- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
www.ochoroba.pl/artykuly/1301-kalendarz-szczepien
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Bylysmy u ortopedy,wszystko wporzadku za 8 tyg nastepna wizyta
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Przez pierwsze trzy dni krmiłam butelką- to był dopiero luz- 10 minut karmienia i na trzy godziny spokój:)
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Masuska wpisz w tabelkę synek Mateusz urodzony 27 lipca waga 4600,62cm SN
Troszkę Nas przetrzymali w tym szpitalu i dziewczyny powiem Wam ze urodziłam w 43 tyg.Pozdrawiam serdecznie w wolnej chwili tutaj do Was zerknę,dziś dopiero dostaliśmy wypis do domu,mały miał jakieś bakterie w moczu i siedzieliśmy w szpitalu po porodzie
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny prosze powiedzcie co z ta moja Olka bo ja juz nie ogarniam ona non stop na cycku karmie 15-20min ona zasypia odkladam do lozecza oczy jak 5 zl i placze znow cyc i tak w kolko teraz spi chyba ze zmeczenia,zaczynam miec tego dosyc...nie mam kompletnie czasu
Bylysmy u ortopedy,wszystko wporzadku za 8 tyg nastepna wizyta
No u mnie tez jest to zjawisko ,czasem pomaga smoczek ,ktorego mala nauczyla sie ssac 1,5 tyg temu
Masusaka ty mi kobietko ani niemow ty masz chociaz 7 z przodu a ja co ? Ciagle ta pierunska 8
Olka gratuluje ,jesli mozna stwierdzic to spory twoj synus 62 cm
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie było mnie cały dzień bo rano lekarz, później porządki, obiad, pakowanie, spacer i tak zleciało.
Na szybko napiszę bo nawet nie pamietam czy się chwaliłam że Ola wazy 4 kg, ja 62 kg a do porodu szłam z 71 czyli nie jest źle
Różyczko ja daję małej wieczorem, tak jak Masuska. A to nie szkodzi bo wszystkie te specyfiki na kolki nie wchłaniają się w układ pokarmowy a Zuza zawsze zlizuje z łyżeczki to co Ola zostawiła Ola dostała dzisiaj po kąpieli i własnie słysze jak działa
Masuska ja byłam w Agatonie czy jakoś tak
Śliczne te Wasze maluszki
Ja niestety nie robię zdjęć bo Zuza zrzuciła aparat i się zepsuł a nie mam czasu ejchać do Arkadii żeby dać go do naprawy :/
Lucy miałam to z Zuzą ale to moja wina była bo ciągle ją na rękach nosiłam
Teraz nie pozwalam nosić Oli, dostaje cyca i odkładam ją i zasypia... a mąż ciagle by ją nosił ale to ja później cały dzień siedzę z nią w domu. Oczywiście jest przytulanie i kiedy widzę że chce się bawić to się z nią bawimy a na ręce biorę żeby ponosić jak płacze a robi to baaaardzo rzadko.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
A jesczez mialam napisac odnosnie tego smoczka ,mala nauczyla sie go doic ale jak z nim zasnie to i tak musze nad nia czuwac bo jak jej z buzi wyskoczy to od razu sie budzi ,no ale cos za cos. Wazne ze moje cyce maja chwile oddechu
Mam pytanie bo zauwazylam i rodzina tez ze mala bardzo wczesnie zaczela podnosic glowke (jak miala jakis tydz) teraz juz potrafi ja utrzymac dluzsza chwile z wlaszcza jak juz ja cos zainteresuje to toprafi sie wgapiac 15 min Ale mialam spytac myslicie ze kladzenie dziecka na brzuszku to zbyt wczesnie jeszcze czy mozna juz zaczac probowac tak na 5 min?
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
trzymajcie za nas kciuki bo może jutro już do domku nas puszcza bo od wczorajszego popołudnia Mały się trochę nareperował. Okazało się że uszka go bolały dlatego tak krzyczał.Teraz dostaje kropelki i jest lepiej. Więc jeszcze leczenie uszu mam doszło ale to możemy już robić w domu. Na razie nie chce zapeszać ani się na coś nastawiac a jutro będzie bo ma być!
Mały niedługo przejdzie więcej chorób niż ja przez całe życie!
Wczoraj już świrowałam tu a jak mój M przyszedł to zażyczyłam sobie do sali firaneczki i kwiatki na okno i jakiś dywanik żeby poczuć się jak w domu:D
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój też jest na smoku więc Lucy może dla Twojej też będzie to jakieś rozwiązanie?
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Dzidziuś próbuje odnaleźć się w nowej sytuacji,w nowym świecie potrzebuje Twoje bliskości by czuć się bezpiecznie dlatego ciągle chce być przy piersi chyba wszystkie noworodki tak się zachowująOposku przez pierwsze 2 tyg po narodzinach jadla dlugo ale co 2-3godz,a teraz po prostu masakra,chce karmic jak najdluzej i nawet jakos nie usmiecha mi sie w nocy wstawac i robic butle łeee,ale kurcze jak dlugo to potrwa?
Nie pamiętam dokładnie,ale u nas trwało to ok. miesiąca Też mówiłam że na nic nie mam czasu,nic nie mogę przez to zrobić..ale w końcu maluszek się przyzwyczaił i pomału odstępy między karmieniami zaczęły się zwiększać
Olka ale dużego dzidziusia "wyhodowałaś" Gratuluję!! SN to nie lada wyczyn Jesteś wielka!
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przyszła_mama jak Areczek?
aska ja wybieram te pojedyncze szczepienia. Za dużo wiem o szczepionkach. Niektórzy pediatrzy kierują najpierw do neurologa dziecko przed szczepieniem tymi skojarzonymi.