BezpiecznaCiaza112023

Jak odstawić smyka od piersi:)

14 lata 1 miesiąc temu #62406 przez _aga86_
U mnie za pierwszym razem byl koszmar i wymieklam. Potem zaraz Julcia byla chora, wiec nie meczylam Jej, ale jak tylko wyzdrowiala odrazu wrocilam do proby i ku mojemu zdziwieniu nie bylo tak zle :) Z tym, ze przez te pare dni co byla chora mowilam non stop, ze czas zaczac usypiac w lozeczku :) Najgorsze sa 2 moze 3 dni (oczywiscie tez zalezy od dziecka), ale tak jest w wiekszosci przypadkow.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #62414 przez Emme
dla mnie Zawitkowski i Zawadzka są świetni i nie wiem czy oglądałyście, ale ona w superniani pokazywała jak odstawić malucha.

14 lata 1 miesiąc temu #62547 przez Madzia89862
nie bede zapeszac ale moj smyk teraz popoludniu sam poszedl do lozeczka i sie polozyl spac;;;/dziwnie sie troche czuje przez to..zobaczymy jak bedzie wieczorem i w nocy

14 lata 1 miesiąc temu #62553 przez Emme
najgorsze w tym wszystkim jest to, ze to mamy mają większy problem z tym niż dzieci. madzia nie będzie tak źle, 3mamy kciuki

14 lata 1 miesiąc temu #62789 przez Manga
Czytam sobie właśnie, co tam u Ciebie Madzia.
Nie spodziewałam się, że tak szybko przejdziesz do działania :)

Jak Ci się uda, to jeszcze długo będziesz się dziwnie czuła. Jak Aleks uznał, że to norma zasnąć bez mleczka, to mi łzy leciały po policzkach. Leżałam i płakałam, taka głupia byłam :)

Trzymam za Was Oboje kciuki!

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #62880 przez Madzia89862
Manga no to ja siedze teraz jak glupia i rycze bo moj smyk po kapeli zjadl kolacje ,odprawilismy wieczorny rytulal(paciorek,witaminki i takie tam)pocalowalam w czulko polozylam do lozeczka i wyszlam z pokoju.czekalam pod drzwiami a on kilka razy steknal nawet nie zaplakal i zasnal..sam..beze mnie...glupie uczucie.z jednej strony jestem dumna z Filipka jak paw ze taki dzielny z drugiej ze juz nie jestem mu az tak potrzebna...nie zachwalam jeszcze sie bo nie wiem jaka czeka mnie noc.jutro napewno zdam relacje ale poki co..pisze jak jest.ale tez pukam sie w czolo bo placze a wsrodku zapieram sie ze jak w nocy sie obudzi to nie dam mu cycca bo tylko sie biedak zdezorientuje..

A MAnga mam jeszcz epytanko bralas jakies tabletki na zanik mleka czy sam ci zaniknal pokarm?

14 lata 1 miesiąc temu #62898 przez Emme
madzia sam to ciężko będzie żeby zanikł (tak mi się wydaje i tak mi położna mówiła). trzeba zbić prolaktynę, ale to są leki na receptę.

14 lata 1 miesiąc temu #62904 przez Madzia89862
no tak czulam ze potrzebne beda leki ale sie ludzilam ze jak innym mamusia pokarm sam zanika to moze mnie tez;P

14 lata 1 miesiąc temu #62915 przez Emme
mi teoretycznie zanikł, ale jak przycisnę jedną pierś to coś tam jeszcze poleci. ja mam nawet w domu tabletki (jeszcze z przed ciąży) ale jakoś nie wiedzieć dlaczego jeszcze ich nie wzięłam :)

14 lata 1 miesiąc temu #62932 przez _aga86_
Madzia nie mysl tak, ze "nie jestes malemu potrzebna" :P Poprostu nasz dzieci dorastaja i sa coraz bardziej samodzielne. Badz dumna!!! :) Super Maluch :) Trzymam kciuki za nocke!!!

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #63004 przez Manga
Ale jestem z Was dumna!

Mówiłam, że to mamie jest ciężej niż dziecku. Ale pomyśl z drugiej strony, jaka teraz jesteś wolna i niezależna :)

A co do pokarmu - jak piersi będą pełne, to po prostu musisz troszkę (najlepiej ręcznie) odciągnąć. Ale tylko troszkę i rzadko, żeby ulżyć piersiom i żeby nie wysyłać informacji o tym, że produkcja mleka jest potrzebna.

Wtedy pokarm powoli będzie zanikał.

14 lata 1 miesiąc temu #63015 przez Madzia89862
OHH dziewczny..Maly jak poszedl spac wczoraj po 21 tak wstal o 10!O!bez przerwy no cos kolo 8 sie tam odezwal ale jak zaszlam juz glowa w poduszce i spal..jest mi tak smutno i przykro ale jestem dumna ze Filip tak dzielnie to zniosl.Wczoraj co prawda kilka razy zagladal mi pod bluzke albo klepal po piersiach by mu dac ale jakos to go obeszlo gdy skomentowalam ze cycusiow juz nie ma....
A moj maz tylko sie smieje ze tak to przezywam..Faceci jednak nie zrozumieja chyba tego nigdy...

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #63019 przez Manga
No to się wyspaliście na całego.
Cieszę się, że mój sposób okazał się skuteczny nie tylko w przypadku mojego synka!

Madzia pamiętaj o przetworach mlecznych dla Filipka.

A Aleks do dnia dzisiejszego sięga po moje piersi w różnych okolicznościach. Wkłada rękę pod bluzkę, chwilę potrzyma, szczególnie, gdy nie czuje się pewnie w jakiejś sytuacji. Mój mąż mówi, że faceci już tak mają ;)

14 lata 1 miesiąc temu #63023 przez Madzia89862
no bo cos w tym jest:)a juz od najmlodzszych lat wiedza co dobre;p

no wyspac nie powiem bo sie wyspalam na calego no ale przeciez nie to bylo dla mnie wazne.a piersi czuje ze mi chyba pekaja w szfach bo mam uczucie takiej ciezkosci.
A co do produktów mlecznych to Filip codziennie zjada jogurcik te dla dzieci czasem se zdarzy ze zje normalnego jogurta ale zjada sery zółte lub twarozki ale platkow niestety nie bardzo chce z mlekiem krowim.mleko ok ale same platki mu nie wchodza..ale damy rade.wazne bym ja sie teraz nie posypala..
az trudno uwiezyc ze moj Fifi stal sie zupelnie odrebna istota i niezalezna od cyca:P

14 lata 1 miesiąc temu #63060 przez Manga
Madzia89862 napisał:

a piersi czuje ze mi chyba pekaja w szfach bo mam uczucie takiej ciezkosci.

Tak jak pisałam - odciągaj troszkę, żeby ulżyć piersiom!
I się nie łam! (łatwo mi teraz mówić, ale naprawdę wiem co czujesz)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka