BezpiecznaCiaza112023

ciąża w UK

10 lata 7 miesiąc temu #878723 przez zlosnica31
Hej.Mieszkam w Peterborough od 8 lat.Rodzilam tu 2 razy.Pierwszy porod jeszcze w starym szpitalu byl koszmarem.Lekarz rzeznik!! Nawet nie chce tego wspominac :(
Drugi porod w 2013 byl cudny i tak moge rodzic codziennie :) Polozna mloda z 6mc doswiadczeniem,ale cudowna.Uszanowala moja decyzje o znieczuleniu,mimo ze bylo juz 8cm rozwarcia.caly porod trwal ok 3h.Pozniej opieka bardzo dobra.Przy drugiej ciazy mialam problemy z nerkami i prawie cale 6mc ciazy bylam na antybiotyku.Jednak corcia urodzila sie zdrowa,bez ingerencji proznociagu( przy pierwszym porodzie byl) ani kleszczy.Teraz jestem w 5tyg ciazy i mam nadzieje,ze porod bedzie tez tak szybki i bezbolesny jak ten ostatni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878951 przez honka_18
Hejka
Złośnica Witaj :lol:
Gratuluje ciąży trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy :laugh:

Gdzie dokładnie mieszkasz???Ja również mieszkam w Peterborough.
Pierwszy poród wspomina fatalnie, trwał ponad 26h mam nadzieje że drugi będzie lepszy ;)

10 lata 7 miesiąc temu #879007 przez zlosnica31
Mieszkam na Flettonie :) ale to moze sie wkrotce zmienic ;) Moze tym razem udal nam sie synus,bo mamy juz 2 corcie :) Starsza ma jutro 4 urodziny :)Moj pierwszy porod trwal 12h,ale 4 h parlam.Skonczylo sie proznociagiem,zasztym wacikiem,powtornym szyciem na zywca...nie zycze tego nikomu !! :( po 12h od porodu wyszlam na wlasne zyczenie.Cale szczescie,ze z corcia wszystko bylo ok.Smiejemy sie z mezem,ze teraz w papierach zamiast nazwiska wpisze"epidural" :D.No ale coz..kobieta,zeby byc matka zniesie wszystko :)
Powodzenia honka_18 i aby ciaza przebiegla Ci bez problemow,a porod byl szybki i bezbolesny :)

10 lata 7 miesiąc temu #879032 przez honka_18
Ja mieszkam na ortonie. To ty miałaś masakryczny poród, ja parłam ponad 3 h na szczęście obyło się bez kleszczy i próżnociągu :) w szpitalu byłam 5 dni bo mi za szybko wody odeszły i miałam skurcze co 3 min. My czekamy na 2 synusia :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #879931 przez zlosnica31
Ja twierdze,ze bedzie u nas 3 corcia...znajac moje szczescie :D chociaz cicho licze na synka :) ale wiadomo,ze najwazniejsze,zeby zdrowe bylo :)polozna przesunela mi pierwsze spotkanie na 6 czerwca,a ja juz bym chciala,zeby to 9 miesiac byl :P hehe

10 lata 7 miesiąc temu #880211 przez honka_18
ja też bym chciała żeby była już połowa sierpnia :laugh: ja też po cichu liczyłam na córę ale jak na skanie mi babka powiedziała, że jednak będzie synuś to aż się popłakałam ze szczęścia :lol:. Teraz czekam na ładną pogodę żeby wyprać ciuszki dla Arturka :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #880264 przez zlosnica31
To poczekaj do weekendu :) ma byc piekna pogoda :D u nas imie dla chlopca od dawna wybrane,ale dla dziewczynki bedzie problem :P u mnie dzis nerwowy dzien,bo plamie...wczesniej nigdy tego nie mialam i nerwy mam jak szalona...no ale juz koleznaki o mnie zadbaly i luteine mam i milion rad o lezeniu z nogami do gory..hmmm..jak? przy 2 rozbrykanych dzieciakow?..no,ale staram sie stosowac zaleceniom :D miejmy nadzieje,ze wszystko sie uspokoi i dzidzia bedzie sobie spokojnie rosla/rosl...hehe...a teraz spadam lulu,bo juz oczka sie same zamykaja..

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880268 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

Miło tu u Was, więc się przyłączę jeśli można :)
Ja mieszkam w Worthing (West Sussex). Jutro mam termin porodu, ale objawów jak narazie żadnych.

Pozdrawiam.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880317 przez honka_18
Złosnica będzie dobrze, ja w pierwszej ciąży też plamiłam, odpoczywaj jak najwięcej

Paradise Witaj!!! Życzę szybkiego i w miarę możliwości bezbolesnego porodu :)
Ehhh jak ja bym chciała być w Twojej sytuacji :) nie mogę się doczekać kiedy Arturek będzie z nami :)
Widzę, że tylko ja mam chłopców, a tak to same kobitki się rodzą

10 lata 6 miesiąc temu #883965 przez niteczka
Ja tez mam synka. No I ostatnio z moim partnerem rozmawialismy, ze moze kolo sierpnia bedziemy starac sie o drugiego bobaska. Poprostu nie chcemy zeby byla duza roznica miedzy dziecmi I chyba bedziemy starac sie o drugie dziecko. Mamy juz synka wiec moze teraz coreczka by nam sie urodzila.

10 lata 6 miesiąc temu #884284 przez honka_18
Nitaczka Witaj :cheer: skąd jesteś??? Ile lat ma twój synek i jak ma na imię?
Gratuluję decyzji o 2 dzidziusiu

10 lata 6 miesiąc temu #884367 przez niteczka
Honka- jestem z Northampton, a moj synek ma 4,5 miesiaca. A na imie mu Julian.

10 lata 6 miesiąc temu #885860 przez paulina2053
Hej dziewczyny;) jak milo ze jednak jest nas kilka;) ja jestem z Southampton i mieszkam tu od lipca:) jestem w ciazy 19tyg i 5 dni;) no i bede miala coreczke o imieniu Zosia;) tak poczytalam wasze wypowiedzi i zaczynam sie bac porodu; (
Mam jeszcze pytanie czy ktoras z Was leciala samolotem do pl w ciazy? Chodzi mi tak od 25 tc do 29tc?

Szczęścia nie można kupić, lecz można je sobie urodzić;)

10 lata 6 miesiąc temu #885863 przez honka_18
Paulina witaj:D
Gratuluję ciąży:) Zosia ładne imię, ja spodziewam się Artura :)
Samolotem w ciąży nie latałam, ale jechałam autem w 24 tc, a wracałam w 29tc,

10 lata 2 miesiąc temu #932700 przez Paulina93
Ja też będę rodziła w Anglii w NHS The Royall Free Hospital. Termin mam na 10 marca :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka