BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 1 miesiąc temu #795034 przez motylek270
Musiałam Cię źle zrozumieć moofka, sorki. No ale zobaczymy co Ci powie lekarz. Wskazaniem do cesarki na pewno jest pozycja dziecka, a jak ułożona jest Twoja Zosia? Wchodzą jeszcze jakieś inne rzeczy w grę u Ciebie?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #795060 przez GOSIA82
Hej Mamuśki!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

PYŚKAA GRATULACJE-ALE ZAZDROSZCZĘ
-my dajemy Jan Dominik(Dominik dla Martynki,bo ona bardzo chciała :) )
Natala-no to nieźle Ci urosły,nie obraziłabym się jak byś się podzieliła :)
Moofka-no i ja muszę przyznać,że dosyć dobrze spałam,tylko kilka pobudek,po których przynajmniej z łatwością powróciłam do spania.
Kristi-ładne imiona wybraliście,do obu mam słabość,moja córcia Martynka a siostra Maja. Na pierwsze polecam Martynka-wszystkie jakie znam są cudowne,a moja córcia kochana i grzeczna jak aniołek :)

Ja też wysyłam moj numer,podaję z kierunkowym,bo to angielski.
Dzisiaj małe ogarnięcie domku,mąż z Martynką idzie do kina na Klopsiki,a ja będę się relaksować.

11 lata 1 miesiąc temu #795063 przez GOSIA82
Dziewczyny!
A jak zapiszecie sobie wszystkie numery telefonów to może ściągniecie aplikację WHATS UP na telefon,wtedy będziemy mogły do siebie napisać za darmo i zdjęcia też wysłać.

11 lata 1 miesiąc temu #795254 przez mała82
uska zazdroszczę tej gotowości! U mnie ani psychicznie ani fizycznie. Torby nadal nie spakowane. A ta cesarka to z jakiegoś powodu? Czy po prostu tak chciałaś?

motylek270 ja nie mam nic przeciwko cesarkom na życzenie. Każdego wybór indywidualny. Co prawda ja się nastawiam na naturalny, tylko czekam aż w końcu nasz mały się prawidłowo ułoży. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie iść na stół operacyjny, bo kompletnie się na to nie nastawiałam. Ale jakbyśmy zdecydowali się na drugie dziecko to kto wie jak to będzie. Na dzień dzisiejszy powiedziałabym, że też chciałabym naturalnie, ale zdanie zawsze można zmienić.

pyśka gratulacje :)

Asiula315 nasz mały będzie miał jedno imię :)

monisia100100 nam mamy też proponowały swoją pomoc ale podziękowaliśmy :)

GOSIA82 a co to takiego ten WATS UP?

I ja numer swój wysłałam na e-mail :)

No i w końcu za mną cała noc przespana, tzn z przerwami na toaletę. Wstałam o 10 dopiero. Po obiedzie wybraliśmy się z mężem pospacerować na starówkę. Fajnie było, tylko zakończyło się bólem kręgosłupa i mały strasznie mi potem uciskał na pęcherz. Mały ma nóżki w okolicach mojego pęcherza i czasem jak mi zasadzi kopniaka to normalnie się zwijam. Wróciliśmy do domu i musiałam się położyć bo doszły jeszcze bóle okresowe :( Teraz na szczęście mi już trochę przeszło i zastanawiam się czy brać się za dalsze prasowanie czy sobie odpuścić na dzisiaj :)

Co do stanika to ja nawet nie wiem dokładnie jaki mam teraz rozmiar, bo w ciąży przeniosłam się na staniki sportowe. Jakoś na samym początku je wypróbowałam i mi przypasiły, więc potem już innych nie kupowałam tylko takie. Ale myślę, żeby na po porodzie sobie kupić takie do karmienia odpinane.

11 lata 1 miesiąc temu #795257 przez Kristi
Gosia82ja mam tą aplikację więc ja jestem za :)
ale nie wiem czy wszystkie mają androida żeby ściągnąć..

mała to aplikacja taka darmowa taki komunikator wysylasz zdjecia nawet swoj glos za darmo.

A co do staników to ja kupiłam troszkę większe takie rozpinane 2.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795367 przez Kaś_O
Ja juz myślałam wczoraj ze Max postanowił do nas zawitać ale fałszywy alarm.. Chociaż długo miałam skurcze po 10min..

Pyśka gratulacje tez bym juz chciała..
Tez mam ta aplikacje ale nie mam żadnego numeru tel ;( w ogole ona jest nie tylo na androida ale na każdego smartfona ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 1 miesiąc temu #795381 przez Kristi
Kaś_O To nawet lepiej że na każdego smartfona większa szansa że więcej dziewczyn będzie mogło ją mieć :blink: Nr telefonów znajdziesz na mailu :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #795400 przez WhiteBlackberry
Dziewczyny czy to o tą aplikacje chodzi? :) play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp
Bo nie wiem którą ściągnąć :D
Ślę i swój nr na maila :)

11 lata 1 miesiąc temu #795404 przez moofka
motylek Zośka leży już od dawna jak trzeba, także z tym nie ma problemu :) ginek mi kazał przyjść na kontrolę ale nie powiedział co będzie jeszcze sprawdzać, także muszę cierpliwie poczekać do czwartku.

kupiłam sobie stanik do karmienia, na razie jeden żeby mieć na początek i jak będzie dobry to dokupię inny kolor. jest bezszwowy a miseczka się rozciąga więc nie powinno być problemu z rozmiarem.

11 lata 1 miesiąc temu #795478 przez Kaś_O
Ostanio go instalowalam dlatego rzuciło mi sie w oczy bo miałam siostrze posmeci zeby sobie na iPhone to zainstalowala..

Moof rozsądne posunięcie :) ja czekam z zakupem chociaż jak sie tak zastanawiam ze moze kupno bezszwowego to ie głupi poynawet do chodzenia po domu zostanie..

A ja mam dzis dola.. Po pierwsze dlatego ze syn obudził mnie o 3 i juz nie mogę zasnąć chociaż ledwo żyje.. Po 2 dlatego ze dzis jest 24 :( a jakos żadnej akcji porodowej nie czuje :( miałam nadzieje ze w piątek naprawde sie juz uda.. A teraz jak juz cisz to wydaje mi sie ze nigdy nie urodze.. To sn cz wiem ze najdłużej do 5.12 ale eh.. Nie chce dostać oxytocyny i czekać na akcje w szpitalu :( albo jeszcze mnie pokroja.. A teraz młody rośnie na poege..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 1 miesiąc temu #795492 przez Winka_
Kas_O :kiss: :kiss: ja czuje że jesteś następna. Zobaczysz w tym tygodniu wszystkie będziemy Ci gratulować, chyba te ostatnie dni są najgorsze do przetrzymania ale zobaczysz że kruszynka będzie z Tobą za chwilkę :cheer: :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #795496 przez Kaś_O
Dzieki Winka_ :kiss: faktycznie ostatnie dni tydzień najgorszy.. z Czarkiem też dostawałam świra tylko jego przenosiłam tydzień aż, mam nadzieje że tym razem szybciej będzie..

11 lata 1 miesiąc temu #795508 przez Kristi
Hej dwupaczki :laugh:

Ja jak zwykle spać nie mogłam :dry: już nei wiem co robić dzień chodzę oczy na zapałki a w nocy spać nie mogę to chyba strach że w każdej chwili może się ,,zacząć,,

Whitetak to ta aplikacja ;)

Kaś_O Uszy do góry :kiss: już niedługo i maluszek będzie z Tobą i jeszcze będziesz chciała żeby wrócił do brzucha chociaż na chwilę :silly:

Ja niby w tym tygodniu też powinnam się rozpakować z tego co lekarz mówił ale jeśli się mylił to pewnie też będę szału dostawać że o jeszcze tyle dni...

Ciekawe jak Marta na pewno już z maleństwem :blink: mogłaby się odezwać :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #795510 przez motylek270
Kaś_O też mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś lada chwila urodziła. Każda z nas się łudzi, że już od 38 tygodnia to lada dzień poród, a tu różnie może być. Poza tym podobno chłopcy lubią posiedzieć dłużej. Niech Maks szybko wychodzi!!!

11 lata 1 miesiąc temu #795513 przez Iwona23
hej

Staniki kupiłam dwa choć pewnie jeszcze będę musiała kupić jeden bo te co mam w obwodzie dobre ale miseczki jakiś małe się zrobiły :)

motylek270 cesarka na życzenie jest coraz bardziej modna choć uważam że nie jest to zdrowy i normalny wybór ale skoro ktoś chce i go stać na to jego sprawa ja bym się nie zdecydowała Jeśli będę musiała mieć cesarkę trudno to co innego niech robią co chcą byle dziecku nic się nie stało Poród powinien być jak dla mnie intymną strefą a nie medycznym wynalazkiem

Gratulacje dla Pyski!!

Ja nadaję dziecku drugie imię po moim śp Tacie będzie Maciej Wojciech

No a u nas wszystko posprzątane przygotowane poprane poprasowane teraz tylko czekać Dzisiejsza noc była koszmarna miałam przez 2 godzi delikatne skurcze co 10 minut do tego zgaga i siku co chwilę ale na szczęście jakoś przeszło a od 1 grudnia to już zero stresu tylko rodzić wczoraj robiłam badania morfologia kiepska zupełnie jak nie moja strasznie spadło i żelazo może przemęczenie daje o sobie znać bo ja dalej pracuję :) do tego zrobiła mi się opryszka na ustach ( moja zmora od kiedy pamiętam ją mam w lata i na zimę i kiedy jestem przeziębiona ) Nogi coraz mocniej spuchnięte widać poród zbliża się wielkimi krokami choć jeszcze nie mogę w to uwierzyć

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka