BezpiecznaCiaza112023

Jak odstawić smyka od piersi:)

14 lata 1 miesiąc temu #63153 przez martela89
Dobrze,ze ja na razie nie muszę przez to przechodzić,ale za jakiś czas(nie prędko) odświeżę ten temat :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #63156 przez jedynaczka
Madzia gratuluje Wam :)
dopiero teraz znalazłam chwile żeby poczytać ten wątek.
jej jak ja sobie przypomne ten dzień gdy dawałam eM cyca a on odwracał głowe bo nie chciał...
myślałam że nie przstane płakać... najgorzej było na wieczór, po kąpieli zawsze zasypiał przy cycu a tu nie ma mowy, nie dało się go namówić... też było mi strasznie dziwnie, że już nie chce cyca, jednak to wspaniałe uczucie karmić piersią!
Mi pokarm sam zanikł, robiłam tak jak Manga Ci radzi i nie było problemów :)
więc już sie z tym nie będe powtarzać :)

ucałuj od nas Filipka, za to że jest taki dzielny!

14 lata 1 miesiąc temu #63180 przez Madzia89862
dziekuje..:)buziaki przekazane ale mi tez by sie przydaly;p

14 lata 1 miesiąc temu #63185 przez jedynaczka
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
mówisz masz :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #63321 przez Madzia89862
Dziekuje Ci jedynaczka:):kiss:

No a u nas caly dzien bez cyca potem kolacja,kapiel,rytulaly i polozenie do lozeczka wyjscie z pokoju i bez wiekszych ekscesow bo chwile pomarodzil i zasnal..ciekawe jaka mnie czeka dzisiejsza noc..mozna powiedziec ze Filip cycusiowi powiedzial bay bay

14 lata 1 miesiąc temu #63325 przez _aga86_
Madzia dzisiaj ja przezywalam cos podobnego :( Julka uzywala smoczka tylko do zasniecia, a dzisiaj postanowilam, ze czas pozegnac sie z nim calkowicie. Koszmar- myslalm, ze bedzie troche lepiej :/ Plakala przez bita godzine, ale to tak, ze lzy laly sie strumieniami. Naszczescie wczesniej pocielam smoczki, (pocietego nie chciala) i dzieki temu sie nie zlamalam. Jejku jak to latwo pisac "nie poddawaj sie", a jak ciezko jest w danym momencie walczyc z samym soba!!! Ciekawe jak bedzie jutro ;/

14 lata 1 miesiąc temu #63329 przez jedynaczka
dziewczyny podziwiam Was!
ja już od jakiegoś czasu próbuje oduczyć małego picia z butli, i du*a zawsze sie poddaje.
Jak Wy to robicie? no! :)

14 lata 1 miesiąc temu #63336 przez Madzia89862
wiesz jedynaczka to jakos samo przyszlo.maly jakos olal porprostu sprawe.u nas o tyle moze latwiej ze moj nie pijal zupelnie innego mleka jak moje teraz jak odstawilam to czasem dostaje z platkami mleko krowie ale mleko wypije platkow nie zje:)
hmm naprawde nie wiem jak ci doradzic jedynaczka bo nie karmilam nigdy butla i piciu zawsze z kubeczka dostaje Fifi.Ale 3 mam kciuki ze Ci sie uda!!

Aga hmm..ja smoczkow tez nie uzywalam nigdy z FiFI wiec tez nie wiem jak to jest;/ale wiem jak ciezko sluchac placzu malenkiego dzieciatka..ale wspaniale zrobilas ze wszystkich smoczkow sie pozbylas.a mala juz spi?udalo jej sie jakos zasnac?

14 lata 1 miesiąc temu #63340 przez _aga86_
Po godzinie placzu wkoncu usnela :) Glaskalam ja i ciagle tlumaczyla, ze jest juz duza dziewczynka i ze misiu tez spi bez smoka itp. nie wiedzialam juz co wymyslac :D
Ogolnie miala 2 smoczki. W dzien dalam Jej smoczka i powiedzialam, zeby wyrzucila do smietnika i zrobila pa pa- tak wlasnie uczynila. A z drugim (chcialam miec wrazie W) powiedzialam, zeby oddala cioci (byla u mnie kolezanka) tak tez zrobila, a wieczorem walczyla o niego ja Lew i nie pomagaly tlumaczenia, ze nie ma. A... i jeszcze przed polozeniem Julci odcielam koncowke od smoczka tak, zeby MNIE nie kusilo- i dobrze zrobilam, bo byl moment, ze mialam ochote do Tesco mojego M wyslac :D Ale naszczescie dzisiaj niedziela i mamy czynne tylko do 16stej :)
Jedynaczka to nie jest takie latwe jak widzisz- sama ze soba walczylam- dobrze, ze sobie w tych sprawach nie ufam i zapobieglam zniszczeniem smoka.
Moja Julka butle dostaje tylko na noc- w dzien wszystko wypija w kubku:) Ale i przyjdzie czas na odstawianie butli- wszystko pokolei :D

14 lata 1 miesiąc temu #63343 przez jedynaczka
już tyle razy sobie przyrzekałam że nie dam mu wiecej butli i nic, pewnie by nie zjadł nic tylko by ryczał przez kilka dni ;/
ach te nasze zbóje! :D
Madzia u nas butla niestety musiała pójść w ruch, jak ja pojechałam do szpitala i tak też przy okazji skończył sie niestety cyc, i z tą butlą się rozstać nie umiemy, mój też pije z kubeczka soczki, wode, herbatke czy kakao, a kasze musi mieć w butli eh.

Aga zwróć uwage czy nie bedzie teraz paluszka ssała zamiast smoczka, bo z dwojga złego lepszy smoczek niż kciuk z tego co ja czytałam.

14 lata 1 miesiąc temu #63344 przez Madzia89862
oj MUsisz byc twarda i konsekwentna!:)Wy mi tu to powtarzałyscie to i ja Wam bede tak mowic bo to prawda jak widac:)trzeba wierzyc we własne sily i nasze dzieciaczki ze beda dzielne i nie bedzie tak zle:)jedyne co u nas bylo to jak pierwszy raz nie dawalam cyca no i dzis tez na noc to jak polozylam to odrazu wyszlam z pokoju chwile postekal i mu przeszlo i zasnal sam..moze tez sproboj wyjsc i stac jedynie pod drzwiami no nie wiem wsumie sama..

14 lata 1 miesiąc temu #63354 przez SISUNIA88
Wtrące się do tematu..mi też było trudno się przestawić bo jednego dnia karmiłam a na 2 pokarm mi zanikł:( ciężko mi było bo jednak karmienie piersią to niepowtarzalne uczucie. Co do pokarmu do moja kuzynka użyła domowego sposobu i pokarm zanikł. Trzeba wypić ok 4-5 herbat z szałwi.Pomaga:) życzę powodzenia dziewczynki z odstawieniem piersi a a Tobie Aga z odstawieniem smoczka:)

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

14 lata 1 miesiąc temu #63356 przez _aga86_
Jedynaczka zwracalam uwage, czy nie wpadnie na pomysl ssania kciuka i nawet przez sekunde tego nie zrobila :)
Madzia jak polozylam Julke do lozka to zachowywalam sie tak jakby nigdy nic i wyszlam z pokoju. Chwile byla cicho, ale po kilku/ kilkunastu minutach zaczela przerazliwie plakac, wiec weszlam do pokoju, bo myslalam, ze moze sie uderzyla, albo cos. Jednak nie poprostu chciala juz spac, a nie bylo smoka. Uspokajala sie jak bylam przy niej, wiec zaczelam ja glaskac mowic do niej itp. no i po h usnela.
Najbardziej boje sie jutrzejszego popoludnia- mysle, ze bez smoczka nie usnie w dzien. Wieczorem o tyle latwiej, ze po ciemku z nudow usnie, a w dzien napewno bedzie wiekszy bunt :/

14 lata 1 miesiąc temu #63360 przez Madzia89862
Aga 3mam kciuki za ciebie i za nasza mala forumowa ksieżniczke:)wierze ze skoro nam sie udalo z cycem uda sie tobie ze smokiem i jedynaczce z butla:)

14 lata 1 miesiąc temu #63361 przez jedynaczka
A to dobrze ze nie wpadła na taki cudowny pomysł :)
Jednak najgorsze są początki.. Aga trzymam za Ciebie kciuki żebyś dała rade uspokajać małą.
W dzień może sama w końcu padnie ze zmęcznia, ale na pewno nie bedzie łatwo.
Ja Was na prawde PODZIWIAM :D
ja to zero silnej woli ;|

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka