BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #179213 przez kima
Taaa Vestusia, żebym jeszcze coś kupiła, to by mi szkoda nie było :angry: ale właśnie skończyłam robić zakupy - na necie, porobiłam przelewy i pozamawiałam.
:laugh: :laugh: :laugh: i umieram z moim ze śmiechu, że złaziliśmy się po mieście tyle godzin jak te ciołki, żeby przyjść do domu i zamówić na necie wygodnie w fotelu, buahaha :laugh: :laugh: :laugh: no cóż, czasem tak bywa, ale przynajmniej mam takie kolory rolet jak chciałam i nawet fajne makarony wyczaiłam, o ludzie, trzeba wszędzie za techniką podążać :)

Idę pod prysznic zaraz i jak się walnę na łoże to napewno nie będę miała dzisiaj problemów z zaśnięciem :)

Madzia, Vestusia, trzymam kciuki, żeby z Waszymi ślubami wyszło tak jak marzycie w przyszłym roku, albo tak jak chcecie :) liczę na szyszki z weselicha B)

A ja nawet nie sprawdziłam swojego numeru :cheer: muszę za chwilkę tam kuknąc, czy mi się czasem cyferki nie zaplątały :silly:

Aniaa, czy Twoje prasowanie już zrobione? bo moja kupka się wciąż powiększa B)

miłej nocki Dziewczynki, jutro zamierzam wcześnie wstać i biore się za pierożki, bo obiecałam mężulkowi i odkładam je z dnia na dzień.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179252 przez luska
hej kobietki:)
Od rana to zastój co stu .Pewnie jeszce sipicie.Ksiaze mnie obudził o 6.Ogolnie ciezka noc miał co 2h do niego latałam bo budził sie z płaczem.Zastanawiamy sie z Łukaszem czy chory nie będzie bo zawsze na takie akcje pomagało łóżko starych.A w nocy jak go wzięliśmy do sypialni to jeszcze większy lamet i krzyk ,że on chce do siebie.Musiałam z nim spać B)

Ogolnie wczoraj to mi się ,żal go tak zrobiło , ze az łezka sie zakreciło.Bo ile on straci jak dzidzia sie urodzi :dry: Juz nie bedzie tak jak teraz , ze w dwójkę z łukaszm go kąpiemy w sypialni przed spaniem i mam i tata.Zawsze oboje mamy czas z nim na przytulanki rano w wyru i tak bym mogła piasc i pisac.A jak sie drugie urodzi to co mu biedaczkowi zostanie :huh: Znowu z drugiej strony wyrzuty sumienia , że w brzuszku maluszek tez czeka na tyle miłości i czułość ehhh ciężkie te macierzyństwo B)

No i powiem wam ,że od kilu dni mi sie domieniło , że to jednak Ksawery w brzuszku u mnie siedzi a nie Aurelka :P Nol i po wczorajszych wieczornych figlach w brzuszku jestem pewna ,że czuprynka juz jest w dole :)
13 lata 4 miesiąc temu #179257 przez vestusia
Dzień dobry Kochane :D

Luska, Ty oczywiście na nogach, ale noc nieprzespana. Tak, jak piszesz - będzie inaczej po porodzie, bo już nie będziecie całej swojej uwagi poświęcać Olkowi, bo będzie druga dzidzia. Ciekawe jak on do tego podejdzie, czy nie będzie np. bardzo zazdrosny i zły.

No i co Ciebie tak nagle wzięło, że to jednak Ksawery w brzuszku siedzi? Byłabym w szoku, jeżeli na kolejnej wizycie lekarz Ci powie, że to jednak chyba chłopiec. Byście mieli mętlik w głowie :) Chociaż ja tam myślę sobie, że Aurelka :)

Kima dziś robi pierożki, mniam :D No a z tymi roletami to faktycznie, ale przynajmniej miałaś spacer i na pewno szybciej zasnęłaś :D

Mój Piotrek dzisiaj siedzi w domu, dopiero około 15 wychodzi na jakąś chwilę. Niezbyt mi to na rękę, bo wczoraj to mnie wyjątkowo drażnił. Czasami ma takie dni, że masakra. Poprosiłam go, abyśmy "potańczyli" przed weselem, bo każdy z nas ma inny styl tańca. Tzn. on nie ma w ogóle, tańczy jak mu wygodnie. A mnie to wkurza, bo chciałam, aby w miarę poprawnie potańcował, dwa na jeden. On do mnie się drze, że po pijaku nie będzie liczył kroków. No i tyle z tego tańczenia było, że się sfochował, ja też i znając życie wesele będzie do dupy. Jakoś z nim mi ciężko się bawić na weselu, bo mnie drażni. Poprosiłam go też, żeby kupił sobie nową koszulę, z jakimś fajnym czerwonym akcentem (np. krawatem). Wyśmiał mnie i się wydarł, że on w krawacie chodził nie będzie i mam to sobie wybić z głowy a nowej koszuli nie potrzebuje, bo te, co ma, są ok. Może i są ok, ale ma je od kilku lat. No ale.... wieczór nerwowy i tyle z tego było. Z rana wcale nie jest lepiej. No nic.
13 lata 4 miesiąc temu #179263 przez Aleksandra
Cześć dziewczynki :)

Wczoraj zniknełam bo mi sie error włączał i się poddałam po 4 próbie. Chciałam wczoraj nagrać małą jak szeleje, ale co wzięłam telefon do ręki to przestawała, a jak odkładałam to zaczynała nowa i tak się ganiałyśmy :)

Vestusia dasz radę, może wspólnie spędzony czas będzie wam na rękę i miło go spędzicie?
13 lata 4 miesiąc temu #179323 przez aniaa_
Dzień dobry bardzo:)

Ale dzisiaj spokojnie :) w sumie to nie ma jeszcze 10 :) i sama sie sobie dziwie bo już jestem po śniadaniu :ohmy: , a to dlatego że synek dzisiaj zaspał i obudził mnie nie o 5 a o 7 swoimi tańcami i nie musiałam później odsypiać.

A ja wczoraj też sie pokłóciłam ze swim i nie chce mi sie z nim gadać ;) i mam wszytko gdzieś i nie robię obiadu, STRAJK !!! Niech se radzi sam, a sobie zaraz upiekę ciasto :silly: i niech spada na drzewo :ohmy:

Tyszanka super zakupy i trzymam kciuki za teściową

Madzia stópka cudowna ;)

Kima u mnie już poprasowane, nie miałam wyjścia, bo kontrola była :)
13 lata 4 miesiąc temu #179330 przez kima
Hej LAseczki, ja niedawno wstałam, ale mam jakąś ciężką głowe, zjadłam pałtki i nie wiem czy się jeszcze nie położe. Nie wiem czy to od tego łażenia po mieście, czy co, ale jakaś taka kiepska jestem. Ide w bety :)
13 lata 4 miesiąc temu #179351 przez luska
Vetsuia nie wiem co mi sie tak poprzewracalo.Moja intujcia jest poprostu nie obliczalna i prawie zawsze sie myli hehehe.

A Piotrkiem sie nie przejmuj , może tez miał ciężki dzien i dlatego tak na wszystko reagował.Ale moj ma identycznie i z tańcem i z krawatami .Niestety zostało mi tylko to zaakceptować, bo na sile go nie zmienia a i tańczyć go nie nauczę.Wiec wesela na szczęście jak na razie wytańcuje z szwagrami :laugh: A i koszule jego mam w d.....hehe :laugh:

eh co do Oleska tez sie zastanawiam ja zareaguje.Na bank Łukasz nie będzie miał dostępu do dzidzi bo o niego jest mega zazdrosny a mnie ma na codzien 24 na 24 .Wiec ma chyba mnie przesyt to raz a dwa to ja jestem od zakazów nakazów kar.....Wiec ta zła.Tyle , że mi go żal.No i boje się ,żeby nie popełnić błedu wychowawczego.Czyli , że w poczuci winny ,że nie dostaje tyle miłości ile mu tzeba(jak by to można była wyliczyć :dry: )będę odpuszczać i go rozbestwię.No a uważam , że jak na 20 miesięcy to naprawdę nieźle mi poszło.Zna większość obowiązujących reguł w domu i na dworze .Juz od 3 miesięcy obowiązuje zasada"do 3" na którą reaguje.Przeważnie liczę do dwóch i po problemie i ogólnie ja jak na razie jestem z siebie dumna , że udało mi się go wychować tak jak chciałam i z taki rezultatem ale to można szybciutko takim poczuciem winny zniszczyć :huh: Mowie wam , że sprawdza sie stare powiedzenie w 100000000%"małe dzieci mały problem , duże dzieci duzy problem"A co to będzie jak będzie miał 18 :cheer: :lol: Siwad juz bede chyba hehehe.

E a co wy takie bojowe.Na facetow sie uwzieły heheh.

Ide obiadka tez klepac u nas 3 dniowa ogórkowa ;) No i świeże kopyta trzeba ukleic.
13 lata 4 miesiąc temu #179363 przez iva 20
hejka dziewczyny :) ja juz dawno nie spie i juz po sniadanku i posprzatane w domku bo juz mnie syf wkurzal wiec od rana jestem pracus :D
a co wy takie dziewczyny zdenerwowane na tych swoich partnerow :P:Pja naszczescie dobrze z moim czulam jak mnie calowal i malutka po brzuszku :) :D jak wychodzil do pracki ;)
ja dziewczyny wam powiem ze zmienilam zdanie na temat mojej malej w brzuszku i nie bedzie miala tak na imie jak miala miec i zostaje przy pierwszej opcji ktora byla od samego poczatku :) chyba to wyjdzie najlepiej ! tak sie wkurzylam bo te baby polki to sa okropne z kim sie mam kolegowac kazda dogaduje i wogole¨a pozatym co wyjde na ten dwor to kazda ma na imie olivia wiec nie chce tak ze dziecko pojdzie do przedszkola i male polki same olivie !!
wkurzona jestem bo jak juz wybralam imie to sie okazuje ze wszytskie dzieci maja tak na imie wiec zostaje przy vanessa :) :D jeszcze nie slyszalam zeby ktos tak dal na imie :P ale wam tu napisalam hehe mysle ze mnie rozumiecie :)
13 lata 4 miesiąc temu #179383 przez Suari
kima ja też jakoś kiepsko się dziś czuję, wstałam rano z bólem głowy, a koło 9 znowu się położyła, bo nie dałam rady, a teraz sączę kawkę, co może postawi mnie na nogi :laugh:

iva- a może z imieniem jeszcze ci się zmieni nie raz :)

luska- dobrze, że jakaś "dysycplina" u ciebie jest, bo znam osobę, która ma dwóch synów, małych i to oni rządzą całym domem i to co wyprawiają to naprawdę przyprawia o zawrót głowy.

a u mnie już trzy prania do prasowania leżą i zazywczaj kończy się na tym, że wyciągnę deskę, postoi sobie i później ją chowam, a pranie jak leżało tak leży dalej :dry: jakiegoś lenia mam, a dzisiaj jeszcze zapowiada się na mega upał!

miłego dzionka !!!
13 lata 4 miesiąc temu #179405 przez Dorciaition
Dzień Dobry :)

TyszAnka dużo zdrówka dla Twojej teściówki. Dorbze, że podziałałaś wczoraj.
A ciuszki słodkie, no i faktycznie tanie :)

Jejku Madzia ale cudne stopki :) Już nie długo będziesz je całować ;)

Luska Olo się przyzwyczai i na pewno pokocha siostrzyczkę :) Choć na początku pewnie nie będzie łatwo. U mojego brata różnica jest 2 lata. Jak mała się urodziła to Damianek ją kochał, całował, a teraz gdy ma już prawie roczek i ona mu bierze zabawki to już jej nie lubi ;) hi hi

Co do ludzi z zagranicy to chyba są różni. Mój brat z rodziną od 5ciu lat tam mieszka. wynajmuje dom. Tutaj za naszą namową kupił w kredycie na 30 lat małe mieszkanko. Nie jest zadowolony, że tam jest. Mówi, że chętnie wróciłby do Polski, narzeka bardzo na Anglie, ale siedzi tam, bo boi się, że tutaj już nie będzie tak wesoło. Mniej kasy itp.
A co do innych to macie rację. Mam koleżankę, która na fejsie piszę ciagle tylko po angielsku. Wkurza mnie to ;)

