- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Krazek. Uzywalyscie? Co myslicie?
Krazek. Uzywalyscie? Co myslicie?
- anuskka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia88
- Wylogowany
- gaworzenie
- ♂+♀=♥
- buziaczek18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anuskka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co moge napisac po tych paru tygodniach?Przede wszystkim,ze jak dla mnie krazek jest swietny. Wkladasz go sama,jak dobrze to zrobisz to jest niewyczuwalny i nie wypada. Moj maz tez twierdzi,ze nie zanotowal jego obecnosci. Krazek uwalnia hormony. W przeciwienstwie do tabletek ,po ktorych czulam sie koszmarnie,tutaj tylko pierwszy dzien mialam mdlosci,nie bolala mnie glowa,nie przytylam(czy tez nie spuchlam)nie mam wiekszego apetytu. Obserwowalam swoj organizm i nie zanotowalam objawow typowych u mnie dla owulacji,wiec zakladam ,ze jej nie bylo,czyli krazek dziala. No i samo to ,ze musze pamietac o nim tylko w dniu kiedy mam go wlozyc i wyjac....
Buziaczek co do spirali nic ci nie doradze,nigdy nie mialam i raczej nie budzi mojej sympatii. Moje dwie kumpele mialy.Pierwsza wciaz miewala stany zapalne pochwy,a druga po polrocznej walce z grzybica pozbyla sie spirali,choc gin twierdzil ,ze to nie ona jest przyczyna. Faktem jest ze po wyciagnieciu kuracja przeciwgrzybiczna w koncu przyniosla rezultaty.
I choc byc moze jedno i drugie nie mialo ze soba nic wspolnego jakos spirala zle mi sie kojarzy. Pozdrawiam
- Zona237
- Wylogowany
- gaworzenie
Na minus - jak każda antykoncepcja hormonalna - zatrzymywał u mnie proces chudnięcia mimo wszelakich starań, ale nie tyłam, co już jest sukcesem.
Co jeszcze ważniejsze- po odstawieniu nie musiałam długimi miesiącami ustawiać hormonów od nowa. W czwartym cyklu po - zaszłam w ciążę i bez komplikacji oczekujemy na spotkanie z drugim dzieckiem
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
Tabletki nie dla mnie, bo zdarzyło mi sie zapomniec, rzadko ale jednak i po co sie stresowac.A więc tylko dla kobiet ktore wszędzie i zawsze przede wszystkim codziennie bedą myśleć o ich braniu!
Ring mi nie spasował bo bardzo bolało mnie przy nim podbrzusze ( szwagierke rownież) ale moze wam będzie służyć i nic sie nie będzie dzialo.
Plastry evra najlepsza antykoncepcja jaka miałam, raz w tygodniu przyklejalam plasterek i był spokój.Po porodzie wiem ze napewno wrócę do tej antykoncepcji.Tymbardziej ze nie jest średniowiecze już z antykoncepcja nie musimy sie kryć zawsze mozna przyleciał w dole brzucha czy na posladku z tylu na plecach miejsc naprawdę jest sporo.
Przy żadnej z nich nie tyłam.Jedyne co to ewentualnie zatrzymywali sie woda w organizmie ale to przy hormonach normalne.
Jednak myśle ze każda musi spróbować wszystkiego zeby dopiero wybrać coś dla Ciebie.We wszystkim są plusy i minusy.
- Andreaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobrze jest na pewno wczesniej skonsultować użycie z ginekologiem: rcmskawina.pl/zakres-uslug/ Z tego też powodu daję tutaj namiar na ginekologa w Skawinie.
- anett
- Wylogowany
- gaworzenie
- Anetas
- Wylogowany
- gaworzenie
Możecie również dać namiar na ginekologa w Rzeszowie?
- Miria
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Natomiast z tym blokowaniem okresów ogólnie różnie bywa, ja na którychś i tak miałam plamienie mimo wzięcia hormonów ciągiem.
Mogę Ci również polecić ginekologa w Rzeszowie
ginekolog-rzeszow.pl/
Pani doktor powinna dobrać odopwiednie rozwiązanie.
taka tam mama