BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 8 miesiąc temu #613989 przez Agusiak
dziewczynki ja mam w domu oliwkę bambino i właśnie muszę się zacząć czymś smarować ale tak jak Alutka zastanawiam się nad tym bio oil i chyba go kupię jak gdzieś wpadnie mi w ręce.
To prawda że jak mają być rozstępy to będą i smarowanie nic nie da. Pamiętam w poprzedniej ciąży kupowałam drogie specyfiki a jak zobaczyłam siateczkę rozstępów pod brzuchem to się ucieszyłam jak świnka w deszcz bo to znaczyło że brzuszek zaczął rosnąć :) Teraz już mnie tak one nie cieszą :silly: ale czymś muszę smarować żeby nie było jeszcze gorzej no i żeby troszkę tą skórę uelastycznić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614090 przez nuśka09
a to racja że nie da się powstrzymać rozstępów ale można je zmniejszyć ;) bio oil jest ponoć przereklamowany, nie daje takich efektów jak zapewnia producent- opinia 3 znajomych. Po ciąży na rozstępy dobre są maści na blizny, zawsze trochę wybielą:)

11 lata 8 miesiąc temu #614232 przez vvanka
ja też tylko oliwka, smaruję brzusiu i piersi, ciekawa jestem czy przy mojej wadze, wyjdą rozstępy czy nie :) Zawsze miałam elastyczną fajną skórę, oby się to utrzymało. W 1szej ciąży, wszystko zaskakuje :))) Ja dzisiaj duuużo spałam i teraz taka troszkę leniwa, ale jak tylko mój wróci z zakupów, zabieram się za pierogi ruskie :)

Buziaki kochane

11 lata 8 miesiąc temu #614255 przez Agusiak
czyli najlepsza jest "stara", sprawdzona oliwka :)
vvanka ja też ostatnio senna jestem. Jak się położę gdzieś to przeważnie oko mi się przymyka :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #614272 przez alutka1011
No to chyba zostane przy oliwce :) Ja też chodziłam ospała dopiero sok z czarnej porzeczki mnie "ożywił"
Myslicie nad imionami?

11 lata 8 miesiąc temu #614327 przez nuśka09
alutka ja mam już wybrane imiona : Kornelia i Sebastian ;) ale znając życie jeszcze może mi się 10 razy zmienić :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #614383 przez Agusiak
Ja jestem ostrożna z imionami :P córka miała mieć na imię Kinga, wszyscy już wiedzieli, tak ją nazywali, po porodzie napisałam każdemu sms "Kinga już na świecie", no ale nam się odmieniło :lol: Jeszcze w szpitalu tak na nią z mężem patrzyliśmy, potem na siebie i stwierdziliśmy zgodnie że Kinga nie pasuje i będzie Paulina :silly:

Ale jeśli będzie teraz chłopiec to Mikołaj
a dziewczynka mi się podoba:
Daniela
Judyta
Iga
Dominika

ale żadne z tych imion nie podoba się mężowi, hahah więc z dziewczynką mamy problem z imieniem :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #614463 przez alutka1011
U mnie póki co narazie syn będzie Dawid lub Miłosz a co do córci mi sie podoba strasznie Laura ale mąż akceptuje tylko Amelie...Ale to ja się będe męczyć więc nie będzie miał wyboru ;)

11 lata 8 miesiąc temu #614464 przez Marysia27
Heloł, ja w poprzedniej ciąży nie smarowałam się z lenistwa i nic nie wylazło, moja siorka smarowała się drogimi kosmetykami a ciało ma przeorane, ze aż boli :/ w tej ciąży smaruję się oliwką dla dzieci ale z tego powodu, że mam suchą skórę po kąpieli i nienawidzę tego. Co do imion mi podoba się Pola i Wojtuś :)

11 lata 8 miesiąc temu #614471 przez Agusiak
dziewczynki wszystkie imiona śliczne :)
Ja staram się wybrać wiadomo takie które nam się podoba ale też takie że jak zawołam dziecko na placu zabaw to żeby mi się połowa placu nie zleciała :blink:

Miłego wieczorku :)

11 lata 8 miesiąc temu #614612 przez Karo290392
Hejka dziewczyny :)
Ja też jakoś przy oliwce zwykłej i tak dwa razy dziennie :)
A co do imion to też sie pochwalę:)
Mamy już wybrane po dwa dla chłopca i dwa dla dziewczynki z tego wzgledu ze ja mam tylko jedno imie a maz dwa :) Więc chłopiec to bedzie Taylor Brian a jesli okaże się dziewczynka to będzie Vivienne Lilly :)
Jak tam u was z pogoda ?:) u nas dzis definitywnie wiosna zawitała w końcu :) już kilka dni naście stopni na plusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #614826 przez Agusiak
dzień dobry :)

Karo u nas dziś też dało się poczuć wiosnę, chociaż zalegający w dużych ilościach śnieg jednak trochę przeszkadza :S
Imiona super wybraliście :)

Ja dziś miałam niedzielę roboczą, posprzątałam cały dół w domu, naszą górę, pomyłam podłogi i całe schody :) Troszkę słońca i człowiek od razu ma więcej energii :)

Miłej niedzieli :)

11 lata 8 miesiąc temu #614890 przez nuśka09
Witajcie ;)
ja dziś mam zły humor... wszystko mnie denerwuje( mój facet w szczególności) :angry: :angry: . Hormony buzują...do tego nic mi się nie chce. Oj ciężka niedziela przede mną...
Za to Wam życzę udanej, słonecznej niedzieli :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #614901 przez alutka1011
Oj widzę że ten zły humor przechodzi z jednej na druga ;) Kochane nie denerwować mi się dzidziuś to wyczuwa.
Mnie mąz tez denerwuje ale z innego powodu...nie pozwala mi nic robic a mnie szlag trafia! :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #615340 przez Agusiak
heheh faktycznie z tymi humorami to nieźle jest, ale Alutka ma rację że nie ma co się denerwować bo to nikomu nie służy ale czasem jest to niestety silniejsze od nas ;)

Ja idę zaraz spać bo w tv i tak nic nie ma :S

Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka