- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a odnośnie tego 3d to wczoraj na wizycie mój mąż zobaczył na ścianie kilka fotek z takiego badania i powiedział, że to wygląda strasznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Mówi, żeby robić tylko potrzebne USG a nie wymyślać, bo wszystko w jakiś sposób oddziałowuje na dziecko.
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

A to już niedługo, bo w czwartek.
Tymczasem nie wiem, co się stało, ale obgryzam sól z paluszków, taką mam na nią chęć

Mój lekarz powiedział, że jeśli ciągnie po bokach, nie ma się czym przejmować, nawet jeśli bardzo, ale jeśli pośrodku, w podbrzuszu, kłuje i brzuch twardy, to od razu do szpitala.
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Rozumiem tych, ktorym sie to nie podoba, ale mowiac ze to szkodzi dziecku to lepiej postepowac wg norweskiego systemu i miec tylko jedno usg w 18 tyg, a pozniej zobaczysz swoja dzidzie podczas porodu

Prosze sie tylko nie obrazac, to tylko moja opinia, bo sama jestem po takim badaniu

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja ciągle na wakacjach u rodziców,niestety pogoda w Koszalinie marna,za to teraz w UK ok 25 stopni,pewnie jak wrócę to się ochłodzi.Mąż dzwonił,że wyniki z genetycznego przyszły pocztą,szansa na chore dziecko jest 1:15057,więc nikła.Dziś idę na usg,może dowiem się płeć...
Aniusia-współczuję Ci z powodu wymiotów,to samo miałam z pierwszą córką,wymiotowałam do dnia porodu.
Jeśli chodzi o usg to ja jestem zwolenniczką tradycyjnego,3d nie zrobiło na mnie wrażenia,ale jak zobaczyłam 4d Paulinki to muszę przyznać,że imponujący widok.
Milady-mój apetyt jest ogromny,pozwala mi pokonać mdłości.Wymiotuję tylko rano,pewnie dlatego,że mam pusty żołądek,a później jest w miarę.
Jeśli chodzi o ból brzucha to też tak czasem mam,ale myślę,że to nic groźnego.W pierwszej ciąży miałam problemy ze skracającą się szyjką to brzuch bolał bardzo mocno.W niedzielę szalałam w parku wodnym,zaliczyłam wszystkie zjeżdżalnie i nic,zero bólu.Mam nadzieję,że tak będzie do końca,bo w sierpniu ruszam na kajaki.Poprzednia ciąża to był ciągły ból,stres,wymioty i zagrożenia,więc teraz zamierzam to sobie odbić i spędzić najwspanialsze 9 miesięcy...
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
Widzę debata na temat 3 i 4d

U mnie wczoraj był przeokropny dzień. Siedziałam w pracy jak za karę. Śpiąca, jakaś zmęczona, na wszystko wkurzona i z bólem głowy. Uciekłam z pracy chwilę wcześniej, żeby zdążyć na wcześniejszy autobus. Byłam w domu około 19, zjadłam i do łóżka. Spałam do 21:30, wstałam, przekąsiłam, zrobiłam melisę i znowu pod kołdrę i spałam do dziś do 9:00. I już czuję, że dzisiaj powtórka z rozrywki. Na myśl o wyjściu z domu do pracy chce mi się płakać...
Jestem u was na bieżąco, ale wybaczcie, nie mam siły komentować. Widzę, że ogólnie ok i bardzo się cieszę.

Pozdrawiam wszystkie i życzę wam duuuużo lepszego dnia niż czeka mnie

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Ja po wizycie, serduszko ładnie bije 140uderzeń, lekarka powiedziała że słychać wykopy i wiercenie czyli kruszynka szaleje

Powiedzcie mi kochane czy któraś może wie jak działa B12 w ciąży? mam ją na dolnej granicy i zastanawiam sie co i jak..
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kurcze, nikt nie powiedział, że USG szkodzi

Wiadomo, że nikt nikogo nie zmusza

My USG 3D ani 4D nie zrobimy, choć bardzo mi się podoba, ale chodzimy prywatnie, a to USG też swoje kosztuje, a wydatków niestety jest sporo i tylko przybywa ich więcej.
Koniec sporu

- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Agacior- jak samopoczucie? Mam nadzieje, że lepiej.
Monisia- Jak po wizycie? Udało się podglądnąć to i owo?
Moofka- Zdjątka fajne, ciekawie ujęte zmiany pozycji wiercipiętka/ki

Kaś_O- Dobrze, że dzidzia ma się fajnie i sobie fika ile trzeba

Marta82- foteczka z usg elegancka

Paulainka- dzidzia pięknie rośnie, fotki śliczne

Milady- bardzo się cieszę z info o toxo

U mnie pogoda od paru dni jest beznajdziejna, mam dosyć. Nawet na spacer z synem nie wychodze, bo cieżko się wbić w momeny kiedy nie pada

Dyskusja się faktycznie wywiązała z tym usg. Jeśli chodzi o atrakcyjność podglądu to faktycznie nie każdej może się spodobać i to dość indywidualne

Powoli mi puszczają hormony, ale to jeszcze nie to co bym chciała. Ogólnie może wydać się wam to zabawne, ale kupiłam patyczki higieniczne te o pogrubianych końcówkach jako rzecz na przełamanie w zakupach wyprawkowych

Mam pytanko jeszcze, bo na mailu sa fotki i nie ma podpisu czyje. Która z was to Elcia?
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Po za tym dzidzius rośnie zdrowo,szyjka póki co odpowiedniej długości,nie skraca się,więc mogę skakać i biegać

Pozdrawiam Was Dziewczyny!
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Witam wszystkie nowe grudniowe mamusie.
Jesli chodzi o bole brzucha to mam je co jakis czas. Czasami boli mnie z boku, czasem po srodku brzucha ale za kazdym razem jak mowie lekarzowi to on twierdzi ze nie powinnam sie martwic ze to normalne. Mam nadziej......
Probowalismy wczoraj zrobic dla was zdjecie brzucha ale od paru dni cierpie na okropne wzdecia i moj brzuch poprostu wygladdal na nich dziwnie i to tego wydaje sie przeogromny. Mam nadzieje ze to jutro wreszcie przejdzie.
Macie tez takie problemy? Co stosujecie?
A co do zdjec 3D i 4D to uwazam ze to super sprawa ale nie jestem pewna czy my sie na takie zdecydujemy.