- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #188739 przez fanka
Jestem już w domu. Poszło szybko bo jednak w jedną stronę podwiózł mnie Mąż jadąc do pracy bo mówi, że jak chce chodzić to po schodach w domu przynajmniej w razie czego zawsze mogę odpocząć, a nie na ulicy. Także wybrałam kaske z bankomatu bo już w portfelu pustką świeciło,zrobiłam małe zakupy, strasznie miałam ochotę na pączka i oczywiście w sklepie nie było, skończyły się ;-( kupiłam gazetę "dziecko" bo po 1 zł jest no i olejek rycynowy w aptece i do domu. Wypiłam teraz łyżeczkę małą tego olejku, trochę się boję bo tam napisane, że nie stosować w ciąży ale z drugiej strony na wszystkich lekach tak pisze. Zobaczymy jaki będzie efekt. A teraz mnie naszło na pieczenie karpatki i nie wiem czy tego nie uczynię
Agusia- ja już nie czytam tych niby objawów przepowiadających poród bo ja już według nich powinnam z 5 razy urodzić
Agusia- ja już nie czytam tych niby objawów przepowiadających poród bo ja już według nich powinnam z 5 razy urodzić
Temat został zablokowany.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #188750 przez mgielka22
Fanka ten olejek nie wplywa zle na Ciebie i dziecko napewno nie mozna stosowac w 1 i 2 trymestrze tylko dopiero pod koniec kiedy maluch jest donoszony
Ja juz tez przestalam czytac te objawy przepowiadajace bo dokladnei jak mowisz tez bym 10x juz urodzila jakby tak sie wszystko zgadzalo
Ja juz tez przestalam czytac te objawy przepowiadajace bo dokladnei jak mowisz tez bym 10x juz urodzila jakby tak sie wszystko zgadzalo
- klatina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 3 miesiąc temu #188761 przez klatina
Kacperek przesłodki z tymi puckami (my z M mówimy na takie pyziulki u maluszków "Kaliszki"). Mój M by zwariował ze szczęścia jakby nasz mała takie miała
No i Majeczka jak dziewczyny zauważyły niezły fryz, ale bujne ma włoski i tego loka super na czubku
A Anitka z mamusią jak dwie krople wody.
Mnie coraz bardziej ciekawość zżera jak nasza mała będzie wyglądać
Prosimy o więcej zdjęć wszystkie szczęśliwe mamusie
No i Majeczka jak dziewczyny zauważyły niezły fryz, ale bujne ma włoski i tego loka super na czubku
A Anitka z mamusią jak dwie krople wody.
Mnie coraz bardziej ciekawość zżera jak nasza mała będzie wyglądać
Prosimy o więcej zdjęć wszystkie szczęśliwe mamusie
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #188779 przez fanka
Mgiełka- tak też myślałam ale wiesz zawsze jakaś niepewność zostaje. Póki co jego działanie przeczyszczające zaczyna mi doskwierać, a skurczy brak...
Mój tata ciągle mówi, że mały urodzi się 10-go bo wtedy mój tata właśnie ma urodziny i już planuje jak to będzie fajnie, że będą mieć urodziny razem i wymyśla plan wielkiej imprezy w przyszłym roku, małego 1-rwszych urodzin i swoich 60-tych
Mój tata ciągle mówi, że mały urodzi się 10-go bo wtedy mój tata właśnie ma urodziny i już planuje jak to będzie fajnie, że będą mieć urodziny razem i wymyśla plan wielkiej imprezy w przyszłym roku, małego 1-rwszych urodzin i swoich 60-tych
- Ewcia22
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #188785 przez mYSZA
właśnie przeglądałam zdjęcia Maluszków- wszystkie są takie śliczne! a Majeczka ma tyle włosów, ze szok- ja myslałam, że Janko ma duża ale się przy Mai nie umywa nawet!
my wczoraj zaczeliśmy wietrzenie- taka piekna pogoda, ze jezeli się utrzyma to w sobotę planujemy pierwszy spacer;))
a z nowości- odkryłam, że mojemu synowi zaczyna widać pośladki;) bo wcześniej to był takie chudy że było tylko rozcięcie do połowy pleców, a teraz naprawdę ma dwa malutkie pośladeczki;)))
karmie co 2h jak tylko pomarudzi. On wtedy robi duża kupę, przebieram, i karmię znowu.
a do kąpieli ta pianka jest REWELACJA. ja Go kładę i polewam a On jak król sie wyciąga;)
my wczoraj zaczeliśmy wietrzenie- taka piekna pogoda, ze jezeli się utrzyma to w sobotę planujemy pierwszy spacer;))
a z nowości- odkryłam, że mojemu synowi zaczyna widać pośladki;) bo wcześniej to był takie chudy że było tylko rozcięcie do połowy pleców, a teraz naprawdę ma dwa malutkie pośladeczki;)))
karmie co 2h jak tylko pomarudzi. On wtedy robi duża kupę, przebieram, i karmię znowu.
a do kąpieli ta pianka jest REWELACJA. ja Go kładę i polewam a On jak król sie wyciąga;)
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 3 miesiąc temu #188793 przez Mała
Fanka bo ten olejek działa przeczyszczająco, a te ruchy jelit mają wpłynąć na macicę, żeby zaczęła się kurczyć.
Lekarz przywitał mnie stwierdzeniem to pani jeszcze nie urodziła . A ja na to, jak mnie pan tak skutecznie podtrzymał, to teraz poproszę o radę jak skutecznie i szybko rozpocząć akcję porodową. Tylko się uśmiał i nic nie powiedział.
Stwierdził, że takiej obrzękniętej pacjentki w swojej karierze jeszcze nie miał, ale do szpitala mnie nie wysłał, bo ciśnienie i mocz w normie. Szyjka zgładzona i jej nie ma, rozwarcie na 1 cm. I w każdej chwili można się spodziewać akcji.
Lekarz przywitał mnie stwierdzeniem to pani jeszcze nie urodziła . A ja na to, jak mnie pan tak skutecznie podtrzymał, to teraz poproszę o radę jak skutecznie i szybko rozpocząć akcję porodową. Tylko się uśmiał i nic nie powiedział.
Stwierdził, że takiej obrzękniętej pacjentki w swojej karierze jeszcze nie miał, ale do szpitala mnie nie wysłał, bo ciśnienie i mocz w normie. Szyjka zgładzona i jej nie ma, rozwarcie na 1 cm. I w każdej chwili można się spodziewać akcji.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu #188797 przez Agusia83
A ja 2h temu polozylam sie na kraju lozka i zasnelam...ale dobrze sie spalo...mimo, ze nie wlozylam rogala miedzy nogi, to wstalam wypoczeta jak nigdy
Mysza, Janek widac pieknie przybiera na wadze to i jego walory sie upiekszaja
Mala, ja mam to samo, tyle, ze rozwarcie na opuszek...doktor mowila, ze do porodu wszystko gotowe...tylko dzidzia nie wytwarza hormonow do porodu
Mysza, Janek widac pieknie przybiera na wadze to i jego walory sie upiekszaja
Mala, ja mam to samo, tyle, ze rozwarcie na opuszek...doktor mowila, ze do porodu wszystko gotowe...tylko dzidzia nie wytwarza hormonow do porodu
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #188809 przez Mała
Co do skurczy to nie wiem.
A z tym olejkiem to nie jestem przekonana, wolę męża zaangażować, tym bardziej że my caaaałą ciążę mieliśmy post.
Agusia tego się właśnie obawiam. Nawet położna mi powiedziała, że jak tak to się pchało maleństwo, a teraz może być tak, że przestanie jej się spieszyć. Ach te kapryśne dziewczyny
No nic jeszcze 2 tygodnie do terminu, to może się wyrobię.
A z tym olejkiem to nie jestem przekonana, wolę męża zaangażować, tym bardziej że my caaaałą ciążę mieliśmy post.
Agusia tego się właśnie obawiam. Nawet położna mi powiedziała, że jak tak to się pchało maleństwo, a teraz może być tak, że przestanie jej się spieszyć. Ach te kapryśne dziewczyny
No nic jeszcze 2 tygodnie do terminu, to może się wyrobię.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Mała.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #188819 przez Mała
Pozwolił.
mjakmama24.dlarodzinki.pl/showthread.php...czopa-%C5%9Bluzowego
Agusia przy Twoim pierwszym dziecku Twój opuszek=mojemu 1 cm przy drugim dziecku.
Agusia przy Twoim pierwszym dziecku Twój opuszek=mojemu 1 cm przy drugim dziecku.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Mała.
Moderatorzy: ilona