BezpiecznaCiaza112023

Phtanie o cesarskie ciecie pilne

7 lata 11 miesiąc temu #1051086 przez kakasia20
Mam pytanie .mianowicie : mam mieć w czerwcu planowane 3 cc w klinice dość daleko od mojej miejscowości :/.
Ze względu na poronienie w 8 tygodniu ciąży i ze względu na ułożenie dzidzi.
Łożysko jest po prawej stronie i nisko macice mam ... Boję się bardzo .Gin mówiła ze gora robi się 2 cc po co mi była ta kolejna ciąża ...:(
Mówiła ze w 36 chce mnie rozwiązać w klinice ..
Córkę urodziłam w 37 cc i nie miała odruchu ssania z zamartwica boję się ..

Ale moje pytanie jest takie.
Czy muszę się zgadzać na cesarskie cięcie w klinice czy mogę powiedzieć że chce mieć cc gdzieś bliżej obok siebie mam 3 szpitale. Więc wolała bym bliżej domu gdzieś wybrać szpital popytać czy mnie rozwiążą :)ale moja gin a chodzę na NFZ. Nie wiem.Czy weźmie to pod uwagę ..Czy mnie nie wysmieje znów. I będzie swoje podtrzymywala ...Czy mam prawo decydować gdzie chce mieć cc wykonane ????
W poprzednich ciazach miałam.przekazy i szłam na cc a teraz nie wiem czy gin mi da na nasze szpitale skierowanie niż klinika

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1051093 przez PaulinaJ
Myślę, że decyzja należy do Ciebie...dostajesz skierowanie i możesz iść do szpitala jaki Tobie pasuje a nie Pani Doktor. Poza tym jak lekarka mogła Ci powiedzieć " po co ta ciąża" szok...również będę miała 3 cc. Są kobiety co mają więcej cesarek. Wiadomo, że to nie zdrowo bo macica pocięta , ale mogła sobie darować taki tekst ;-)

7 lata 11 miesiąc temu #1051115 przez kakasia20
Dzwoniłam na szpitale i mówili mi wprost mam iść gdzie kierunje lekarz .Dzwoniłam też do swych ginekologow i powiem że każdy odmówił mi przyjęcia mam być gdzie jestem w nzoz i w ogóle rodzić gdzie ginekolog każe mi. :(
Ona jest w stanie napisać skierowanie wprost do kliniki .w ogóle. Popytalam położna co i jak z klinika też mówi że muszę iść skoro tak ona zdecydowała ....

Przepisujac się. Do gin prywatnego. Mam zabrać wyniki badań kartoteke ciąży od ginekologa poprzedniego:??

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 11 miesiąc temu #1051123 przez stOkrOtka91
Chodząc na nfz jest zakładana Duza Karta Ciąży chodząc prywatnie nie ma czegos takiego, wszystko lekarz sobie wpisuje w swoją kartotekę. Wyniki masz wpisane w swoja kartę ciąży, a lekarz i tak zrobi Ci usg i zobaczy co on tam widzi :)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 11 miesiąc temu #1051139 przez PaulinaJ
Wystarczy karta ciąży...on i tak Ci zrobi USG żeby swoim okiem spojrzeć :)

7 lata 11 miesiąc temu #1051148 przez kakasia20
A ja wygląda sprawa becikowego .od 5 tygodnia ciąży jestem w nzoz dziś się przepis ze do prywatnego ginekologa Będę miała kontynuację ciazy czy ominie mnie becikowe bo jest 14 tydzień ciąży dziś ...

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 11 miesiąc temu #1051151 przez PaulinaJ
Kartę ciąży masz tak?:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka