BezpiecznaCiaza112023

Ranking pieluch jednorazowych

11 lata 3 tygodni temu #774106 przez Iwona23
Witajcie drogie mamy co sądzicie o pieluszkach z Biedronki Dada, lidla, rossmana Babydream, Bella Happy, Pampers, Hagiss itp ?? które warto kupować

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #774153 przez Katarzynka
My kupujemy pampersa bo dupci nie uczulają, nie przemakają i są wygodne ;)
Dada przemakają nam
Bella Happy uczulają
Hagiss sa strasznie twarde według mnie
A z lidla i rossmana i wiele innych nie próbowałam

11 lata 3 tygodni temu #774189 przez Dave
wszystko zalezy na jakie dupka malucha toleruje. jak dla mnie Dada the best!!
pamperstakue sie napompowane robia ze sa do kolan
huggis jak deski twarde

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 tygodni temu #774195 przez Hania84
Ja używam Pampers Dry i jestem z nich bardzo zadowolona...nie uczulają, są chłonne i pupa po nich jest sucha nawet po całej nocy :)

11 lata 3 tygodni temu #774993 przez Unbreakable
U nas na noc białe Pampersy Premium Care, a na dzień Active Baby

11 lata 3 tygodni temu #775214 przez dominia
Dłuższy czas używaliśmy DADA i byłam bardzo zadowolona, ostatnio kupiliśmy PAMPERSA bo była okazja i jestem bardzo zaskoczona !
Po jednym, dwóch sikach pampers jest tak napompowany, że trzeba zmienić bo balon .. zaraz wydaje się, że Syn ma wilgotne ubranko i ten pampers jest zimny.
Dada czegoś takiego nie ma .. jest troszeczkę sztywniejszy co mi nie przeszkadza a to, że śmierdzą jak się otworzy opakowanie to podobnie jest z pampersami tylko zapach jest mniej intensywny. Rozwiązanie mam takie, że wyciągam wszystkie do koszyczka i zaraz nic nie czuć.

11 lata 3 tygodni temu #775503 przez Bombka
My używaliśmy tylko Pampersa, tego klasycznego Active. Kiedyś dostałam paczkę białych, Premium i pomimo tego, że były bardzo cienkie to dobrze wchłaniały. Zakładaliśmy dziecku na wakacjach, jak było gorąco.
Mieliśmy też te pampersowe 'majtki', czyli te pieluszki dedykowane dziewczynkom lub chłopcom. Średnio nam się sprawdzały, czasem jak córka w nich zasnęła to jakoś bokiem jej się 'ulewało' na prześcieradło.
Te klasyczne najlepsze :)

11 lata 3 tygodni temu #775520 przez Agusiak
hagisów są dwa rodzaje, jest jakieś tam oznaczenie na opakowaniu, jedna są właśnie twarde (feee) a drugie miękkie i bardzo fajne. DADA 1 nas obecnie uczuliły, pampersy okej ale faktycznie robią się z nich baloniki, z lidla są okej ale to już na starszej testowane, helen harper u nas fajnie się sprawdzały i są tanie, z rossmana bardzo mało chłonne, na pupie były krople moczu :/ DADA większe rozmiary u nas też przeciekały.

11 lata 3 tygodni temu #776103 przez trufla
My używaliśmy pampersów z lidla ale niestety nam przeciekały ale też córka dostała uczulenia. Były też u nas pampersy pomarańczowe ale jak dla nas są beznadziejne bo za każdym razem nam peciekały a także te z rossmana. Więc teraz używamy pamper active baby i jesteśmy zadowoleni bo nic
nam nieprzecieka :)

11 lata 3 tygodni temu #777161 przez ranusia
my używaliśmy pampersów i dla mnie są najlepsze jakie do tej pory testowałam na pupie małej...
pieluchy DADA uczuliły
Huggies były dobre tylko na początku, w pierwszych 2-óch tygodniach po porodzie, potem jak Małgosia zaczęła więcej sikać niestety przeciekały.. na początku ich używaliśmy bo DADA i pampersy były na moją córkę za duże, Huggiesy były idealne.

teraz używamy bawełnianych pieluch, jakieś z hurtowni (niedaleko mojej miejscowości jest hurtownia pieluch) i też są dobre.

10 lata 4 miesiąc temu #894155 przez nenupher
Używaliśmy Dada i babydream - porównywalne. Jak dla naszej niuńki ok- choc przyznam, ze ma dość wrażliwą skórę, ale pieluchy jej nie uczulały.

10 lata 4 miesiąc temu #895277 przez andrea
Też korzystamy z DADA :)

10 lata 4 miesiąc temu #896147 przez Loca
My używamy dady i jestem z nich bardzo zadowolona cena--> jakość jak najbardziej super. Co do oryginalnych pampersow to jak jest okazja kupujemy te klasyczne i tez jestem z nich zadowolona. Dady u nas przemakaly jak malemu ubralam 2 i byly jeszcze za duze, podobna sytuacja miala miejsce jak ostatnio zalozylam mu 3 tez byl zalany po pachy. Nie polecam pieluch z Lidla ( super cienkie co zawstydzaja kartke papieru, jak to gdzies usyszalam) w ogole nie wchlaniaja tego co maluch wyprodukuje, po sciagnieciu pieluchy widac kropelki, z drugiej strony zas pielucha sprawia wrazenie jakby sie pocila przez co i ubranko dziecka robi sie wilgotne. Tak ze dla mnie nr 1 dady i klasyczne pampersy.

9 lata 5 miesiąc temu #983742 przez Małgorzata Góźdź
Pampers to drogie pieluszki ale jeśli kogoś stać to są na prawdą dobre to górna półka www.alama24.pl/higiena-kremy-pudry-kateg...chy-pmpers-kategoria

9 lata 5 miesiąc temu #983747 przez Siunia1987
Wszystko zależy od dziecka jaką ma wrażliwą skórę w przypadku Pampersów płacisz głównie za markę ale też są i dobre.

Siunia <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka