- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Powiem Wam, że patrzę na zdjęcia Wasze z USG i naprawdę lekarze w Polsce mają słaby sprzęt... w 12tyg powinno już być fajne zdjęcie a czasami widać "plamkę". Jak zwykle w Polsce kasy wyciągają od klientów, ale w nowy sprzęt nie inwestują...
Ja idę w Polsce na USG w lipcu w trakcie urlopu, wezmę zdjęcia z Norwegii żeby jej pokazać, zobaczymy co powie hehe i czy mnie zaskoczy jakimś lepszym *nie mówię tu o 3D/4D*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ale szczerze powiedziawszy sprzęt to jeszcze nic...
Ostatnio pojechałam do szpitala w moim mieście. (prywatny)
Na recepcji siedzą dziewczyny, podchodzę i daje im liste badań od mojej lekarki które mam zrobić. One patrzą na mnie, na siebie i nie wiedzą jakie badania mają zaznaczyć w komputerze. Czekałam 20 minut zanim ogarną jakie to badania mają mi zrobić w międzyczasie dzwoniły do jednej lekarki pytać co znaczy 'odczyn Coombsa'

To aż strach iść do szpitala, gdzie nawet nie wiedzą co to za wyniki !
No tragedia...ręce mi opadły. Aż strach tam wracać.
Ale żeby tego było mało to i tak 3 badań mi nie zrobili! Glukozy na czczo mi nie zrobili, przeciwciał na różyczke i jakieś jeszcze...
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Karbon-słyszałam o tym wirusie,ale trudno doradzić co zrobić,lekarz Ci musi pomóc.W mojej pierwszej ciąży po cytologii wykryli u mnie "obce komórki",ktore mogą prowadzić do raka i kazali mi usunąć operacyjnie kawałek szyjki,ale musiałam czekać aż urodzę i przestanę karmić piersią.Jeśli się zdecydujesz to zapytaj o znieczulenie zewnątrzoponowe,z tego co wiem to nie jest niebezpieczne dla dziecka.
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Paulainka- tak lekarze zdaje się mówią, że jak kobieta się męczy to znaczy, że wszystko ok hehe. Jak się kobietka męczy to marzy by to się skończyło, jak innej nic nie "dolega" to marzy by choć raz zwymiotować aby poczuć, że coś się dzieje

Co do sprzętu to masz w pewnym sensie racje. Syna rodziłam w Irlandii i sprzęt usg zostawiał wiele do życzenia na kase chorych, tutaj byłam pare razy w prywatnej klinice i maja tylko sprzęt do 2d i też szału nie robi. W moim mieście jest może z 3 lekarzy ze sprzetem tym "lepszym" z czego może tylko jedna doktor ma taki już na poziomie i terminy do niej też są na poziomie

Karbon- trzymam kciuki by rozwiązanie co robić z tym wirusem bylo dobre dla Ciebie i dla dziecka. Też mysle ze zewnątrzoponowe to dobra opcja. Porozmawiasz ze specjalistą i pewnie zrobi ci się razniej

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

- www.Lumpik24.pl
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Internetowy ciucholand z odzieżą dla dzieci.
www.Lumpik24.pl
████████████████████████████████████████████████████████
www.Lumpik24.pl
www.Lumpik24.pl
www.Lumpik24.pl
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Mój mąż, podglądając w gabinecie badanie, powiedział: Ojeju, ale ma piękny mózg...
Niestety w połowie badania maluch wypiął się do nas tyłkiem i "powiedział": Dość

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja genetyczne będę mieć 1 lipca

Ale to cudowne uczucie gdy oglądamy swoje maleństwa jak sobie fikają w naszych brzuszkach

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
mefiana masz całkowitą rację - jak coś nam dolega chcemy, żeby minęło. Jak wszystko ok to chętnie byśmy poczuły jakieś konkretne ciążowe objawy. Kto zrozumie nas kobiety lepiej niż my siebie nawzajem

- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale ta chwilka kiedy zobaczyłam jak sobie tam fika, tak radośnie i beztrosko no coś pięknego.

Nic nie powiedziała bo to tylko operator urządzenia ale wyprosiliśmy 2 zdjęcia więc zrobiliśmy zdjęcie zdjęcia żeby na komputer wrzucić i jedno ładnie wyszło a drugie gdzie widać rączki jak wkłada do buzi wyszło na komputerze bardziej rozmazane.
I tak nie będę narzekać bo tu za nic nie płacimy wszystkie badania za darmo no i naprawdę fajnie to wyglądało z bliska paluszki nawet było widać jak sobie nimi porusza

Cudo!
- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mefana- dziękuję za troskę

Moofka- już wcześniej pisałam, że mi na katar najlepiej pomogło wąchanie starego chrzanu

Karbon- szczerze nie wiem co ja bym zrobiła, na pewno szczerze bym pogadała z gin. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje i będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.
Co do wizyty ja zawsze płace 150zł. Zawsze mam ważenie, bad ciś., badanie ginekologiczne, usg, skierowanie na mocz, krew i dodatkowe za każdym razem na coś innego np.toksoplazma, różyczka. Jeżeli robi mi dodatkowo cytologię to już nie dopłacam. Za bad. genetyczne też nic nie płaciłam, tylko jak robiłam bad.krwi na te PAPA czy jakoś tak to za to płaciłam 90zl. Czas u mnie jest różny, zależy czy mam dużo pytań czy nie

Wspominałyście o wit. Moim zdaniem jeżeli bad.są ok to nie ma sensu faszerować się dodatkowo chemią tym bardziej, że teraz jest tyle świerzych warzyw i owoców. I to prawda, że jak się łyka wit. to dzieci rodzą się duże.
No to standardowo śmigam podglądać Was na poczcie

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.

Niestety M nie zdążył. Popodgląda następnym razem.
Na badaniach wyszło wszystko ok. Tak więc jestem szczęśliwa. Maleństwo urosło przez dwa tygodnie prawie 3cm i teraz już ma 7! Mały olbrzym. Wszystkie paluszki i cała reszta na swoim miejscu.O płci nic nie wiemy - dopiero około 20 tygodnia. Na badaniu aparat wyliczył mi 4 dni do przodu.
Kolejna wizyta za miesiąc.
Podesłałam na pocztę 2 nowe fotki. Mało wyraźne, ale najwyraźniejsze jakie mi wyszły a zrobiłam ich kilkadziesiąt.
Miłego weekendu dziewczynki! Buźka!
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Wczoraj był jakiś okropny dzień, od rana bolała mnie głowa, tabletek nie chciałam brać, więc postanowiłam poleczyć się akupresurą. Nawet trochę pomogło, tyle że dziś rano zauważyłam na czole wielki guz. Kobieta w ciąży to zdolna bestia - potrafi sobie sama nabić guza palcem wskazującym

PS Brzucho rośnie, choć może to zasługa tony fasolki szparagowej i truskawek

- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Winka, Jeta, Brukselka- nacieszyłam oczy oglądając fotki waszych dzieciaczków

Agacior- ciesze się, że dużo lepiej z tobą

Brukselka- ale się uśmiałam jak przeczytałam o twoim guzie

Zaraz u mnie burza będzie znowu, a zapowiadał się ładny dzionek.
Nutka, Monisia, Milady, Alutka, Air, Szymonka, Aniusiabzyk, Asiula, Rudages, Moni31 - odezwijcie się dziewczyny, gdzie to tak milczeć

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja powrócę do Was za jakiś czas... Na chwile obecną przebywam na patologii ciąży. Położyli mnie dzisiaj z podejrzeniem poronienia zagrażającego. Ponad to wzrosło mi ciśnienie. Tak więc mam kumulację.
Mefiana dziękuje za pamięć

Pozdrawiam Was ciepluchno i przesyłać trochę Elbląskiego słońca