BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #270418 przez gosia2324
slowiczek napisał:

sukces, Natalia śpi od 21 :D mam nadzieję, że mi się zaraz nie obudzi....

Gosia, a jak to z Tobą było ?? Ty po urodzeniu Kuby wróciłaś do pracy czy jak ??

Ja na wychowawczym zaszlam w ciaze
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #270430 przez Marta M
Jakie Julka ma niebieskie piekne oczy, juz kolor napewno nie ulegnie zmianie, wszystkie rodza sie z odcieniami niebieskiego lub granatu a do pol roku oczy zmieniaja zabarwienie...faktycznie megi niezle dzielo Wam "wyszlo" :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jak to fajnie ze stare wrzesnioweczki sie odzywaja...angie witaj ponownie :):):) I Nadia sliczna dziewuszka :)

I wiecie co?? Nie wiem jak Wy, ale ja Majce od dwoch miesiecy czytam bajki...zawsze czytam przed poludniem, na poczatku to bylo 5 minut, teraz ten czas wydluzyl sie do minimum 40 minut dzinnie, uwielbia sluchac, ostatnio nawet zaczela czytac ze mna i tak glosno mowi, ze sama swojego czytania nie slysze, haha...I dzis nawet przekrecila sie na boczek w moja strone i patrzyla raz na mnie, raz na obrazki...i tak pieknie sie usmiecha...a slucha uwaznie :)

Ale o co mi chodzi...ostatnio usypialam ja na rekach i zawsze spiewalam a odkrylam ze jak czytam dodatkowo na noc to zasypia przy wierszyczkach :):)
13 lata 3 miesiąc temu #270435 przez Mała
Gaduły przebrzydłe ile nadrabiania :silly:
A my Olcię zmajstrowaliśmy po toaście :lol: :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beti ślicznie wyglądałaś na Sylwka.

angie1713 witaj, śliczną masz córeczkę.

Agusia szalejesz z jedzeniem, a ja wręcz przeciwnie, jeszcze ta dieta bez mleczna, a waga ani drgnie w dół :(

Do jutra. Moje dziecko tak nietypowo dzisiaj poszło spać, że aż się boję co to będzie :dry:
13 lata 3 miesiąc temu #270436 przez slowiczek
Marta, czytanie super sprawa :) jak byłam mała to uwielbiałam jak rodzice czytali mi do snu...muszę zaoptarzyć się w jakąś książkę z bajami i też czytać natalce

13 lata 3 miesiąc temu #270448 przez gosia2324

A ja wlasnie zjadlam CALA czekolade :)

Moj maz zawsze czyta Kubie przed snem ksiazeczki, a kiedy juz ma dosc slysze " MAMUŚ" i musze isc do niego posmerac po plecach i dopiero zasypia :)
13 lata 3 miesiąc temu #270458 przez angie1713
Mała widzę ze jesteś na diecie bez mlecznej tak jak ja.Powiedz mi co ty jesz bo ja z mies to pierś z kurczaka gotowaną z ziemniaczkami bo za ryżem to nie przepadam,kanapki z wędlina bez masła ostatnio sama zrobiłam schab na kanapki .Najbardziej ubolewam nad słodyczami mam straszna ochotę :( i na pizze tez z dużą ilością sera.Jest ktoś na takiej diecie jeszcze bo nie pamiętam?
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #270459 przez basia89
hej :)

wszystkiego najleszego na ten nowy rok :) żeby tylko nie był gorszy od poprzedniego :P dużo miłości i innych przyjemności :kiss:

no więc tak po pierwsze małemu chyba już żeby się szykują, bo się ślini, łapki pcha do buzi, ma rozwolnienia trochę i za dużo nawet jeść nie chce. ale na szczęście gorączki nie ma.

co do zabawy to

a mój maleńki to nawet fajerwerki przespał :) i najlepsze że jak przyszłam to go ok 4godz karmiłam to się po 8 obudził i sam się po cichu bawił :) dopiero mnie jego śmiech obudził :P
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #270467 przez angie1713
A i jeszcze ostatnio sobie zrobiłam racuchy z jabłkami ale bez jajek bo na nie Nadia też jest niestety uczulona wiec żadnych mies w panierce ani nic co ma zawartość jajek zwariować idzie :dry: a chcę karmić przynajmniej do 6 miesiąca.Przez to karmienie i tą dietę to niedługo wyłysieję bo mi włosy garściami wypadają :angry:
13 lata 3 miesiąc temu #270471 przez basia89
napatrzcie się na mojego brzuchola :P jutro go usunę co by nie straszył :P

dobranoc :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #270476 przez iwonaNAVI
Juleczka jaka laseczka :) slicznie gloweczke trzyma
Angie witaj :) piekna masz core :) i sliczne imie ma :) i sliczna mame :)
Basia ale mialas duzy brzuch ale fakt Damian chyba byl najwiekszy z forumowych wrzesniakow i gdzies sie musial zmiescic :)
Marta swietnie ze Majeczka robi postepy :) oby tak dalej
Pyska ja to od swiat jem jak opetana zoladek sie rozciagnal i tyl wpitalam ze szok !!! ale teraz koniec swita brzuszka nadchodzi szara rzeczywistosc :(
13 lata 3 miesiąc temu #270479 przez iwonaNAVI
mgielka jak tam po nowym mleczku?
13 lata 3 miesiąc temu #270485 przez maja1982
KUKU:)

Udało mi się wszystko nadrobić ale już nie pamiętam co miałam napisać :(

dzieciaczki śliczne : Fifi, zdziwiony KAcperek, pluskająca - Julka, Nadia - słodziutka jak kogoś pominęłam to przepraszam!!!

marta - ja też czytam bajki Karolkowi :)coraz bardziej mu sie to podoba :) Fajnie ze Majcia robi postepy!!

angie1713 - ja jestem tu od niedawna ale również witam ciebie i twoją córunie :)
gosia - ja tez już przygotowałam pismo i uderzam do firmy :)
agusia - ja mam to samo, normalnie masakra już naprawdę bardziej sie mieszać nie da :) i te słodycze :blush: a małemu dziś znowu na czółku zrobiła sie taka skorupa (taka szorstka skórka) nie wiem czy to efekt tego mieszania czy za dużo sera i czekolady :blush: czyżby miał tez mieć skazę buałkową??mała, angie jak to wygląda u was to uczulenie??

Aha mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą z dzieciaczkami tj, marta,beti i basia - jakie robicie ćwiczenia, mogłybyście napisać??bo chciałabym z małym poćwiczyć bo przecież mu to nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie:)
13 lata 3 miesiąc temu #270487 przez angie1713
pati-m już tam od razu laseczka :P zawsze byłam chuda aż za mam 178 cm wzrostu a ważę 62 został mi jeszcze 1 kg ale ja nie chce już chudnąć ale przez ta dietę właśnie się boje ze spadnę jeszcze trochę z wagi.

basia89 ładny brzuszek :)

Również Wam życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i oby nasze maluchy były zdrowe i szczęśliwe

Ja spędziłam Sylwestra z Polsatem i z Nadią sama w domu bo mój M pracował ;)
13 lata 3 miesiąc temu #270490 przez maja1982
Aaa zapomniałam gosia

basia - fajny brzunio i jaki pępek superasny
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #270492 przez angie1713
maja1982 u mojej Nadii skaza objawia się tym ze wyskakują jej czerwone krostki i ma właśnie bardzo suchą skórę i zaczerwienioną.Z tego co opisujesz to możliwe że jest na coś uczulony .Czekolada jest bardzo alergizująca więc lepiej na nią uważać.Ja jak kiedyś zjadłam kawałek pizzy z dużą ilością sera to na drugi dzień strasznie ja wysypało więc to pewnie któryś z tych składników musiał go uczulić.Najlepiej nie jedz przez jakiś czas to zejdzie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia