BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474325 przez mamakuby
Jestem, jestem :laugh:
Wstaliśmy o 8 i zaraz zebrałam się na małe zakupy, kupiłam Kubusiowi kubeczek, bo szalał, jak widział,że pijemy ze szklanki ;)
Dałam do wywołania przy okazji 80 zdjęć Kubusia :ohmy:
W biedronce będą super zabawki!!! Świetna kolejka za ok.40zł, ze zwierzątkami, grająca itd, ale tak się zastanawiam, czy nie za mały mój szkrab na kolejkę... :dry:, miś 100cm za ok.50zł, ale gdzie byśmy go trzymali :unsure: :P Tak sobie myślę,że całkiem inaczej by było, jak Kuba by miał swój pokoik...
Kasiula, mam fajną książkę kucharską, ale aktualnie jest u mojego brata( On bardzo lubi gotować!)
A i nie polecam pieluch BAMBINO, bo Kubuś dziś obudził się cały mokry! Na dzień są ok,ale na noc nie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474443 przez ona19
Mój Łobuziak właśnie przed chwilą zasnął. Ja w sumie od rana nic nie robiłam tylko siedziałam z Igusiem i trochę oglądałam tv.
Zaraz biorę się za sprzątanie i pranie, bo przez weekend się uzbierało. W sobotę były puste kosze na bieliznę, bo prałam, a dziś znów jeden pełny. Masakra z tym praniem.

Zabawki z biedronki zaraz obejrzę, bo wgrywa mi się gazetka. biedronka.pl/prezenty/
Jeśli chodzi o misia to my mamy jednego dużego(dostałam od M kiedyś tam na walentynki) i powiem szczerze, że teraz tylko siedzi i zbiera kurz. Co jakiś czas muszę go prać, bo czasem Iguś zawoła, żeby mu go zestawić i musi być wtedy czysty.
JA mam nadzieję, że w biedronce będą drewniane klocki, pamiętam w tamtym roku były fajne zabawki dla dzieci interaktywne i klocki drewniane i pluszowe, po 40, 50 zł, a później w styczniu były wyprzedarze po 20zł i kupiliśmy Igusiowi pluszowe klocki i interakt. biedroneczkę.

Kasiula ja nie mam żadnych fajnych przepisów. U mnie ciągle spaghetti lub kotlety, krokiety, zupy i w koło to samo.

Ja polecam na noc pampersa te zielone, używaliśmy ich na początku jak Igor był mały, a później tańszych, a teraz kupiłam mu i na noc używamy i jeszcze mi się nie przesikał. A często mu się zdarzało w innych. Wtedy przebierałam w nocy drugą pieluchę i piżamkę, więc żadna oszczędność. A na dzień używamy dada, lub tych pomarańczowych z pampersa, jak są promocję to można kupić nawet taniej niż dady, bo za 25zł paczkę.

JA się rozglądam powoli za łóżkiem dla Igorka, bo jak śpi w łóżeczku to tylko popłakuje i się uderza. A czytałam na forach, że niektórzy już po roczku zmieniali dzieciom łóżka.
Patrzę coś takiego www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39887442/ , lub takie tylko z barierką, która zajmuje 3/4 łóżka www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/

Zapomniałam napisać, dziś zajrzałam Igusiowi do buźki i będzie nam się przebijała dolna czwórka, bo już dziąsełko jest jaśniejsze.

Wgrał mi się ten katalog, będą w biedronce też koniki na biegunach :) muszę powiedzieć mamie, bo już dawno mówiła, że jak Iguś będzie większy to mu kupi :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474455 przez mamakuby
Kuba jeszcze nie śpi. Ona19 klocki drewniane będą na pewno. Łóżka fajne ;) Myślę,ze Kuba pośpi bardzo długo w swoim łóżeczku, ale jak się wprowadzimy do siebie, to pomyślę nad kupnem nowego. No tak, maskotki to zbieracze kurzu :dry: Ja dady na noc zakładałam KUBIE i nie przesikiwał. Te bambino są ładne, ale co tam ładne, jak nie wytrzymują nocy :laugh:
Jeju ale fajnie że Iguś już tyle ząbków ma :) Kubie dopiero dwójki 'idą'. My łosia na biegunach mamy, dostał na roczek .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474465 przez ona19
Mi Igorek dady też nie przesikiwał. Ale fajne te zabawki :) chciałoby się tyle kupić :)

Mamokuby a macie tego łosia takiego jak koniki są na biegunach, czy takiego z fotelikiem jak dla mniejszych dzieci?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474489 przez mamakuby
Coś takiego
allegro.pl/bujak-bujaczek-na-plozach-mas...ukt-i2693197854.html
Można odczepić tego łosia i służy jako maskotka ;)
Ale powiem Ci że jest dość wywrotny...
Mój bratanek ma takiego konika i nadal się w nim buja a ma już 3 latka i 6 mies.
allegro.pl/bujak-fotelik-na-biegunach-be...owy-i2793657455.html

12 lata 1 miesiąc temu #474499 przez ona19
O fajowy :)
ale ja bym chciała typowego konika :)
allegro.pl/kon-konik-na-biegunach-intera...rzy-i2780030318.html
tylko musze przejrześ allegro, bo ten w biedronce będzie za 139z, a na allegro można już za 100zł kupić.

12 lata 1 miesiąc temu #474503 przez mamakuby
Zerknij, bo edytowałam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #474510 przez ona19
Ten też fajny :)

Uciekam, bo zaraz Iguś się obudzi, a ja jeszcze nic nie zrobiłam :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474515 przez mamakuby
Mnie się takie podobają, ale ta cena :ohmy:
allegro.pl/roba-bujaczek-gasnienica-6914-i2782089296.html
allegro.pl/motor-biegunach-drewna-bukowe...jak-i2774091672.html
allegro.pl/konik-kon-na-biegunach-rodeo-...aby-i2739827515.html
Ale jednak nie ma too jak taki tradycyjny konik.
Idę i ja bo już Kubuś zasnął, też muszę kilka rzeczy zrobić ;)
Do napisania później.

12 lata 1 miesiąc temu #474520 przez ona19
Cena powalająca prawie 300zł to już przesada.

12 lata 1 miesiąc temu #474735 przez ona19
Robię w końcu tę prezentację ze zdjęciami Igusia, jak skończę to Wam pokażę, a Ty mamokuby zrobiłaś ją?

12 lata 1 miesiąc temu #474824 przez mamakuby
Zrobiłam, ale nie wybrałam jeszcze muzyki a tak w ogóle to zastanawiam się nad poprawkami :dry: Jadę zaraz do lekarza :(
Odezwę się jak już Kuba pójdzie spać.Pewnie przed 19;00.

12 lata 1 miesiąc temu #474931 przez ona19
MamoKuby do lekarza z Kubą czy z sobą?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474959 przez mamakuby
Ze sobą byłam, bo mam tak jak by migdał powiększony, ale pewności nie mam czy to migdał. Niestety lekarz mnie nie przyjął :( Boli mnie jak nie wiem.
Udało nam się wygrać aukcję z tą świnką :) Jeździk i żyrafę ktoś przebił. A aukcja z bączkiem kończy się za 4 dni.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475017 przez ona19
To fajnie, że chociaż ze świnką się udało :)

Igorek już śpi.
Ale spadł z łóżka po kąpaniu, wyszłam na chwile po body, bo przez pomyłkę naszykowałam z długim rękawkiem i jakoś się musiał zaplątać w ręcznik i spadł. Moje małe biedactwo.

Idę trochę ogarnąć w kuchni i powiesić pranie i wrócę :)

mamokuby to nie wesoło masz z tym "gardłem" a lekarze są tacy podli, jakbyś dała w łapę to by pewnie przyjął, a na nfz już nie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka