BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #171221 przez Green
masuska tak apropo tej daty 25.o9 ... wlasnie wtedy beda chrzciny naszej malej :P :woohoo:

Rika to udanego wypadu, widze ze Olcia to tez juz spora dziewczynka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #171330 przez Kamilka24
Hej dziewczynki :lol:

Przyszla_mamo
cały czas mamy Cie w serduszku i myślimy o Areczku- będzie dobrze zobaczysz!!!

Mamy problemik z malutką: ma okropne krostki na policzkach- takie z białym lub żółtym czubeczkiem i ciągle jej ropieje oczko- wiecie coś o tym?
Masuska- na zdjęciu widzę, że piorek ma chyba też te krostki, co?

Co do chrzcin to mamy zamiar lecieć do Pl we wrześniu i zrobić u rodziców w domku- też tylko dla najbliższych osób... wszystko zależy niestety od pieniędzy :angry:

:kiss: :kiss: :kiss: Buziaczki Dla Waszych skarbków :kiss: :kiss: :kiss:

U P A Ł

13 lata 4 miesiąc temu #171388 przez Anja
przyszla_mama jesteśmy z Tobą! Trzymaj się dzielnie, modlimy się za Twojego aniołka! :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #171409 przez masuska
Kamilka24 napisał:

Hej dziewczynki :lol:

Przyszla_mamo
cały czas mamy Cie w serduszku i myślimy o Areczku- będzie dobrze zobaczysz!!!

Mamy problemik z malutką: ma okropne krostki na policzkach- takie z białym lub żółtym czubeczkiem i ciągle jej ropieje oczko- wiecie coś o tym?
Masuska- na zdjęciu widzę, że piorek ma chyba też te krostki, co?

Co do chrzcin to mamy zamiar lecieć do Pl we wrześniu i zrobić u rodziców w domku- też tylko dla najbliższych osób... wszystko zależy niestety od pieniędzy :angry:

:kiss: :kiss: :kiss: Buziaczki Dla Waszych skarbków :kiss: :kiss: :kiss:

U P A Ł

Kochana, dziś była u nas położna, a później pediatra, tylko że już się minęłam z lekarzem bo poszliśmy na miasto:) Kurczę, karmiłam w miejscu publicznym, ale daliśmy radę!

No to wracając do położnej to potwierdziła to co już wyczytałam w google. Te krostki które wyglądają jak pryszcze, to TRĄDZIK NIEMOWLĘCY, wywołany zmianami hormonalnymi zachodzącymi w ciele matki, a dziecko je pochłania z mlekiem. Nic nie trzeba z tym robić, wystarczy poczekać, bo samo zejdzie, ale jeśli przeszkadza to mam taką radę od położnej: przy kąpieli nie myć bućki, dopiero po wodą przegotowaną, na te krosty z białymi końcówkami można troszkę sudocremu, bo wysusza, a jak już zrobią się suche to nawilżać. BROŃ BOŻE PRZED TŁUSTYMI KREMAMI, bo można pogorszyć.

A no i mam ograniczyć mleko i przetwory, bo kaszka jest na czółku i smarować ciemiączko oliwką, bo niby ciemieniucha idzie, ale tego ja nie widzę.

ACH 25.09.2010 jeden ze wspanialszych dni w moim życiu. Cudownie było, a tu zaraz rok minie:(

RIKA będziesz miała super pogodę na Mazury:) A i super dziewczyny rosną. Dodam że koleżanki 2 miesięczny syn waży 6 kilo, a drugiej półroczny ma już 9:)

13 lata 4 miesiąc temu #171424 przez Rika
Masuska a Ty skąd jesteś dokładnie?
no ja nie spodziewałam się dużej wagi bo mała urodziła się z 2560 g :)

13 lata 4 miesiąc temu #171426 przez masuska
RIka ja jestem ze Szczytna:) Tam gdzie Jurandowi język ucięli:) Południowa brama Mazur.
W sumie podałam wagi tych chłopców, a oni kruszynkami nie byli, ten 2 miesięczny miał 4200, a półroczny 3600:)

Tak myślę sobie co u Takiejjednej i Olki1730. Na pewno już urodziły, szkoda że się nie odzywają, ale wiadomo, BRAK CZASU:)

13 lata 4 miesiąc temu #171429 przez dorotas29
Masuska- jeszcze ja, jeszcze ja ,mimo, że dalej w dwupaku :) :dry:

13 lata 4 miesiąc temu #171430 przez Rika
Masuska wiem gdzie jest Szczytno :) mój przyszły szwagier tam studiuje i na imprezy tam jeździliśmy :D

13 lata 4 miesiąc temu #171445 przez Green
a wlasnie mialam pytac o ciebie dorotas :woohoo:

kamilka jak tam idzie zalatwianie papierkowych spraw ?

13 lata 4 miesiąc temu #171450 przez dorotas29
Dziewczyny, tak z czystej ciekawości- jak nie chcecie,to nie odpisujcie :blink:
Zostawiałyście wychodząc z oddziału na porodówce lub położniczym jakieś kwiatki lub słodycze dla pielęgniarek i położnych?

13 lata 4 miesiąc temu #171453 przez Kamilka24
Green My dopiero na 16 sierpnia mamy appoitment w sprawie certyfikatu urodzenia dopiero jak go dostaniemy to możemy się starać o cokolwiek :dry: a jak u Ciebie?

13 lata 4 miesiąc temu #171471 przez różyczka
Dorotas ja nic nie zostawiałam, poszłam jedynie serdecznie podziękować ale teraz żałuje bo to naprawde zajebiste babki były :)
Teraz mam ten dylemat odnosnie lekarza, ide na ta kontrole po 6 tyg. i bardzo chciałabym mu podziękowac jakoś ale bez przesady... no i nie wiem co mogłabym mu podarowac- może jakąś ekstra bombonierkę? hmmm...ale czy to nie głupio tak facetowi? :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu #171484 przez dorotas29
Różyczko- jak urodziłam Julkę, to nic nie dawałam, po prostu podziękowałam i tyle i zastanawiam się ,jak teraz postąpić, bo z jednej strony te położne są właśnie od tego, żeby nam pomagać,z drugiej może to być odebrane jako forma łapówki lub czegoś takiego i sama już nie wiem... :dry:

13 lata 4 miesiąc temu #171496 przez Agusiak
dorotas29 ja miałam naprawdę wspaniałą opiekę i wiem, że to ich praca, ale chciałam aby położne wiedziały, że ja to doceniam. Zostawiłam po takiej wielkiej bombonierce u położnych i sióstr od noworodków i widziałam, że zrobiło im się bardzo miło. Przecież nie dałam i kasy, żeby brały to za łapówkę ani też nie dałam im tego przychodząc do szpitala tylko wychodząc jako formę podziękowania za opiekę, która wiadomo bywa różna a ja miałam wspaniałą. Jestem ZA :)

13 lata 4 miesiąc temu #171533 przez różyczka
Masuska jak często i w jakich dawkach podaje sie te krople Sab Simplex?

Bo moja Niunia meczy sie z brzuszkiem i narazaie dawalismy przed każdym karmieniem łyżeczkę wody koperkowej (nie herbatki) + 3x 2 krople Espumisanu, troszke jej pomagało n abrzuszek ale teraz doszły juz te sab simplex i chce zacząć je podawac tylko nijak nie wiem ile bo nic nie kumam z ulotki :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka