- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Winka Gratulacje!
Ja juz po wizycie w szpitalu i ktg.Zapis wyszedl ladnie,na poczatku zapisalo kilka mocnych skurczy(ktorych ja wcale nie czulam) ale to tylko tyle.Pani polozna powiedziala mi ze na jej oko nie urodzi sie Mały w terminie i swieta prawdopodobnie spedze w domu.Jesli nie urodze to 31 mam sie zglosic do szpitala.
Cały odzdzial mial radoche bo bylysmy razem z przyjaciolka ktora ma termin tydz pozniej,tez miala robiony zapis poniewaz jej coreczka przestala rosnac w brzuszku, i jej mezem wiec polozne i lekarka sie smialy ze sie chlop ustawil my dwie on jeden jescze w tym samym czasie
Ogolnie oddzial bardzo ladny,niedawno byl odnawiany,czysciutki, sale male przewaznie 2-osobowe.Spokoj straszny dzis mieli jedna dziewczyna byla na bloku porodowym ale oczekiwala az sie akcja rozkreci chyba i polozne widac nie mialy co robic,siedzialy i plotkowaly,ale mile babki akurat.W ogole malo kobiet na oddziale wiec cisza i spokoj.
Wrazenia pozytywne.Ale jak pomysle ze w kazdej chwili moge tam tafic to juz sie mniej pozytywnie robi mimo wszystko
Milego dnia
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja mam inne zmartwienie. U mojego Jasia pojawił siew katar i się zastanawiam czy to za sprawą spaceru? Wczoraj była w ciągu dnia marudny a teraz mu mierzyliśmy temp. to ma 37.2, ale jeszcze śpi i niedawno jadł, więc moze mieć wyższą.
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Motylek-A ty karmisx tylko mm czy na zmiane?
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Motylek- z tego co wiem to temperatura 37.2 jest zupełnie normalna u niemowlaków-one mają wyższą temeraturę ciała niż my.Nasz Jasiek też czasem kicha,ale póki wydzielina jest przeźzroczysta to nie ma powodów do zmartwień(biała lub zielona to mogą być infekcyjne).niestety nasze dzieci urodziły się w sezonie grzewczym i problemy z noskiem będą częste na początku.Ja zauważyłam,że jest lepiej jak mamy tak 22 stopnie w domu i wietrzymy często.W nocy nie grzejemy w ogóle(mamy tak 18 stopni),więc problemu nie ma.
A Nasz Jasiek ma już trzy dni...Od wczoraj mam tyle mleka,że laktator poszedł w ruch-muszę odciągnąć trochę przed jedzeniem,bo Jasiek sutka nie może złapać.Dziś jedziemy na pierwsze ważenie,wiem,ze w pierwszych trzech dobach dziecko ma prawo stracić na wadze,ale jak patrzę na naszego Jaśka to podejrzewam,że za dużego spadku nie ma.
Ogólnie budzi się często w nocy,ale brak snu w ciąży się przydał,bo całkiem nieźle sobie z tym radzę.
Nasza Martynka bardzo podekscytowana bratem a i on bardzo reaguje na jej głos,wydaje mi się,że z brzuszka cały czas ją słyszał i rozpoznaje.
Jakoś cicho przez weekend,może reszta dziewczyn na porodówkach?
- Iwona23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
jedna noc wystarczyła
Trzymaj się !!!
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Iwona23-Paulaianka ma rację,najważniejsze,że jest pod stałą opieką i nie musisz się martwić-krzywda się mu nie dzieje-tam jest cieplutko i przyjemnie.
My po ważeniu i Jasiek przytył 10 gram-niby to mało,ale to dopiero trzecia doba i położna mówiła,że to bardzo dobrze,bo noworodki w tej dobie najczęściej mają jeszcze spadek wagi.Jasiek też zaczął robić żólte kupy i to podobno znaczy,ze dostaje pełnowartościowe mleko,więc jesteśmy bardzo zadowoleni.Byłam w pracy,bo musiałam zanieść papiery do kadr i zaraz przybiegły koleżanki z pracy zobaczyć Jaśka-posiedziałam tam prawie godzinkę, a on słodko sobie spał w foteliku-złote dziecko.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
5 dni po terminie położyłam się do szpitala a następnego mieli "delikatnie zasugerować" Małej przyjście na świat. Okazało się to niepotrzebne. O 2.30 odeszły mi wody - zielone :/ W dodatku Ninka przestała się ruszać. Na szczęście na KTG wyszło wszystko ok. Poród trwał 10 godzin. Mimo planów mąż był przy mnie do pełnego rozwarcia. Na czas bóli partych go wyrzuciłam. I dobrze zrobiłam. Malutka utknęła w kanale rodnym i po 2 godzinach parcia lekarz zaczął przebąkiwać coś o kleszczach. Wzięli się za mnie na ostro, sporo nacięli i praktycznie wypchnęli córcię na świat.
Ninka spora - 3950 g i 56cm. Piękne czarne włoski Już godzinę po porodzie przyniosły mi ją pielęgniarki bo "zjadała" rączki. Praktycznie od razu się przyssała do jednej piersi. Teraz je pięknie, mleczarnia produkuje pełną parą. W dzień śpi pięknie, w nocy trochę gorzej.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pozdrawiam
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie te tygodnie po porodzie mijają całkiem dobrze. szwy mnie jeszcze trochę ciągną, ale to głównie jak prowadze bardziej aktywny czas. Ale psikam sie octeniseptem
Gosia82 ja dopiero po 4 dniach, ale bałam się jak cholera