- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Prośba o pomoc/ radę
Prośba o pomoc/ radę
- nadia.8080
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
10 lata 5 miesiąc temu #916954 przez nadia.8080
Witam,
Pewnie już takie zapytania były ale nie mam siły
Jestem w 31 tc. Do tej pory badania wychodziły ok.
Na ostatnim okazało się, że dziecko ma za krótkie kości długie, poza tym wszystko jest w porządku. Badania wykonałam u innego ginekologa i się potwierdziły.
Mam pytanie- czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i czy dziecko urodziło się zdrowe. Czy powinnam zrobić badania prenatalne?
wyniki badań:
BDP=77
HC=286
AC=230
FL=53,3
HC/AC=1.09
waga= 1200
LEFT HUMERUS= 44
PI 0.78
RI 0.56
Tak jak wspomniałam, poza skróconymi kościami wszystko jest ok
PS.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ale też chciałbym wiedzieć (bez narażania płodu) co może być w najgorszej sytuacji.
Pewnie już takie zapytania były ale nie mam siły
Jestem w 31 tc. Do tej pory badania wychodziły ok.
Na ostatnim okazało się, że dziecko ma za krótkie kości długie, poza tym wszystko jest w porządku. Badania wykonałam u innego ginekologa i się potwierdziły.
Mam pytanie- czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i czy dziecko urodziło się zdrowe. Czy powinnam zrobić badania prenatalne?
wyniki badań:
BDP=77
HC=286
AC=230
FL=53,3
HC/AC=1.09
waga= 1200
LEFT HUMERUS= 44
PI 0.78
RI 0.56
Tak jak wspomniałam, poza skróconymi kościami wszystko jest ok
PS.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ale też chciałbym wiedzieć (bez narażania płodu) co może być w najgorszej sytuacji.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
10 lata 5 miesiąc temu #917187 przez Mirella
W 31tc to chyba za późno na prenatalne?
Był na forum taki przypadek, że mamę bardzo straszono dystrofią czy też hipotrofią, nie pamiętam szczegółów, a dziecko urodziło się zdrowe i proporcjonalne, bardzo ładnie się rozwija.
Był na forum taki przypadek, że mamę bardzo straszono dystrofią czy też hipotrofią, nie pamiętam szczegółów, a dziecko urodziło się zdrowe i proporcjonalne, bardzo ładnie się rozwija.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 25
10 lata 5 miesiąc temu #917262 przez Suzi
Myślę ze to ostatnie pytanie nalezaloby skierować do lekarza. Lekarze mają doswiadczenie, widzieli pewnie wiecej takich przypadkow, wiec mogą powiedzieć co moze / nie moze z tego być.
Trzymam kciuki zeby wszystko było w jak najlepszym porządku u Ciebie
Trzymam kciuki zeby wszystko było w jak najlepszym porządku u Ciebie
![:) :)](/media/kunena/emoticons/smile.png)
- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 130
10 lata 5 miesiąc temu #917493 przez ulka1983
hej Nadia bardzo ci współczuje bo pewnie teraz odchodzisz od zmysłów czy twoja dzidzia urodzi sie zdrowa
ale zrób jak najszybciej badania prenatalne
ostatnie wykonują miedzy 28 a 32 tygodniem ciąży to masz ostatni moment żeby je wykonać z tego co się orientuję(przy najmniej u mnie) to prywatnie robią bardzo szybko nawet na drugi dzien po umówieniu wizyty koszt od 200 d0 250 zł .Trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie skończyło
![:pinch: :pinch:](/media/kunena/emoticons/pinch.png)
ostatnie wykonują miedzy 28 a 32 tygodniem ciąży to masz ostatni moment żeby je wykonać z tego co się orientuję(przy najmniej u mnie) to prywatnie robią bardzo szybko nawet na drugi dzien po umówieniu wizyty koszt od 200 d0 250 zł .Trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie skończyło
![:) :)](/media/kunena/emoticons/smile.png)