- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- grzechy i grzeszki wychowawcze
grzechy i grzeszki wychowawcze
- kasiora
- Wylogowany
- Moderator
hehe no! przepraszam, że to powiem, ale: bardzo się cieszę, że nie jestem sama;P
a ja myslalam ze bedziesz mi wspolczula bo wiesz co to znaczy "djabelskie" dziecko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
jak to? czy jest choć jedna osoba, która ma podobnie jak ja??!! cóż to same grzeczne dzieci się wam urodziły/ no to macie luzik
Mój dziesięciomiesięczny Żółwik nadal śpi z nami w łóżku. Ale u nas była to świadoma decyzja, którą podjęliśmy jeszcze na szkole rodzenia, że jak będę karmić piersią, to maluszek będzie spać z nami.
Szczerze mówiąc - uwielbiam z nim spać! Choć zajmuje już dużą część podwójnego łóżka, szczególnie gdy śpi w poprzek
Ale muszę się pochwalić (mój mały sukces), że od miesiąca potrafi już sam zasnąć w swoim łóżeczku i dopiero ok. 1.00 ląduje u nas
A inne grzeszki - z braku mojej cierpliwości pije herbatkę z butelki ze smoczkiem (jak miał 6 miesięcy uczyłam Żółwika pić z kubeczka, ale że takie picie trwa dłużej, to poszłam na łatwiznę);
od czasu do czasu karmię go parówką, mimo, że byłam temu przeciwna.
Więcej grzechów nie pamiętam
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Po rozmowach w szkole rodzenia i naszych przemyśleniach -no to ladnie. a dlaczego swiadomie sie zdecydowaliscie na spanie z dzieckiem??
dziecko ma poczucie bezpieczeństwa i bliskości z mamą (rzadziej płacze, jest spokojniejsze),
no i przede wszystkim wspólne spanie ułatwia karmienie piersią (nie trzeba gwałtownie wstawać, robi się to praktycznie na śpiocha i dlatego zawsze byłam wyspana mimo, że Żółwik jadł bardzo często w nocy)
- andziaa35
- Wylogowany
- budujemy zdania
- www.pajacyk.pl glodne dzieci nie mysla o nauce!
Maly spi ze mna w lozku- na poczatku bylam przeciwna, maly zasypial przy cycu kladlam go do lozeczka a po 4 godz ladowal znami w lozku Byl moment ze chcialam odzwyczaic malego, probowalam wszystkiego ale bezskutecznie jego placz byl nieznosny i poddalam sie. Maly musial zasypiac bujany w wozku bo inaczej nie chcial teraz jest inaczej zasypia czasem ogladajac bajke ale po 15 min bajki mu sie nudza. Nie chce sie bawic sam zabawkami chyba ze ja sie z nim bawie. Nie moge go samego zostawic w pokoju bo zaraz placze. Nie usiedzi w miejscu- wszedzie go pelno. Teraz jak chodze na spacery nie ma mowy zeby siedzial w wozku tylko chce chodzic. Synus uwielbia tylko rzeczy zakazane. Reasumujac synus rzadzi mna a nie ja nim ;)ale narazie mi to nie przeszkadza
- pip_ip
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham życie ponad życie!;>
tyle, że moja własnie sama zasypia najpierw (jak juz chyba pisałam) a potem budzi sie 12/1 i potem już do łóżka ... i ja też uwielbiam z nią spać... po prostu tak patrzeć jak śpi koło mnie, trzymać ją za stópki. Strasznie się rozczulam - hihi. No ale miałam postanowienie wczoraj, żeby jednak ja odłożyć i okazało się to awykonalne, gdyż była to chyba jedna z najtrudniejszych nocy do tej pory - nie wiem, czy przez deszcz czy cos, ale o po 1 sie obudziła i po karmieniu miała oczka jak 5 złotych i tylko "gadać" chciała. Nie mogłam jej odkładac do łóżeczka, bo bym w ogóle oka nie zmrużyła! i to tyle z postanowieniami:/
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
jak to? czy jest choć jedna osoba, która ma podobnie jak ja??!! cóż to same grzeczne dzieci się wam urodziły/ no to macie luzik
moja coronia tez jest grzeczna, ale....
spi z nami w lozku, to znaczy zasypia w naszym potem ja przenosze do jej lozeczka iw nocy jak sie przebudzi przychodzi do nas i spimy tak do rana, smoczek... tragedii nie bylo az takiej, mala ssala go bardzo dlugo i coraz czesciej, dopiero 3 tydzien bez niego, ale spokojnie to przyjela, zabralam jej smoczek nie dawalam ona go chciala i do tej pory czasami wspomina, ale jak wola mam fociek to ja odpowiadam ze foki sa w zoo i temat sie konczy, dzieki odstawionemu smoczkowi udaje jej sie niekiedy przespac cala noc, czasami przyjdzie
- pip_ip
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham życie ponad życie!;>
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- andziaa35
- Wylogowany
- budujemy zdania
- www.pajacyk.pl glodne dzieci nie mysla o nauce!
- aniaz.
- Wylogowany
- gaworzenie