- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja córa ma 1600 kg i też wszystko ok:) Trochę przyspieszyła bo była wagowo 2 dni do tyłu, a teraz tydzień do przodu; termin wyszedł na 21 grudnia. Mój gin mówi że może będzie w wigilię, akurat ma dyżur to by się dobrze złożyło:) No chciałabym tym razem nie przenosić, bo synka rodziłam tydzień po terminie i ma to wieeele minusów.
Na usg byłam u innego lekarza, takiego wesołka i mówi do mnie na koniec badania tak: "no już może pani odetchnąć, wszystko jest dobrze, przepływy, zastawka, wszystko pięknie, ogólnie to rośnie zdrowy chłopak".
I ja się na to nabrałam! Wyobraźcie sobie moją minę! Na co on chichocze że byłyby jaja i to dosłownie;) i opowiedział historię jak się pani na usg przedporodowym okazało że jednak chłopak i był płacz bo wszystko w różu już czekało:)
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Ja z @ mam termin na 29 grudnia a z ostatniego badania na 14 grudnia, ponad dwa tygodnie większy chłopak, ale ponieważ chyba jednak nie zdecyduję się na sn, boję się, że źle mi obliczą wagę dziecka przed porodem i będę rodzić ponad 4kg kloca naturalnie po pierwszej cc, co nie jest wskazane, boję się, że mi się blizna rozejdzie itp, to pewnie będę rodzić 22 grudnia, chyba, że by chciał sam ciut wcześniej, wcale bym się nie obraziła, bo bardzo bym chciała święta w domu spędzić.
Dziewczyny, te które na pewno urodzą przed świętami - czy będzie te święta spędzać z takimi maluszkami gdzieś w gościach czy raczej kameralnie w domu, z mężem tylko?
Ja nawet jakby mnie na wigilię wypuścili, to przecież nie pojadę z dwudniowym dzieckiem w gości na święta, a jednak chciałabym, żeby Tymek miał takie święta z dużą ilością prezentów, ze swoim rodzeństwem ciotecznym, takie rodzinne i wesołe. Sama nie wiem...
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nefri ja chcę zostać w domu. Moja mama twierdzi, że jak to, że powinnam być tu i ona pomoże. Wiem o tym, ale ja chce być u siebie, sama ze sobą. Mam plan taki żeby mąż z córką najwyżej przyjechali na kolacje, a potem będziemy wszyscy razem. Jednak nie chce takiego maleństwa ciągnąć...
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No właśnie ja też z takim małym na pewno nigdzie nie pojadę a u mnie wygląda to tak, że jeśli będę miała cc 22 grudnia i wypuszczą mnie po dwóch dniach, a jest taka szansa, to będzie 24 grudnia. ktoś będzie musiał mnie odebrać, czyli mój mąż, i zawieść do domu i już na pewno nigdzie z małym nie pojedzie na Wigilię, bo przecież Tymek na pewno nie będzie chciał nas zostawić ani ja jego, a jednak chciałabym, żeby spędził święta tak jak pisałam, w większym gronie, z dzieciakami itp. Nie wiem, chyba już lepiej, żeby mnie na Wigilię nie wypuszczali

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

W środe mam wizyte i dowiem się ile mały klopsik wazy

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mała znowu mało ruchliwa. Niech już będzie poniedziałek i środa...
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jeśli Wam zależy na świętach w liczniejszym gronie to może dobrym pomysłem jest zaprosić do siebie najbliższych i nie pozwolić maluszka całować ale razem jednak poświętować? Ja chyba tak bym zrobiła gdybym już miała ten skarb w domu pod choinkę

Ale pod warunkiem że każdy przynosi coś do jedzenia oczywiście!
Dziewczęta a jak my sobie poradzimy z ogarnięciem dwójki? Planowałyście już to sobie jakoś? Mój mąż pracuje często popołudniami i wraca o 21, więc wszystko muszę ogarnąć sama, a nawet sobie nie umiem wyobrazić jak to się robi, kogo najpierw kąpać, kłaść, karmić? Czy najpierw z bobasem uśpić starszego czy ze starszym bobasa?! Macie już jakieś plany? Podzielcie się bo mi brak w tej kwestii kompletnie pomysłu.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja chyba nie chciałabym spendu rodzinnego u mnie w domu z noworodkiem.
Co do opieki nad dwójką, też się nad tym nie zastanawiam, jakoś się ułoży. Mój mąż na pewno 2 pierwsze tyg po powrocie ze szpitala bierze urlop ojcowski, jakoś się wtedy dotrzemy. A pracę ma taką, że może czasem pracować z domu, albo kończyć wcześniej, nie jeździ też na 9, tylko raczej na 11, wraca najpóźniej o 16, chyba, że coś nagle wypadnie, więc będzie mi sporo pomagał na pewno. A kąpać też on będzie, ja Tymka też nigdy nie kąpałam, jak był taki mały, bo zwyczajnie się bałam i tak już zostało, że to męża działka

Dzisiaj zakupiliśmy komodę, jutro mąż ją skręca i robię porządki w ubrankach

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ja męża mam sporo w dzień, często pracuje zdalnie, ba, nawet czasem wychodzi o 16 a wraca o 21, ale właśnie ten wieczór wydaje mi się najbardziej problematyczny, te kąpiele i zasypianie... Chyba rzeczywiście na spontanie trzeba będzie to ogarnąć, chociaż lubię mieć wszystko zaplanowane dokładnie, oj lubię. ale chyba czas się przyzwyczaić przed dwójką dzieci, że już nie będę w stanie wszystkiego dokładnie zaplanować...
Mastynka a jak ta Twoja wysypka???
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Hej
Mąż pojechał, nie wiem czy zdąży na poród, więc najpewniej widzieliśmy się ostatni raz w tym składzie. Smutno trochę...
Walizka spakowana, mam czasem dziwne objawy, znajoma z podobnymi od wczoraj w szpitalu z rozwarciem. Ja czekam na jutrzejszą kontrolę i srodowa wizytę. Byle z miesiąc jeszcze wytrzymać

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.