BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 11 miesiąc temu #617864 przez nuśka09
wanka ja ostatnio też cierpię na bóle głowy i rozdrażnienie. Mój ma dość czasami bo dosłownie WSZYSTKO mnie denerwuje...zwłaszcza wszystko co on zrobi, no nie mam innego współlokatora więc tylko na nim się "wyładowuje". A najbardziej mnie wkurza jak on się śmieje gdy ja na niego krzyczę...i jeszcze to jego " słodko się denerwujesz" doprowadza mnie do szału :angry: :angry: :angry: oj hormony...

Co do apetytu, nie mam jakiegoś podwyższonego, na szczęście:) Ale za to zmienił mi się styl odżywiania, przed ciążą lubiłam nabiał, sery, słodycze, dżemy itp, nie przepadałam za mięsem, i tak miałam w pierwszym trymestrze a od jakichś dwóch tygodnie jem dużo wędlin, pikantnych potraw, jak to moja mama mówi takie męskie jedzenie ;P
Dziewczyny mam pytanie która z Was leczy się na nfz? jesteście zadowolone?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #617885 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Dziewczynki mnie też ostatnio dość często głowa boli a od wczoraj chodzę jak burza gradowa i bez kija nie podchodź :p
Też nie zauważyłam u siebie jakiegoś wzmożonego apetytu a wręcz przeciwnie, jem jakoś tak oszczędnie ;)

Edzia ja jestem z Dąbrowy Górniczej ale obecnie mieszkam w Będzinie, ogólnie rzecz biorąc górny Śląsk, okolice Katowic :)

nuśka ja w tej ciąży chodzę na nfz do babeczki do której zaczęłam chodzić pod koniec poprzedniej. W poprzedniej chodziłam prywatnie i byłam bardzo nie zadowolona. Ech mogłabym książkę napisać, hehe. Teraz chodzę do NZOZ na nfz i jest super. Zależy gdzie się trafi oraz jakim sprzętem i personelem dysponuje poradnia.

Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #617947 przez nuśka09
agusiak a dostajesz zdjecia usg do domu? Bo ja też chodzę na nfz ze względów finansowych, ale ostatnio mnie zdziwiło jak lekarz powiedział że nie mogą wydawać zdjęć bo muszą umieszczać w dokumentacji pacjentki( ponoć wymogi funduszu)...ogólnie jestem zadowolona z jakości opieki no ale to mnie bardzo zdziwiło

11 lata 11 miesiąc temu #617953 przez Agusiak
nuśka ja dostaję zdjęcia na własność, lekarka w kartę wpisuje tylko dane ze zdjęcia. Dostaję też wszystkie wyniki badań bo przychodzą w dwóch egzemplarzach, jeden dla lekarza i jeden dla mnie :)
Ale może Twoja przychodnia rzeczywiście ma jakieś inne wymogi.
Może pozwolą Ci chociaż kserować te zdjęcie a potem im je oddasz, bo troszkę szkoda, to zawsze fajna pamiątka jest :)

11 lata 11 miesiąc temu #617958 przez nuśka09
wyniki badan dostaje, no a usg zapytam, a jak nie będzie opcji to sobie chociaż telefonem cykne zdjecie zdjecia ;p

11 lata 11 miesiąc temu #617960 przez Edzia04
Witam,

Agusiak to mieszkamy nie daleko siebie, ja jestem z Częstochowy:)

U mnie bóle głowy zaczęły się od soboty i niestety utrzymują się do dziś, ale to chyba ta pogoda, zawsze byłam meteoropatką, więc to chyba norma.
Humory na szczęście jeszcze nie występują:), apetyt też na szczęście nie i mam nadzieje,że taki stan będzie się utrzymywał jak najdłużej :D.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanego wieczoru.
Dobranoc:)

11 lata 11 miesiąc temu #618148 przez Agusiak
dzień dobry :)

nuśka, pewnie zawsze możesz cyknąć fotkę komórką i będziesz miała pamiątkę :)

Edzia, super, że jesteśmy sąsiadkami. Częstochowa jest mi bliska, wiele razy tam byłam, moi znajomi studiowali na politechnice więc zaliczyłam nawet spanko w akademiku :P Jej kiedy to było, wieki temu ale miło powspominać ;)
W okolicach Częstochowy mam też rodzinkę, m.in. moją chrzestną i słynne są też Konopiska ;) Można poszaleć na zakupach :)

Kochane ja z mężem jedziemy dziś do Katowic na darmowe warsztaty Mamo to ja.

babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

zajrzyjcie na stronkę, może w Waszej okolicy także będą :)

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #618245 przez alutka1011
Ja teraz przeniosłam się do przychodni i chodze na NFZ ale tylko dlatego że mój lekarz tam teraz przyjmuje :) Nie wiem jeszcze jak to będzie z Usg :/ Ale zawsze na USg moge iśc prywatnie ;)
Mnie jedynie co męczy teraz to bóle kręgosłupa :unsure: A co będzie w 9 msc :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #618251 przez Agusiak
to jak już tak piszemy o bólach :blink: to mnie od kilku dni, zwłaszcza wieczorem boli lewy pośladek, tak jakby mi ktoś zastrzyk źle wbił i to promieniuje trochę na nogę, hehe dziwactwo.
Ja mam tylko nadzieję że nie poszerzy mi jeszcze bioder bardziej, bo pierwsza ciąża to w większości w biodra mi poszła.

11 lata 11 miesiąc temu #618494 przez nuśka09
agusiak na takie bóle magnez trzeba;)mnie jak długo siedzę to boli kość ogonowa...a po za tym jak na razie spokój,bóle głowy przeszły, wydaję mi się że to przez niskie ciśnienie tak dawały mi w kość...

11 lata 11 miesiąc temu #618532 przez Agusiak
nuska, o widzisz dobrze wiedzieć, dzięki :)
Muszę w takim razie jakiś magnez kupić :)

U nas dziś słonko i pogoda w końcu daje nadzieję na wiosnę, a rano lało jak z cebra, ale śniegu całego nie udało się spłukać.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #618646 przez Moner
U mnie tezsloneczko po 3 dniach deszczowych :)))) dzis mierzylam sobie talie przybylo mi 4 cm :)) ale ostanio mierzylam z poll roku temu wiec to nie koniecznie zpowodu ciazy ale pewńie glownie dlategom

11 lata 11 miesiąc temu #618995 przez nuśka09
dziewczyny jak wam mija popoludnie?
ja dzis bylam na długim spacerku z psiakiem, całkiem przyjemnie tylko slonca jeszcze malo i troszke deszczyk kropil ale to w porównaniu z zimą jest mega przyjemne :D

napisalam wczesniej ze nic mnie nie boli i prosze wykrakalam sobie, biodro prawe mnie zaczeło bardzo bolec po popoludniowej drzemce, nie mogłam do łazienki dojść gorzej niż emerytka :P

11 lata 11 miesiąc temu #619069 przez Edzia04
Witam dziewczynki:)
Myślałam, że ze mną coś nie tak, bo też mam okropny ból lewego pośladka:P, ale widzę,że Agusiak Ciebie też to złapało, więc chyba ok hehe.
U mnie pogoda fatalna , pada cały dzień, szaro i pochmurno szkoda gadać, myślałam, że zacznę w końcu spacery, ale przy takiej pogodzie...
Mam nadzieje, że ta nasza wiosna ujawni się jak najszybciej:)
Życzę wszystkim miłego popołudnia.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #619420 przez Marysia27
Witajcie, byłam dziś na USG, wszystko dobrze dziecko duże i pięknie się rozwija ale tak szaleje że nie można chwycić było do zdjęcia, doktor próbował 5 minut zrobić dobrą fotkę i wyszła taka sobie. Ja chodzę państwowo, ale luksus jak prywatnie, nowe gabinety każda wizyta USG i zdjęcie, miły personel,m umówione godziny czekania a nie jakieś tam kolejki gdzie wścicy można dostać. Ja wg wagi doktora przytyłam 5 kg, wg mojej3,5 i w cale tego nie czuję. z resztą dołączam zdjęcie z głową bo mam robione przed kilkoma dniami i nie chce mi się już głowy usuwać :P
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka