BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811930 przez paulainka
Wesolych Swiat !!! ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #811936 przez WhiteBlackberry
Dziewczyny...mam problem. Jak wyglądają TE skurcze? Bo mam bóle taki jakby ucisk na dolną partię pleców-krzyże i podbrzusze. I te bóle pojawiaja się nieregularnie. Co 10-6 minut. Są dosyć bolesne... :/
Nie wiem czy jechać do szpitala, czy co?

11 lata 3 miesiąc temu #811939 przez Asiula315
Hej...WhiteBlackberry ja sie nie znam bo ich jeszcze nie doświadczyłam.... Ale jak nieregularne to mi sie wydaje ze to nie to... :)
Ciekawa jestem... Czy któraś z naszych pociech zechce dziś przywitać świat... W końcu to wyjątkowy dzien.... :)
No tak smakołyków to pojemy... Ja juz taka pełna chodzę....juz podjadam wszystko... Hehe a to placuszki a to kapusniaczki....a to zaś cos innego... Człowiek nieraz naprawde nie zna umiaru hehe :laugh: zastanawiam sie czy...moge pęknąc z przejedzenia hehe..... I do tego powróciły zapracia... :( czy wy przed porodem tez na nie narzekalyscie? Pozatym bezsenności ciąg dalszy....juz mnie czasem to tak denerwuje.....wrrr ze szok....!
No ale nic tam byle by do przodu.... Miłego dzionka....:)

11 lata 3 miesiąc temu #811943 przez GOSIA82
WhiteBlackberry-u mnie skurcze były takie na początku,częste,ale jak położyłam się to były rzadziej. I dostałam je po robieniu farszu na pierogi i lepieniu uszek. Później były co 5-6 minut-bolesne,ale do wytrzymania.W ich trakcie kleiłam pierogi,bo nie chciałam marnować farszu przy którym sie narobiłam dzień wcześniej. Konkretne i bardzo bolesne przyszły dopiero jak mi czop wypadł. Pisz na bieżąco-może mikołaj prezent przyniesie

11 lata 3 miesiąc temu #811944 przez GOSIA82
Asiula315-ja nie spałam przez ostatnie 4 miesiące ciąży,więc wiem co czujesz. Ja mam wrażenie,że moj organizm nawet sie do tego przyzwyczaił,bo jak Jasiek budzi się w nocy to ja bez problemu wstaję,ba a nawet rano nie odczuwam zmęczenia;-) . Potraktuj to jako Przygotowanie

11 lata 3 miesiąc temu #811949 przez WhiteBlackberry
Właśnie jestem w drodze do szpitala, bo te bóle zaczęły być już co 4-3 minuty i na serio bolesne. Aż się poplakalam...

11 lata 3 miesiąc temu #811977 przez Asiula315
Gosia 82... Dzięki moze i tak....przyda mi sie to...ale leżeć i patrzeć w sufit....to takie męczące.....i wkurzające no ale nic tam...damy radę:) a lepić pierogi podczas skurczy....heh szacun:)
Kurczę...WhiteBlackberry.... Powodzenia..trzymam kciuki moze to dziś!

11 lata 3 miesiąc temu #811986 przez nati.olsztyn
White Black Ja miałam taki ból jakby ktoś mi zaciskał szeroki pas na całym podbrzuszu, brzuchu i plecach, no i co ważne właśnie mega bolesne i regularne... Myślę że skoro Ciebie boli aż tak to naprawdę może być to!!:-) Trzymam mooocno kciuki i śledzę co u Was!

Pozdrawiam wszystkie Grudnióweczki!
WESOŁYCH ŚWIĄT MAMUSIE!:-)

11 lata 3 miesiąc temu #811996 przez Gosica
Hej :)

WhiteBlackberry Ejjj to ja mam na dzis termin nie Ty :blink: A na powaznie to trzmam kciuki i informuj nas na bieżąco co i jak :kiss:

Asiula315 Jeden plus tego nierozpakowania-że bedziemy mogly bezkarnie sieopychać :lol: ja tez po wczorajszym probowaniu wzystkiego chodzilam jak czołg (tylko lufy brakuje :laugh: ) i padalam z nog bo caaaly dzien byl pracowity.

Jak juz pisalam moj termin z OM mija dzis,ale na razie nic nie zapowiada ze Mikolaj mi przyniesie Dzieciaczka w prezencie.Wprawdzie po wczorajszym wyczerpujacym dniu nie czuje sie najlepiej i brzuch troche boli ale nic takiego porodowego. Dzis jeszcze pare rzeczy zostalo do zrobienia,takie koncoweczki,plus kolajca Wigilijna a potem niech sie dzieje co chce :blink:

Dziewczynki a w tym Magicznym Dniu życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń, przychylności wszechświata, siły w ramionach i czystego ognia w sercu, co zapali wszystko wokół Was szczęściem i radością.
Niech wszystko czego się dotkniecie, stanie się pomocne w spełnieniu marzeń, a każda najdrobniejszą nawet czynność przybliża Was do bycia najszczęśliwszą i najbardziej uśmiechniętą osobą spośród wszystkich ludzi.

Wesołch Świąt ! :kiss:

[/url]

11 lata 3 miesiąc temu #812006 przez motylek270
White trzymam kciuki!

Ze swojej strony także pragnę złożyć Wam życzenia Grudnióweczki: zdrowych, pogodnych świąt w miłej rodzinnej atmosferze!

U nas niestety katar się rozkręcił, a teraz słyszę jeszcze kaszel. No nie i to na święta. Na katar mam już Nasivin od pediatry i fenistil.

11 lata 3 miesiąc temu #812036 przez Pyśkaaaa
hej

Agacior tak na pocieszenie po 1 porodzie też miałam trudny okres nie miałam mleka 12 h poród zakończony cc wysoka gorączka potem znów powrót do szpitala :( bo brzuch bolał na szczęście dziecko spalo ale szybko się ogarnelam bo ile można było wegetowac?! i Tobie życzę tego :*

Motylek a byłaś u lekarza?

mnie dziś rana po cc boli e

wszystkim rozpakowanym gratuluję
a nie rozpakowanym szybkiego porodu

i wesołych świat kochane dla was i waszych rodzinek

11 lata 3 miesiąc temu #812049 przez anitka90
WhiteB trzymamy kciuki!

Dziewczynki, ja chciałam życzyć Wam wszystkiego co najlepsze, dużo siły i cierpliwości, miłości, tym nierozpakowanym jak najlżejszych i błyskawicznych porodów i smacznej kolacji wigilijnej (jedzcie dopóki możecie :) )

Gosica co ta Twoja dzidzia tak się uparła i nie chce wyjść?

11 lata 3 miesiąc temu #812052 przez Natala
Wszystkiego dobrego dziewczynki , samych radości :-)

White 3mam kciuki ! Czekamy na wiesci, oby to nie były przepowiadajace jak umnie...

Mala82 a co z Toba ? Zostawili Cie w szpitalu ?

Ale ten czas leci, nasza księżniczka ma juz 2 tyg, dzisiaj pierwszy wypad poza dom, mam nadzieje, ze się nie pochruje... Co do połogu to ja nadal czuje dyskomfort , zwłaszcza jak dłużej postoje czy cos porobie...

11 lata 3 miesiąc temu #812054 przez anitka90
Kobietki! WhiteB urodziła! Zosia o 11.55 wyskoczyła naturalnie. Waży 2820 g i mierzy 52 cm. Obeszło się bez znieczulenia

11 lata 3 miesiąc temu #812064 przez monisia100100
Kochane,życzę Wam wszystkim, Wesołych Magicznych Świąt Bożego Narodzenia, przepełnionych miłością,i radością.

White gratuluję, to na pewno będą niezapomniane święta :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka