiem ile macie mieszkańców, a macie już coś upatrzone w innym mieście? troche mało czasu jak na urządzanie sie od podstaw.
Ja mam nadzieje ze góra za 2lata przeprowadze sie do dwa razy wiekszego mieszkania, ale niestety pierwszy rok, na pewno bede kisła w mojej uroczej kawalerce, na szczescie dziecko chodzic nie bedzie to i problem mniejszy ze sprzataniem itd , mam tylko nadzieje ze jakos dam sobie rade a i maz mi troszke pomoze, chociaz troszke mi go zal ze mimo nieprzespanej nocy musi dralowac do pracy a nie ma nawet gdzie uciec
Wiadomo, że będziemy zmuszeni szukać mieszkania wykończonego - gotowego do zamieszkania.
Ale marzy mi się mieszkanko nie na parterze ani nie na ostatnim pietrze lub na parterze z ogródkiem
Znalazłam takowe z ogródkiem ale koniec budowy w 2014:(((
Mieszkania w Cieszynie są w podobnej cenie co w Czechowicach-Dziedzicach ....
Podejrzewam że bez kredytu się nie obejdzie ale także liczę że koszty dojazdu męża do pracy będą o te 150zł niższe co można by przeznaczyć już na część raty:)
Najpierw sprzedać a potem intensywnie szukać - szukanie zazwyczaj zajmuje od 1-2 miesięcy z formalnościami ( o ile sprzedający wyprowadza się również szybko ).
W naszym przypadku ustalamy że w przeciągu 3 miesięcy się wyprowadzamy i w tym czasie kupujemy nowe...
Wiadomo że jak kupujesz nowe to czym prędzej się przeprowadzasz aby nie płacić dwóch czynszów:)))
Można wyrwać fajne mieszkanka po remoncie ... ale i takie w bardzo kiepskim stanie...
Zobaczymy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Patka lekarz dwa razy mówił mi, że chłopak, a jak byłam ostatnio w szpitalu to USG robił mi młody lekarz i powiedział, że w brzuszku rośnie dziewczynka.
powiem tak,
lepiej iść do kolejnego lekarza zapłacić 150zł który ma bardzo dobry sprzęt i się dowiedzieć ... o ile Maluszek będzie odwrócony!!!!!
Bo w sumie lepiej juz wiedzieć co kupowacP:P
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Kurczę trochę to dziwne że lekarz dwa razy potwierdza że będzie chłopak a później kolejny mówi że to dziewczynka...w drugą stronę podobno łatwiej o pomyłkę ale tak to rzadko się chyba zdarza. Może mało doświadczony lekarz i dlatego, no nie wiem. Ja miałam powiedziane że chłopak będzie jak leżałam w szpitalu w 19 tygodniu, a później w 21 miałam usg i robiła mi jakaś chyba stażystka i się pytam czy chłopak napewno a ona że nie wie, że nic za bardzo nie widzi, no może i chłopak...Tak więc nie ma jak doświadczony lekarz.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
a poza tym jest "kurs" 1 pomocy u dzieciaczków chusto-noszenia, itp ogólnie wszystko co masz w opisie www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/strefa-r...nna/szczesliwa-mama/ ale mi się nie chciało tam siedzieć i poszłam na 2 h zakupy bo usg masz na konkretną godzinę.
Myślę że pół godziny wcześniej na 2d wystarczy jeśli nie będzie zainteresowania- u nas nie było bo wszyscy przyszli na 3d wiec jak powiedzieli że nie ma już miejsc i zostało tylko usg 2d to wszyscy się rozeszli
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ja zostane tak czy siak, bo nie widzialam milci 2miesiace =.=
chyba nie ma co sie ludzic, u nas pol miliona ludzi :/
jestem mimo wszystko dobrej mysli a z okazji dnia matki robia sesje darmowa wiec moze tam sie zalapie
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
no jasne ze kazdego interesuje 4d, a jakos tego badania w 2d znosna czy nie?
ja zostane tak czy siak, bo nie widzialam milci 2miesiace =.=
chyba nie ma co sie ludzic, u nas pol miliona ludzi :/
jestem mimo wszystko dobrej mysli a z okazji dnia matki robia sesje darmowa wiec moze tam sie zalapie
jakość super tak samo jak sprzet, ja dostałam 3 fotki i od tamtego czasu nie mam żadnych świeżych zdjęć bo mój gin prxestał dawac, zresztą na jego sprżęcie g..no widać.
Ja jak będę miała siły i do 38 t. c. nie urodzę to też spróbuje się załapać - na ostatnie foto u nas 3-4 sierpnia robią
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joanno jaki masz śliczny brzuszek, też już mam taki duży.
Ostatnio chcę się umówić na sesję zdjęciową brzuszka ale mój znajomy fotograf ma ostatnio strasznie dużo pracy (czas wesel)
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zobaczymy licze poprostu ze sie zalapie tak czy siak, rodzaj juz ma mniejsze znaczenie.
Asiu mam nadzieje ze urosnie tylko nie chcialabym z dnia na dzien bo popekam, teraz jest ok, bo nie mam rozstepow, ale jak nagle urosne to juz nic pewnego...
lece na poczte
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
co do rozmiarów brzuszka to czytałam że teraz to będzie dochodził 1 cm tygodniowo- czytałam o 28 tygodniu, i nawet troszkę się wystraszyłam, mam nadzieje że nie będzie tak źle