Lece, bo Krzysiek na mnie krzyczy, że opętana jestem i mam za robotę się wziać. ;) A ja przecież na zwolnieniu jestem :silly:

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #179414 przez madziaska
Dzien Dobry babenki :)
Ale u nas dzis upal ;) A ja musze jechac do miasta pozalatwiac kilka spraw... No i kupic mleko w proszku na ten blok ;) Luskami takiego smaka zrobila :)
Vestusia ojjj z tymi tancami to cos okropnego, kiedys tez chcialam w domu potancowac, bo mowie mojemu, ze jak bedziemy pierwszy taniec tanczyc to musi to jakos wygladac. On na to, ze potrafi tanczyc i tyle z tego bylo... A jak dochodzi co do czeho to mnie wygina, ze o malo plecy mi nie strzela ;) Chociaz na ostatnim weselu dobrze mi sie z nim tanczylo, nie powiem ;)
Luska milosci wystarczy dla dwojga maluszkow, napewno dla Olesia bedzie to duza zmiana...
Dobra lece laseczki do tego miasta :)
13 lata 4 miesiąc temu #179423 przez aniaa_
Kurczę pisałam posta pół godz temu i przez ten głupi error nie wszedł.

Ciasto już w piekarniku ale oczywiście nie obeszło sie bez przygód, bo co zrobiłam ????? Ku... oparzyłam sie !!!!!! :angry: w rękę jak wkładałam ciasto do piekarnika,a teraz mam dylemat bo w przepisie pisało ze ma sie piec 1,5 godz a ono po godz wygląda na gotowe ;)
Ja pierdziule ale mnie ręka piecze :( jaka ja niezdara jestem ostatnio to szok, niedawno w sklepie wszystkie monety z portfela mi wypadły bo zapomniałam go zamknąć ;) gdzie ja mam głowe??? ale miły pan mi pozbierał :blink:
13 lata 4 miesiąc temu #179445 przez Aleksandra
Ja też miałam znowu error :/

Właśnie jem pyszniaste naleśniki z serem :lol: A w domu tez mam naleśniki :)
13 lata 4 miesiąc temu #179452 przez anyanka
Mam problem z dołączeniem swojej fotki do postu :/
13 lata 4 miesiąc temu #179465 przez luska
Ania kobietko odłacz ten piekarnik i nie używaj dopóki nie urodzisz :P
Sauri ja tez pod nosem mam przykład braku dyscypliny(w sumie to dużo mu sie ustępuje bo jest chory)Mi sie juz nie podoba zachowanie, mimo , że ma duzo tłumaczone i rozumie to i tak do zachowania takiego jak ja uwazam za dobre sporo mu brakuje.Zaraz mnie nie weźcie za jaks hetere bo moj chodzacym ideałem nie jest :P .Proste reguły raczej czego wolno a czego nie bo można sobie krzywdę zrobić , mamusie będzie smutno jak to popsuje itd itd.

Miłości to może i starczy gorzej z czasem ;)

Iva z tym imieniam to zrob tak jak dla ciebie bedzie najlepiej jak ty uwazasz , ze bedzie dobrze.Osobiście tez mi nie na reke , zęby moja córeczka/synek mieli na imię tak jak co drugie dziecko w klasie.Chociaż jak na złość Aleksandrow jest teraz sporo(tyle , ze ja zawsze zawsze wiedziałam , ze mój syn będzie miał imię po mojej mamie i dlatego jest tak a nie inaczej)

a ja sie kopytkami tak obiadłam , ze szok.......... B) Poszły dal psow bo mi nie wyszł.Za kazdym razem co sie biore to mi cos z tymi kopytkami nie pyknie.albo sie rozgotują albo sa za twarde , albo tak jak dziś wogole mi ciasto nie wyszło bo guła chciała szybko i źle sprasowała :dry: Ehhh dobrze , ze dla małego zupy starczyło i dla Łukasza i na szczęście jeszcze pyzy był w zamrażalce :laugh:

Anyanka może masz za duży plik zmniejsz(ja najczesciej normalnie w paincie zmiejszam)
A z nicku widze , że kolejna Ania :blush:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka