BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #327684 przez bewipo
Witam trzecia :)
U mnie nocki w końcu całkiem normalne, zasługa mm. No i Anitka zaczęła całkiem nadrabiać z wagą, wskoczyłyśmy na 3 centyl, a było sporo poniżej. Waga wczorajsza 6300.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #327688 przez angie1713
Witam :)

U nas noc kiepska odkąd zaczęłam dokarmiać w dzień Nadie mm to budzi mi się częściej w nocy kiedyś jadła 1 raz pierś w nocy i spała do rana a teraz je 2 albo 3 razy wydaje mi się że mi pokarm zanika i za tym pierwszym razem się nie naje i budzi się częściej :dry:
Jak u was było dziewczyny po czym poznaliście że to już koniec karmienia?

A jeszcze mam jedna sprawę czy waszym dzieciom zdarzają się jeszcze kolki?Nadia wczoraj o 23 obudziła się z takim płaczem ze szok nie mogłam jej uspokoić przez dobre 20 min to na pewno kolka bo się nasilał ból a później mijał i tak na zmianę .Podejrzewam że to po herbatce z bobovity z jabłkiem i melisą niby od 4 miesiąca ale jednak na nią źle działa .Ostatnio miała kolkę właśnie w tym dniu też jej dałam ta herbatkę :angry:

Ja zaraz mykam na zakupy bo pustki w lodówce tylko najpierw muszę umyć włosy i je wyprostować czego bardzo nie lubię robić :dry:
Podczytywałam Was tu wczoraj wieczorem i widziałam piękne brzuszki :)
12 lata 10 miesiąc temu #327691 przez megi2501
Angie, a co to za zdjęcie w awatarku :unsure:
Ja karmię piersią, więc pokarm mam. Nie pomogę jeśli chodzi o zanik mleka...

Aga pytałaś chyba, czy nie karmi się ciągle, jak dziecko jest na cycu. Moja je 4 max 5 razy dziennie, i 1-2 razy w nocy :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #327693 przez angie1713
proszę Megi :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #327695 przez megi2501
Oby Majka wyzdrowiała :kiss: :kiss: :kiss:

Ale piękna Nadia :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #327696 przez Marta M
I ja się witam :)

Co do Myszy to szczerze powiem, że mnie zdenerwowało trochę to jak się zachowała..do porodu była, ze mną szczególnie przed porodem często smsowała, bo nasze dzieciaczki miały podejrzenie hipotrofii a jak urodziła tak miała nas w nosie...rozumiem, że nie miała może czasu, ale spędziła z nami kupę czasu a potraktowała nas jakbyśmy wogóle nie były dla niej ważne..WY DLA MNIE STANOWICIE CZĘŚĆ MOJEGO ŻYCIA, CZĘŚĆ WSPANIAŁYCH WSPOMNIEŃ...i nawet nie weszła żeby nam powiedzieć: nie będę pisać..zreszta nie wierze ze nie mogłaby czasem wejść i napisać co u niej i zapytać co u naszych pociech....no trudno...czyba że przeżywała jakąś depresję poporodową..choć po jej galerii na picasie nie sądzę..

Gosiu daj znać jak przelew dojdzie :)

Brzuszki piękne a Iwonka jaką Ty masz wesołą kuchnię :)

Katy nic nie odpisała na smsa :(

Angie moja co noc ostatnio budzi się z płaczem...myślę, że ma jakieś sny..i kupy u nas nadal brak, ehhh..
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #327698 przez Marta M
Nadia :kiss: A jaką ładną masz bluzeczkę :)

Odnośnie karmienia też karmię piersią i Aguś około 4 razy w ciągu doby po 5-8 minut plus jeden obiadek, czasami deserek lub soczek...tyle...ze trzy miesiące się męczyłam żeby pokarm utrzymać, ile się upłakałam jak z piersi jeszcze nie leciało a Maja głodna i już nie chciała ssać, oszukiwałam ją jak umiałam...usypiałam żeby ssała dłużej, bo na śpiąco ssie spokojniej, a chciałam ją przystawiać żeby laktacja się unormowała, piję po trzy herbaty laktacyjne dziennie...i z początku albo miałam własnie tak, że pusto, za chwilę nawał że piersi jak kamienie i budzić dziecko bo nie wytrzymam...a sika z nich jak z węża...

teraz moje piersi są jak flaki, puste, nie noszę już wkładek, ale jak przystawiam Maję i possie kilkanascie sekund zaczyna się mega produkcja mleka :):):) Moja cierpliwość się opłacała...Najważniejsze już wykarmiłam :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #327700 przez gosia2324

Widze ze poruszyłyście temat Myszy, ja tez sadze ze skoro ona ma nas w d ... :dry:
to nic na sile, byla do porodu i ślad po nie zaginal , juz nawet mi nie szkoda, nie bedziemy sie narzucać, choc moze i niektórzy chca żeby ich prosić wróć do nas, czy zostań z nami ..... B)

Przelew mam od Slowiczka i Agusi.

Moje dziecko puki co najada sie piersią bo zje po kapaniu ok 18.30 potem ok 23-24 i o 5.40-6.00
w dzien dostaje obiad, ok 80ml soczku, i ok 16.00 kaszke.
12 lata 10 miesiąc temu #327701 przez pati-m
Dzień dobry :)

megi - a co ci się śniło? Opowiadaj :)

Anitka - no no to już konkretna waga, gratuluję :)

angie - po bobovita to o kant d... ma te oznakowania dla dzieci! Piszą, że coś jest od 4m-ca a czasami to po 8m-cu powinno się dawać. Ja z bobowity nic nie kupuję. I z gerbera bo nie mam zaufania do tej formy.
A zdjęcie Nadusi rewelacja!:)
12 lata 10 miesiąc temu #327703 przez pati-m
gosia2324 napisał:

Widze ze poruszyłyście temat Myszy, ja tez sadze ze skoro ona ma nas w d ... :dry:
to nic na sile, byla do porodu i ślad po nie zaginal , juz nawet mi nie szkoda, nie bedziemy sie narzucać, choc moze i niektórzy chca żeby ich prosić wróć do nas, czy zostań z nami ..... B)

Gosia - czytam Ci w myślach i wiem o co/o kogo chodzi :P :lol: B)

Ja przelew zrobiłam wczoraj wieczorem, więc dziś powinien być. Daj znać jak dojdzie.
12 lata 10 miesiąc temu #327704 przez gosia2324
12 lata 10 miesiąc temu #327708 przez Pyśkaaaa
heloł
Noc sredni oj b sorednia a le z powodobu mojego barku fuck :ohmy: :ohmy: :ohmy:

hm... i chyba ja wiem o kogog i o co chodzi Gosia

wyobraźcie sobie że Franek jeszcze spi kiedy ja już dawno na nogach to jakaś złośliwość... chodz może i lepiej bo nie dam ray go nosić więc zaraz w wozek i na spacer bo słońce jest przpiekne :D

Magdaklaps doszedł :P

ja daje Frankowi tą herbatkę i jest ok :)

ja i tak wolę hippa :D
12 lata 10 miesiąc temu #327710 przez pati-m
Pyśka - to Ty może dzisiaj oszczędzaj się troszkę i ten bark :kiss:
Ja też wolę hippa.
12 lata 10 miesiąc temu #327714 przez Pyśkaaaa
Pati ale sama wiesz jak jest chłop w pracy dziecko trzeba podnieść... ech.. obiecał że szybko wróci ale wiecie jak jest...
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #327720 przez angie1713
Dzięki dziewczyny za pomoc postaram się ją częściej przystawiać do piersi a mniej mm.
Marta ja też właśnie mam tak jak ty jeśli chodzi o karmienie najpierw piersi jak kamienie aż się mleko lało nie obyło się bez wkładek a teraz flaki i jak Nadię przystawiam to czuję po chwili jak mi się mleko zbiera :) Widocznie tak musi być :)
Pati ja wszystko kupuję z hippa a skusiłam się na tą herbatkę bo dostałyśmy kiedyś próbki z bobovity i Nadii bardzo smakowała ta herbatka więc jej kupiłam a teraz mam :angry:
Pyśka oszczędzaj bark ale się załatwiłaś .No widzisz ja też jej dałam dwa razy i nic jej nie było a teraz za każdym razem co ją wypije to kolka :angry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia