- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
WhiteBlackberry niestety mam złewieści musisz oddać słońce, lub choć część bo u mnie cały czas burzowo i deszczowo się zrobiło
moofka super że wszystko ok po wizycie. jak tak zupka? moja ugotowana i dawno już zjedzona. Pisałaś jeszcze że lekarz kazał ci zamiast witaminek w tabletkach zajadać się owocami, a mnie na pytanie o witaminki powiedział że badania mam w normie i jak nie chcę słonia urodzić to mam nie brać , tak bez ogródek. Czasem mógłby bardziej dobierać słowa.
anusiabzyk87 mnie jak dzwoniłam zapytać o usg 3/4d to powiedziano aby zrobić około 25tyg. bo prawdopodobnie najfajniejsze zdjęcia są. A z kolei jak pytałam mojego lekarza co myśli o tym usg to powiedział prosto z mostu że to niby pic na wodę i wygląd maluszka jest przerysowany. Polecił niby zrobienie jak już chciałabym rezonans dla kobiet w ciąży tylko że koszt 1000 zł. Tak czy inaczej ja chciałabym zrobić usg 4d będzie to super pamiątka, zastanawiałam się czy nie odradza bo sam w gabinecie takiego usg nie ma.
paulainka my niestety nie mamy jeszcze pewnego typu na imiona dla dziewczynki i chłopca
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.

monisia100100 - nie denerwuj się, pamiętaj, bo teraz troszczysz się nie tylko o siebie

Ale rzeczywiście wizyta nie należała do najmilszych. Ja za ostatnią wizytę zapłaciłam 90 zł, i tyle kosztuje u mojej gin taka podstawowa wizyta. Miałam na niej usg i dostałam 5 zdjęć. W ten pt mam mieć dodatkowo cytologię (za to dolicza sobie ok. 20-30 zł) no i to genetyczne, więc nie wiem czy będzie więcej. Co do czasu w gabinecie - nigdy nie mierzyłam, ale też nie czułam się "niedopieszczona". Poza tym u niej są spore opóźnienia. głównie dlatego, że jak trzeba to pacjentkę trzyma tyle ile trzeba (ale zakręciłam). Ogólnie jestem zadowolona. Tym bardziej, że w mojej okolicy trudno o dobrego lekarza. A na NFZ można zapomnieć...
Poza tym u mnie nic nowego.
GOSIA82 - zazdroszczę, że już wiesz kogo masz w brzuszku

Lecę na zupkę i do pracy.
Do później dziewczynki!
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja mam dzisiaj wizytę na 18:30 także szybciej musze wyjść z pracy bo nawet obiadku w domu nie mam i muszę zrobić albo pierogi kupie... to chyba bedzie najlepsza opcja, jeszcze wyniki (siuśki) odebrać musze.
Za wizytę płacę 150 zł (wywiad, badanie ginekologiczne, USG, podsumowanie+pytania) i siedzę często 30 minut. Także muszę przyznać, że dużo czasu mi poświęca lekarka i to mnie cieszy, bo do poprzedniej jak chodziłam to robiła mi USG bez badania albo na odwrót, byłam 5 minut i do widzenia, a płaciłam drożej bo 180 zł.
Odezwę się po wizycie

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

paulainka u nas chłopiec to Staś bedzie a dziewczynka hmmm.... w sumie mowił że raczej chłopiec więc nawet nie myslimy nad imieniem dla dziewczynki
i zaciskam za wszystkie wizyty
buziaki
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
150 zł za wizytę, ale... na wizytę składa się 5 minut u położnej (mierzenie ciśnienia, waga, wpisanie wyników badań do karty), wywiad u lekarza, badanie, USG (plus fotki, płyta podobno gratis) i moje pytania. Ostatnie wizyty trwały po 40 min. Lekarz wciąż nie może się nadziwić, że zaszłam

Cytologia płatna oddzielnie.
Zobaczymy, jak będzie jutro (genetyczne), według cennika od 14 tyg. jest troszkę drożej, mam tylko nadzieję, że skończonego (dziś dopiero zaczynam)

Pogoda u mnie jak wszędzie. O bogowie, żeby się przejaśniło chociaż na 2 godzinki, to skoczyłabym na jakiś spacer, rower alboco...
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Paulinka a wy planujecie raczej Polskie imię czy może coś zagranicznego?
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jakbym mieszkała teraz w Polsce to też bym chodziła prywatnie,ale na pewno bym więcej wymagała od mojego lekarza.Pamiętajcie dziewczyny,płacicie dużo pieniedzy za prywatną opiekę i macie prawo żadać wszystkiego.Teraz bym chodziła z dłuuuugą listą pytań co wizytę i mój lekarz musiałby odpowiadać na wszystko cierpliwie,jak nie to żadna strata-ginekologów jak grzybów po deszczu,zawsze można zmienić
A co do imienia to już wiemy,że chłopak i teraz ciężki wybór,moja córcia chce Dominik(nie mam pojecia skąd to sobie wymyśliła),a ja pomyślałam o Jan(Jasiu),ale nie jestem pewna czy to nie za bardzo stare.
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258
ja dzisiaj byłam u lekarza bo boli mnie gardło, głowa i z nosa trochę cieknie i dostałam L4 do pon włącznie.
ja chodzę do luxmedu na wizyty, ale w abonamencie z pracy (niecałe 30 zł miesięcznie) mam wszystkie wizyty i badania za darmo. nawet nie wiem ile to wszystko wyszłoby prywatnie....
WhiteB trzymam kciuki!

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Z samego ranka

Ja już po wczorajszej wizycie, zdjęcie USG wysłałam na maila

Pani doktor ładnie uchwyciła nam rączkę maleństwa

Ale pierwszy raz muszę przyznać, że czuję się niedopieszczona po wizycie bo zawsze dostawałam 2-3 zdjęcia dzidzi, a wczoraj tylko to jedno, a zrobiła pani chyba z 5 na prawdę fajnych ujęć maluszka

Kurcze

Ja wczoraj ze stresu zapomniałam zapytać o ten mój Duphaston czy nadal brać itd i dzisiaj będę musiała zadzwonić.
A zapomniałabym... i termin porodu zmienił mi się na 30.12.2013