BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #156266 przez fanka
hehe Agusia tylko jak już rozkręcicie "interes" to nie zapomnijcie o mnie , że patent z moherami był mój :-)ale ja nie będę specjalnie wymagająca - jak to mówią "flaszka się należy" ;-)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #156269 przez Agusia83
Kochana nie martw sie, jakies udzialy Ci odpalimy...nie Monia?
13 lata 5 miesiąc temu #156273 przez monika1984lodz
pewnie :) fanka masz to jak w banku :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #156274 przez pati-m
Dobrze, że te szpitale odmawiały. Ja sobie nie wyobrażam 70-letniej "młodej" mamy.

A ja wczoraj oglądałam film o tym jak matka miała chorą córkę i po to by ją ratować, przy pomocy in vitro urodziła kolejną, która była w pewnym sensie dawcą dla tej pierwszej. Całe życie tej drugiej dziewczynki było podporządkowane temu, by oddawać siostrze szpik, nerkę i jeszcze inne dziwne transfuzje. Ale w wieku kilkunastu lat ta druga się zbuntowała i wystąpiła do sądu o wniosek samodzielności medycznej, po to by sama mogła decysować o swoim ciele. Nie będę Wam pisać dlaczego to zrobiła, bo może któraś będzie chciała obejrzeć ten film i popsuję jej zakończenie. Ja się popłakałam na koniec. A film nosi tytuł "Bez mojej zgody".
13 lata 5 miesiąc temu #156275 przez mYSZA
ale macie dziewczyny pomysły;P niedowiary!
ja dziś dzwoniłam do firmy od szafeczki dla Małego i będzie dopiero za 3 tygodnie;/ a ja już chciałam wszystko prać i mieć gdzie układać! no ale skoro sie pralka popsuła to teraz i tak bym nic nie zdziała... kurcze, byle tylko zdążyć ze wszystkiem!

a dziewuszki- skoro już mowa o koszulach nocnych i duży piersiach. Jakie to są duże piersi w ciaży? bo ja przed ciążą miałam B 80, a wczoraj jaku kupiłam stanik to na D90. to jest już duży w warunkach ciążowych?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #156276 przez mYSZA
chyba logiczne dlaczego to zrobiła! chyba, ze powód był właśnie mniej logiczny... muszę obejrzeć- szukam online

a co myślicie o banku komórek macierzystych? bo my się zastanawiamy, akurat w Poznaniu jest ale sama nie wiem czy to nie jest zerowanie na rodzicielskim lęku u zdrowie dziecka

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156277 przez Agusia83
pati, a gdzie to ogladalas? W TV?

Mysza, nie wiem czy w warunkach ciazowych to duzy rozmiar...moge tylko napisac, ze chcialabym miec miseczke d...a mam g, albo h, zalezy od firmy...smieje sie, ze dojde do konca alfabetu :silly:

a odnosnie tego banku, to ile to wszystko kosztuje?
13 lata 5 miesiąc temu #156283 przez pati-m
To było w tv, a konkretnie na HBO, albo na HBO2.
A powód nie był tak oczywisty jak nam się wydaje - nie dlatego, że nie chciała już pomagać siostrze i nie dlatego, że nie chciała być już dawcą. No, ale nie będę pisać bo wtedy nie ma sensu oglądać. Ale naprawdę polecam. Co jakiś czas są powtórki, więc jak macie ten kanał to na pewno dacie radę obejrzeć.
13 lata 5 miesiąc temu #156285 przez mYSZA
wystarczy wpisać na googlach "bez mojej zgoody" online i wyskakuje z lektorem do obejrzenia w necie

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #156286 przez monika1984lodz
ja ogladalam ten film, jest niesamowity polecam wszystkim :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156290 przez Agusia83
dzieki..juz go znalazlam...

obejrzalam 8 minut i juz mnie wciagnelo....
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156294 przez katy25
Alez sie rozpisałyście dziewczyny!!

Ja kiedys dowiadywałam sie o bank komórek i to jest kosztowna sprawa - darowałam sobie...
Za to dziś byłam na pobraniu krwi itd i wpadła mi w ręce ulotka na temat szczepień... jak Wy sie do tego odnosicie?

Ja pamiętam, że przy Ines wydałam ok 2 tys. na kompleksowe szczepienie oczywiście nie na raz ale tak do 1,5 roku zycia, rotawirus, pneumokoki i te inne...
Teraz patrzę i ceny poszły trochę w górę.
Trochę mnie to przeraziło, bo na prawde warto szczepić dzieciaczki - moja Ines wogóle nie choruje. Antybiotyk miała może 2 razy w życiu? a do żłobka smigała od 8 miesiąca życia...

Na dzien dobry na pierwsze szczepienie miedzy 6 a 8 tyg. trzeba miec ok 500zł i to sa 3 dawki co 2 miesiące... mówie tutaj tez o szczepieniach 5in1 albo 6in1. Ja patrzyłam na te 5in1 bo sa tańsze... ale na dzień dzsiejszy nie wiem na co bede szczepisc z tych dodatkowych. Na pewno na rotawirus ze wzgledu na to, że my wyjeżdzamy...

acha i te 5in1 zaoszczedzaja 7 kłuć maluszkowi a 6in1 9...

Kasa, kasa, kasa...
ja już mysle, że z końcem stycznia bede ślęczeć przed kompem w poszukiwaniu pracy :(

A z tych milszych rzeczy to byłam dziś w H&M i kupiłam sobie 2 świetne bluzki/tuniki po 20zł i kombinezon też za 20 zł ze 129... wygląda super i podkreśla brzuszek. A sami dostał dzis też fajne rzeczy od mojej psiapsiółki, potem może uda mi sie wkleić?

Ogólnie dzis po badaniach wyszłam troche zdołowana, bo niby mówi sie, że małe dziecko mały kłopot a duże to duży ale nie zawsze to jest prawda... a najwazniejsze aby nasze maluchy zdrowe były! Ja uważam że to jest 70% sukcesu a mam doświadczenie! Ines powaznie chorowała mi na prawde może 2 razy? i to był koszmar! Zdrowe dziecko to usmiechnięta mama:)

Oooooo własnie przyszły moje huggies. Ja mam dopiero ta jedna paczke i to jest 3-6 kg 66 sztuk, okazjonalnie za 20zł:)

Ja kupuje jedna mala paczke pampersów newborn do szpitala + jedna dużą takich samych abym miała w domu w paczce jest ok 100 sztuk. wiecej nie ma sensu bo maluch w 2 tyg. z tego wyrasta! Lepiej kupowac te 3-6 kg.
13 lata 5 miesiąc temu #156296 przez mgielka22
Martus podejrzewam ze nasi mezczyzni beda tak zestresowani naszym porodem ze beda po chodnikach i zieleni sie przebijac i klac na wszystkich po drodze:D chyba sobie jakas eskorte policyjna zalatwie:P heh ale bym sie usmiala wtedy:P

A ja dzis robie knedle ze sliwkami od miesiaca za mna chodza <mniam>:D

Mysza ja czytalam o tych komorkach, strasznie duzo sie placi za to a jak wyjdzie ze sie nei przydadza to stracisz bardzo duzo. Wg mnie zazwyczaj sie bierze jesli sa jakies obciazenia genetyczne badz sklonnosci dziedziczne w rodzinie do chorob czy cos. Bo tak wpisowe kosztuje 3 tys. a potem co pol roku musisz placic po 500zl bynajmniej tak jest u nas we Wroclawiu wiec dolicz razy 18 lat to ile kasy masakra :ohmy:

W ogole wyobrazcie sobie ze u nas we Wro otworzyli ten nowy oddzial polozniczo - ginek na borowskiej (przeniesli sie z dyrekcyjnej ze szpitala ktruy byl wyzarty juz gronkowcem i innymi syfami) w kazdym razie tam takie rzeczy sie dzieja, zbudowali debile nowe skrzydlo a na porodowce jest tylko 18 lozek :ohmy: to jest szok!!! jest kompletne przepelnienie i jakis miesiac nawet nei caly byla afera jak kobiecie umarly blizniaki bo lekarze "niezauwazyli" toczacego sie zakazenia w macicy a babka lezala na patologi wczesniej!!! a wczoraj z kolei wyciskali dziecko bo nie bylo w kanale rodnym co jest w ogole niedopuszczalne w Polsce ani na swiecie w takim przypadku robi sie cesarke. Jestem w takim szoku jak nie wiem ciekawa jestem co bedzie nastepne, a baby dalej sie tam pchaja bo jak mysla nowy szpital to jest super a widac jaka opieka!!!
13 lata 5 miesiąc temu #156298 przez mgielka22
Co do szczepien to mama mojej chrzesnicy powiedziala ze najlepiej szczepic na rotawirusy i menigokoki, pneumokoki sa rzadko wystepujaca choroba u nas z tego co sie orientuje i tyle... ale pewnie od lekarza sie dowiemy na co warto zwrocic uwage albo w szpitalu sie dowiemy;) ale fakt trzeba wydac w cholere kasy:/
13 lata 5 miesiąc temu #156300 przez Pyśkaaaa
pati ja czytałam książkę jest świetna... film obejrze jak mi transer zwrócą :P chodz ja to zawsze jak przeczytam książke na filmie się zawodze :P
Migielka ja chce takie knedle :ohmy: :ohmy: :ohmy: jutro bede je robić jak nic mniam :D
kurcze i nie wiem co ktorej miałam napisać ech...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia