BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854102 przez jeta
paulainka - około 3 tygodni, tylko się zmienia. Najpierw był dla małego bardzo męczący. Pomogły inhalacje - nie męczył się tak. Później jak by było go mniej. Stosowaliśmy nasivin przez 3 dni. Wielkiej różnicy nie zauważyłam. Teraz mam wrażenie, że się kończy. Ale jak pisałam - słychać go najbardziej rano i wieczorem. Co mogę wyciągam mu aspiratorem, ale gdzieś tam dalej coś zostaje i nie chce wyjść. W dzień nic nie słychać. W międzyczasie mieliśmy szczepienie na rota, dr osłuchała, było ok.

Zdjęcia super. Bobasy urocze :) I coraz większe!

Poniżej wczorajsza fotka mojego pulchnego łobuza :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #854120 przez monisia100100
Ja tak troche z innej beczki, od tej pogody to juz nawet termometr zwariowal, w KIelcach 35°C :lol: juz sie doczekac nie moge

Jeta wlosy malego mistrzostwo
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #854127 przez jeta
35 stopni... marzenie :)
A włosy ma odjazdowe ;) I coraz dłuższe. Dzięki!

11 lata 3 tygodni temu #854153 przez paulainka
jeta
no moj juz 1,5 tyg ma, robie inhalacje, kropelki z soli morskiej, a z tym aspiratorem to masakra, tak sie wyrywa, wiec tylko to co z wierzchu mi sie uda to wyciagne... chyba kupie ten co do odkurzacza sie podlacza, ale ogolnie juz troche lepiej, tylko czasem ma dzwiek jakby chrumkal jak swinka:P
a szczepienie tez mial, bo kaszel i katar nie sa przeszkoda, jak nie ma goraczki, dziecko ma apetyt i spi dobrze :)

11 lata 3 tygodni temu #854238 przez jeta
Mój też tak chrumka. Tylko czasem nie mam pewności czy to przez katar czy wiotką krtań, którą zdiagnozowała dr. Ale z tego co czytałam mnóstwo dzieci to ma a później z tego wyrasta.

11 lata 3 tygodni temu #854302 przez paulainka
Czesto dzieco po cesarce chrumkaja :)

11 lata 3 tygodni temu #854321 przez jeta
O! O tym akurat nie wiedziałam :)

11 lata 3 tygodni temu #854350 przez Brukselka
Do dziewczyn, które karmią piersią: czy któraś z was miała mdłości podczas karmienia? Ja od pewnego czasu mam za każdym razem, jak tylko zaczynam karmić, kręci mi się w głowie i zbiera mi się na wymioty ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854397 przez moofka
Brukselka ja karmię tylko piersią i nigdy mi się nie zdarzyło mieć mdłości :huh: może powinnaś zjeść coś przed karmieniem? nie mam pojęcia czego może Ci się tak dziać.

Natala ja się zastanawiam jak ja wrócę do pracy w przyszłym roku a Ty już zaraz idziesz :ohmy: a z Marysią kto będzie zostawać?

monisia jak bioderka po usg?

jeta wow jakie włosy :ohmy: Zośka dalej jest łysolkiem :cheer:

my wczoraj byliśmy z Zośką na drugiej turze szczepień, rota już mamy z głowy i tu wielkie uff bo przy obu podejściach się bałam że Zośka uleje i prawie 3 stówy pójdą w tetrówkę.... pneumo druga dawka też zaliczona, za tydzień 6w1 i znowu będzie trochę spokoju aż do trzeciej tury.

jak czytam ile Wasze dzieciaczki już ważą to Zośka przy niektórych to drobniaczek, teraz ma ok. 60cm i waży 5,5kg :)

a tu Zocha ćwiczy główkę i chwytanie:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #854437 przez motylek270
moofka Twoja córa mierzy tyle co mój syn, ale kilo mniej waży.

Gosica ja dokarmiam piersią w ten sposób że przed każdym karmieniem dają cyca, a potem butlę. Tak więc Jaś obecnie zjada 5*po 150ml. Ja sugeruję sie przy karmieniu wytycznymi z ksiażki. Ile dziecko powinno zjadać w danym miesiacu. W 4 miesiącu dziecko powinno jeść 6*po150ml, więc i tak mamy jedną dawkę mniej, mam nadzieję, ze to pokrywa mleko z piersi;)

Na spacerach my też szalejemy. Niesamowita pogoda.

jeta mój Jasiek też ma wiotką krtań i tak chrumka. Z katarem u nas jak i u Was. Rano i wieczoram w dzień spokój.

Ostatnio zaczęlam sie martwić Jaśkowym ciemiączkiem. Jak sie urodził miał małe 1,5/1,5cm. No i jak byłam w szpitalu z żółtaczką to mi doktor powiedziała żeby nie przecholować z witaminami, zeby za szybko nie zarosło. no i mam teraz dylemat co robić z wit.D. Zaczęłam mu podawać co 2-3dni i odstawiłam multicebion-witaminy. Naczytałam sie o za szybko zarastajacym ciemiączku i sie boję.

11 lata 3 tygodni temu #854451 przez Natala
Sliczne te nasze pociechy :)

Moofka mam to szczęście, ze mała będzie ze mną pracować :P inaczej bym się raczej nie zdecydowała na tak szybki powrót ... A co do wagi to Marysia tez ma ok 60 cm i 5,5 kg, wiec są równe :P i tak wydaje mi się, ze to paczus jest :P

Motylek my tez korzystamy z pogody... W weekend ma padać wiec trzeba korzystać na zapas :P co do ciemiaczka to osobiście całkowicie o nim zapomnialam , myślę, ze nie ma co za bardzo panikowac, a jak masz jakieś wątpliwości to lec do lekarza, przynajmniej spokojna będziesz :)

Marysia tez czasami chrumka jak prosiaczek, no i w końcu się odważne ( balam się nie zapeszyc ) my nawet katarku jeszcze nie mieliśmy... No nic, zdrowa jak ryba póki co :)

Anitka i jak, poszliscie na szczepienie ? My jutro....

11 lata 3 tygodni temu #854509 przez paulainka
Antos po ostatniej kontroli ma 65cm dlugosci i 6995g ;) w dlugosc idzie jak narazie a nie w szerokosc ;)

11 lata 3 tygodni temu #854597 przez Brukselka
No to Ola też po szczepieniu. Waży 6600! Czyli wciąż na 90 centylu, niezła babka - po mamusi :P

Wszystko świetnie, tylko strasznie śmierdziuchowate bąki puszcza...

11 lata 3 tygodni temu #854608 przez Asiula315
Hejka...dawno sie nie odzywalam :) ale czytam na bieżąco....
Brukselka....ja karmie piersia i ostatnio tez mam straszne zawroty głowy i jest mi niedobrze, czesto boli mnie głowa. Staram sie jesc dużo owoców, warzyw , kasze mięso makarony ryby....ale to zbytnio nie pomaga....nie wiem co jest....wybieram sie do lekarza ale jakoś wybrać sie nie moge :( ogólny brak sił...i do tego jeszcze bol stawów...prawa ręka mi wysiada moja Lilka wazy 7 kg wiec mam co nosić
Pozdrawiam

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854748 przez Gosica
Hej :)

Podczytuję Was Kobietki,ale jakos ostatnio nie mam czasu,ani weny do pisania.
Szymek od kilku dni marudny,wydaje mi sie że czeka nas skok rozwojowy.
Dzis wzielam go na dluuugi spacer min do lasu,to troche przynajmniej pospał bo ogolnie w dzien z tym ciezko,nie jest typem spiocha :) Potem ok 17.30 byl jeden wielki placz tak ze ciezko go bylo uspokoic,mysle ze to kolka,ale w konca zasnal i spi.Tatus wrocil z pracy to teraz jego kolej do opieki bo ja padam i marze o łóżku i odrobinie snu.

motylek270 ja tez sie sugeruje ksiazkami,ale co z tego jak moje dziecko ma za nic te ksaizkowe sugestie ;)

Brukselka Szymka bąki można by używać jako naturalną broń biologiczną ;) A jak kupsko zrobi to bez maski gazowej nie podchodź :laugh:

Jak juz sie wszystkie chwalą Maluszkami to pochwalę się i ja

[/url]

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka