- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anisia kochana wspolczuje jeszcze troche!
Kropka cudne maleństwo!
Jejku dlaczego te porody w większości to taki koszmar

Nie wiem czy zdecyduje sie na drugie dziecko. To wszystko momentami przerasta. Podziwiam mamy z wieksza ilością dzieci szacun dziewuszki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

U nas był póki co jeden spacer.. bo po nim tak mnie "dół" bolał, że płakałam poł godziny mimo proszków przeciwbólowych i czopka

No ale jak dojdę do siebie to nadrobimy

A teraz wyobraźcie sobie, nie dość, że me dziecię w nocy budziło się tylko na karmienie i nie płakało, to w dodatku jakieś 40 minut temu poprosiłam Mamę aby się z nim położyła, bo T. pojechał do pracy, a ja się wykąpałam, ogoliłam nogi, a teraz jem sniadanko i piję herbatę -CIEPŁĄ !!!

a dziś o 16:45 mój Synuś skończy tydzień <3
Aaaaa i pierwszy raz nie musiałam dokarmiać w nocy

Juradka czyli nie było tak źle !! To super! Przykro mi, że pękłaś, ale najważniejsze, że Lenusia już w końcu dołączyła do Wrzesniowych bobasów <3

Mysia jak piszesz post, to co jaki czas go kopiuj po prostu.. jak Ci się wyłoży, to stracisz tylko końcówkę... Ja tak robię

Pesq a spróbuj może w ten sposób: Karmisz po 20-40 minut z każdej piersi, a jeśli dalej szuka i płace dokarmiasz 20 ml MM, karmisz na wezwanie. Jeśli chce więcej to już znowu pierś, bo to znak, że chce się tulić, a Ty masz pewność, ze nie jest głodna, bo już ją dokarmiłaś. I w ten sposób zamiast laktator to ona Ci rozrusza pierś.
U nas zadziałało. A Bartuś duży i duuużooo je... Fakt, że większość dnia spędzamy na cycu, ale tak jak wcześniej nie najadał się przez dwie godziny tak teraz potrafi zasnąć po 15 minutach

Sabinka trzymam kciuki!

Pesq ja zasypiam w każdym możliwym momencie. Tomek wraca ja usypiam. Mama posiedzi ja śpię. Karmi małego? Usypiam z nim. I boli mnie głowa. Ale pewnie się przyzwyczaję. Dziś w nocy tylko 2 karmienia

Kropka piękna ! <3
Anisia dasz radę! Już zaraz będzie po wszystkim !

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Mój też wczoraj zrobił kupę, ale ogólnie martwie się, bo ciągle ma twardy brzuszek, stęka i pręży się.
Kupiłam wczoraj espumisan na wzdęcia, ale też pytanie ile tego można brać i jak często? I czy herbatka z kopru pomaga?
Pesq nie karmię piersią zbytnio, bo podobnie jak Scarlett zabrakło mi wytrwałości no i te karmienie źle wspominam ze szpitala.
Za każdym razem jak go karmiłam czułam ból i powiem szczerze tylko czekałam kiedy mały skończy, karmienie kojarzyło mi się jedynie z bólem, strupami, mlekiem z krwią

A teraz jak go przystawie to złapie na dwie trzy minuty i idzie spać, ja nawet z butelką siedzę przy nim co najmniej pół godziny, bo to taki leniszek musi być już naprawdę głodny, żeby wypił wszystko szybciej....

Ja już też ściągam coraz mniej, teraz jeszcze stresuje się tym jego brzuszkiem, wczoraj płakałam i on płakał i nie wiedziałam już jak mu pomóc

- Scarlett86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
Kropka jaka Gwiazda na oddziale

Kasia ja karmię przez osłonki na piersi bo ja też mam płaskie brodawki i nie wiem jak mogłabym karmić bez...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A teraz wiadomość dnia - urodzona 3150 waga wyjsciowa 2920 dzis osma doba 3150!!

Jestem wykończona wysyłam Lukasza po rzeczy na ranę do apteki i jakieś witaminy bo ledwo siedzę.
Lukasz w poniedziałek do pracy a juznsie boje.
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
Co do gojenia to mozesz miec krwiaka tam gdzie był wlozony saczek
Myj woda z mydlem
Chodz w samych majtach i wietrz rane
I uzywaj recznika tylko swojego ... sprawdzaja sie takie male do twarzy do wycierania tylko rany i do prania
A jakie masz szwy
W uk zakladaja taki opatrunek żelowy ale ściągają chyba w 5 dobie lub 3 nie pamietam i szwy sa rozpuszczalne
W pl miałam normalne szwy ale blizna po tym okropna byla bo tak jakoś skore mi pozawijali
- sabina
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Macie 6 tyg na to
Dlatego polog to czas dla matki i dziecka swiety czas!!!
Moze nie bedziecie mieli juz mezow bo musza isc do pracy ale z niczym sie nie spieszcie
Pokojnie wszystko ogarniecie
Co do kolejnych pociech to jeszcze jestescie w szoku .... i może zmienicie zdanie
Mi najlepiej jest jak meza nie ma bo wtedy dziewczyny chodza jak w zegareczku.... a maz to np jak pora spania to zaczyna wyglupy
Skakanie i rozbija mi system
Albo przy lekcjach ... nie zmuszaj jej... a lekcje nie zrobione
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Oj to ja ostatnia
No ale za to wszystkie ciotki beda kibicować
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96
1. Jest fajny preparat - Femaltiker - rozpuszczasz go w mleku i pijesz, jest pyszny i mnie bardzo pomógł - kiedy go piłam miałam ze dwa razy więcej mleczka niż zwykle. Widziałam go nawet w Rossmanie ostatnio.
2. Może warto by było podokarmiać malutką przez sns system? - to jest produkt medeli, pomaga dokarmiać dziecko mm, ale dziecko ssie przy tym pierś.
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189

Kurde, paskudzi Ci się ta rana?:/ Ojj, niedobrze:/ Współczuję:/ u mnie bardzo ładnie zagojone, nic mnie nie ciągnie już, jedynie skórę mam taką odrętwiałą z jednej strony.
edit: zapomniałam o organizacji dnia...u mnie też ciężko, tym bardziej, że poza tym, że mama była te 3 dni po wyjściu ze szpitala i nam ogarnęła w domu i jakiśobiad i pomogła przy Agatce oraz z nią została, kiedy jechaliśmy zdjąć szew, itp., to praktycznie jestem sama. Piotrek jak jest to oczywiście baaaardzo pomaga, mogę podjechać do sklepu, on super się zajmuje Małą, czasem aż mu zazdroszczę, bo jest bardziej opanowany niż ja - w sensie, ja od razu bym płakała razem z nią, nad nią i w ogóle koniec świata. Natomiast wiecie jak pracuje i że praktycznie cały czasem jestem sama z Małą...powoli ogarniamy się, w nocy udaje mi się spać w przerwach między jedzeniem, no ale że mieliśmy przygody z tym brzuszkiem (tu przy okazji - herbatka z kopru średnio zdała egzamin, tzn. jakiejś znaczącej poprawy nie było, ale nadal daję jej się czasem napić, jak jeszcze nie jest czas na jedzenie, choć wówczas najczęściej nie daje się oszukać i nie chce pić

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

tak piszecie o tych kolkach że ja też mam schizę jak to będzie...
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

Jurada gratulacje

Kropka córeczka prześliczna

Anisia trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie :*

co do tematu poruszonego przez pesq odnośnie kolejnych dzieci to też póki co mówię NIE... Kubuś jest cudowny, zakochana jestem w nim po uszy ale poród ciągle jest w mojej głowie jako coś strasznego i nie wiem kiedy mi to minie. mimo, że czytając wasze opowieści mój poród to był pikuś ale jednak zachował się w pamięci jako okropne przeżycie...

wczoraj mieliśmy drugą wizytę położnej. miała być koło 9.00 była na 11.00... ale na szczęście jest bardzo sympatyczna i pomocna więc jej wybaczam

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja póki co laltator odstawilam i przystawiam mala na caly dzień. To znaczy ile chce. 45 do godziny cyc później ile można przerwa max. 2.5 jesli śpi a jak nie to wczesniej cycuje. Jak będę pewna ze placze z głodu to dam mm. No zobaczymy.
Kurde ja was kochane podziwiam ze dajecie rade same ja sir tak boje poniedzialku jak Lukasz pójdzie do pracy