- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- nasze male wielkie szczescie :*** Julisia :)
dziaij jula marudna moze po wczorajszych szczepionkach bo miala dwie na ospe rozyczke i swinke i na odre
moni przy zabkowaniu jest goraczka np julka ma tez zawsze katarek pozniej wsyztko mija a jak miala 3dniwke to byla bardzoi wysoka goraczka przez 3dni a pozniej wysypka na brzuszku poczekaj 3dni jak nie minie to idz do lekarza tylko wiadomo jak to w polsce szkoda zeby dali od razu antybiotyk wiec spokojnie poczekaj a goraczke zbijaj
julka tyle co nam chorowala tylko raz miala antybiotyk jak miala zapalenie ucha tutaj probuja robic tak zeby organizm sam sie bronil a antybiotyk to ostatecznosc zla nie raz bylam bo z tym samym chodzilam kilka razy a oni kazali zbijac goraczke i robic inhalacje no ale antybiotyk oslabia organizm
ciekawe jak ona po pogrzebie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Po pogrzebie smutno, ale tak sobie pomyślałam, że ja wróciłam do domu do rodziny i wszystko ok, ale wyobrażam sobie co czuje babcia, która została teraz sama.
Moni ja słyszałam, że na gorączkę dobrze jest zrobić dziecku kąpiel chłodzącą ( wodę dajesz zimniejszą niż zwykle) Igusiowi zaraz po porodzie robili w szpitalu taką kąpiel, bo miał temp.
Ja na gorączkę i przeciwbólowo daję syrop ibum lub czopki paracetamol, bo Iguś nieraz wypluwa syrop.
Jak Iguś miała trzydniówkę, to też miał wysoką temp, ponad 38 st. gorączka utrzymywała się ponad 4 dni u nas. Ale z trzydniówą najgorsze jest to, że dopiero jak gorączka przechodzi i pojawia się wysypka to wiadomo, ze to była ta choroba
Moni daj znać jak Łukaszek, gorączka spadła??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
moja siostra ma synka ma 3 latka i od urodzenia obcinala mu tylko grzywke a na pleckach ma takie sliczne loki ale siostra mowi ze musi mu obciac bo wychodza mu garsciami raz jego brat mowi obetne ci te wlosy a ksawery obudzil sie rano i mowi mama mam jeszcze swije wlosy prawda?nie daje ich obciac ale wyglada bosko
ja dziaiaj jak patrzylam na julke to wydawala mi sie jakas taka smutna nie wiem moze po szczepieniu taka byla
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iguś od początku nie ma smoka i jakoś sobie dajemy radę jak marudzi, to oni tez by sobie poradzili, tylko taki się nauczyli żeby uciszać dziecko smokiem.
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :*
Ona19 lekarka to chyba nie poważna,żeby tak komentować, jak dziecko płacze przy badaniu... No jak by plakalo jakies duze dziecko to co innego
Klawiatura mi cos szwankuje
Powiem wam ze lepiej jak dziecko uzywa smoczka,niz jak ssie palec...
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uciekam spać, dobranoc
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
No skoczek lepszy julka ma do zasypiania ale udaje się tez zasnąć bez a jak gdzieś idziemy to nigdy nie bierzemy ona nie lubi w dzień smoka zaraz go wyrzuca co do tolerancji to tutaj czasami aż przesądzają i mówię do m ze my jesteśmy chyba za surowi np w sklepie dziecko wyje mamie uwiesilo się na nodze a ona go tak ciągnęła i uśmiechnięta jeszcze a pani przy kasie się śmiała mówi oj ty lobuziaku a w polsce patrzyliśmy hak na idiotów jutro roczek dzisiaj jeszcze zakupy rok temu wieczorem już trafiłam do szpitala
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas nocki znów nieciekawe, od północy Iguś spał z nami. W nocy kręcił się i marudzi. Kilka razy wstawałam robić mu herbatkę, bo nie wiedziałam czy chce mu się pić czy jeść, czy go coś boli.
Nie wiem dlaczego on tak źle sypia, w dzień się ładnie bawi.
Kasiula i u Was już minie roczek ale fajnie
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ona19 może Igusiowi się coś śni??
Kubuś dopiero się obudził,a myślałam że pośpi do 9
My na spacery zawsze zabieramy smoczek, Kubuś ma jeszcze trochę czasu, zanim zdecyduję zabrać mu smoczek Najfajniejszy jaki mamy to z termometrem Przyjemne z pożytecznym
Miłego dnia dziewczynki. I ja mam dziś trochę do załatwienia, a więc odezwę się wieczorem.
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ona19 wow! jak się Igusiowi podobała przejażdżka ???
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widziałam fotkę Kubusia, całkiem inaczej wygląda z obciętą grzywką
Iguś śp już ponad 2,5 godz. Pewnie zaraz się obudzi. ja wstawiłam zupę i na razie mam wolne
Ja zaraz tez dodam na fb:)
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I ja już widziałam Wasze fotki. Wasz tort też duży! A Kuba tak samo nóżki zakłada na jeździk I dodatkowo stoi na tym samochodzie, już nie raz zawału bym dostała