BezpiecznaCiaza112023

plamienia

13 lata 2 miesiąc temu #248842 przez bombel779
Koni myślami jestem z Tobą! Mam nadzieję że wszystko z dzidzią i Tobą jest i będzie dobrze!!!!!! Koniecznie daj nam znać po kolejnej wizycie co tam u Was!
3mam kciuki!!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #249323 przez Koni
bombel779 dzięki :* Dziś dzwoniłam do mojego Gina w PL powiedział że mogła to być zwykła pęknięta żyłka albo jakiś krwiak i dobrze że teraz już nie krwawię w każdym razie powiedział że zapisze mi Duphaston i moja mama ma odebrać receptę. Leki już do mnie idą jak dotrą do będę konsultować z lekarzem czy je przyjmować o ile krwawienie nie wystąpi czy na razie się wstrzymać w każdym razie stwierdził że lepiej żebym je i tak miała pod ręką gdyby znowu coś się wydarzyło.
Staram się być spokojna ale w takiej sytuacji zupełnie nie da się choć wiem że muszę.
Niecierpliwie czekam do piątku na USG.

13 lata 2 miesiąc temu #249475 przez bombel779
Dobrze że mogłaś skonsultować się z ginem z PL! Do pt. już niedaleko ;) jeszcze "chwila" będziesz leżała w gabinecie ginekologicznym ;)

13 lata 2 miesiąc temu #251076 przez misia88
Koni, trzymam kciuki. Na pewno jest wszystko w porządku!
Ja też miałam plamienia, więc wiem co to znaczy...

13 lata 2 miesiąc temu #251090 przez Koni
misia88 mam nadzieje że jest ok :) Dzisiaj musiałam zanieść zwolnienie do Urzędu i o dziwo trochę pochodziłam i ni plamki więc mam nadzieje że to dobry znak :) Do piątku już niedaleko i Duphaston w końcu powinien przyjść.

A powiedz mi do kiedy ty plamiłaś? I jak to u Ciebie wyglądało? Znaleźli przyczynę? Brałaś na to jakieś leki?

Jutro jakoś wytrzymam choć dzisiaj z mężem poważnie zastanawialiśmy się nad odwiedzeniem Polskiego Gina w Dublinie ale stwierdziłam że jak mi za dwa dni zrobią USG, miałam w zeszły piątek i jeszcze dzisiaj bym miała to chyba za często więc zrezygnowałam a jak plamienia się nie uspokoją to w piątek za tydzień jedziemy po siostrę do Dublina bo przylatuje na święta więc może wtedy przy okazji odwiedzę tego lekarza ale mam nadzieje że nie będzie takiej potrzeby.

13 lata 2 miesiąc temu #251135 przez misia88
Koni Ja plamiłam jakoś w I trymestrze, z przerwami od 6 do 11 tygodnia. To były brązowe plamienia. Powodem był krwiak międzykosmówkowy. Musiałam leżeć. Od początku jestem na zwolnieniu i do tej pory mam się oszczędzać. Do tego biorę Duphaston, najpierw 3x dziennie, a teraz 2x dziennie.

13 lata 2 miesiąc temu #251178 przez Koni
Ciekawa jestem czy mi dadzą dalej zwolnienie :/ Niby już nic nie leci ale jak tylko wyjdę na chwilę z domu to mam niezłego stracha :( Będę w piątek kombinować i zobaczmy choć z drugiej strony wolałabym wrócić do pracy bo nie umiem siedzieć w domu ale dla mojego maleństwa zrobię wszystko!

Ja mam o tyle gorzej że poza USG nikt mnie nie przebadał ginekologicznie :/ dlatego też pojawił mi się pomysł wizyty u Gina w Dublinie no ale nie zakładam co będzie wszystko okaże się w piątek ;)

13 lata 2 miesiąc temu #251225 przez misia88
U mnie poza USG nie robiono żadnych badań ginekologicznych na początku. Lekarz mówił, że lepiej poczekać i niech wszystko się zagoi. A USG miałam robione co 2 tygodnie.
Ja uważam, że lepiej zostać w domku niż później (nie daj Boże) stanie się coś złego i mamy do siebie żal...

13 lata 2 miesiąc temu #251278 przez Koni
misia88 ja też tak uważam ale się okaże co na to w szpitalu. Ja w panikę wpadam wychodząc na chwile z domu a co dopiero siedzieć w pracy po kilka godzin :dry: No cóż spróbuję ich przekonać :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #252146 przez Moniq
Koni, trzymam kciuki, daj jutro znać jak na usg. na początku ciąży ja też miałam krwawienia i plamienia od 8 do 10 tyg, bez uchwytnej przyczyny, wszystko było niby dobrze. na początku byłam na duphastonie, ale nie pomagał więc przeszłam na luteinę i brałam ją do 20 tyg, teraz póki co jest wszystko dobrze, dzidzia jest zdrowa. trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki

13 lata 2 miesiąc temu #252232 przez Koni
Moniq dam znać :* Do jutra już niedaleko :) Twoje słowa dodają mi otuch mam nadzieje że i u mnie będzie dobrze. Ja czekam na duphaston który wypisał mi mój Gin w PL ale jeszcze do mnie nie dotarł choć zastanawiam się czy go brać skoro krwawienie a nawet plamienie już od 2 dni się nie pojawia i mam nadzieje że tak zostanie do końca ;)

13 lata 2 miesiąc temu #252631 przez Koni
No to już po USG i z dzidziolkiem wszystko w porządku :) Dalej sobie grzecznie we mnie siedzi i rośnie a serduszko bije :)

Niestety nie udało mi się przekonać lekarza żeby dał mi zwolnienie bo skoro już nie plamię a z dzidzią jest ok to mogę wracać tylko mam się oszczędzać a jakby coś to mogę spróbować iść do mojego lekarza rodzinnego :angry: Zobaczymy jutro mam tylko 4h i jak coś się wydarzy to pójdę w poniedziałek do lekarza i wybłagam go o zwolnienie!

13 lata 2 miesiąc temu #252635 przez bombel779
No to dobrze że z dzidzią wszystko dobrze!!!!!! ;) To najważniejsze!! :)

13 lata 2 miesiąc temu #252657 przez Moniq
super Koni, bardzo się cieszę.
z duphastonem jest tak że on nie szkodzi bo to progesteron tylko syntetyczny, czyli hormon odpowiedzialny za utrzymanie ciąży; możesz zapytać swojego gina z Polski czy masz brać, ale z tego co wiem to w Pl praktykuje się branie tego typu leków przez kilka tyg nawet jeśli ustaną plamienia. to kwestia podejścia, na wyspach uważają że jeśli się ciąża utrzyma to ok a jak nie to trudno, nie trzeba w ingerować, na pewno jest takie podejście do 12 tyg, a potem to nie wiem. a u nas próbuje się ratować każdą ciążę. jak ma się utrzymać to się utrzyma :))

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #254679 przez Koni
Moniq napisał:

na wyspach uważają że jeśli się ciąża utrzyma to ok a jak nie to trudno, nie trzeba w ingerować, na pewno jest takie podejście do 12 tyg, a potem to nie wiem. a u nas próbuje się ratować każdą ciążę. jak ma się utrzymać to się utrzyma :))

Dokładnie takie podejście jest :angry: Choć ja zupełnie tego nie rozumiem :( Po 12 tygodniu nie wiem jak jest i wole się nie dowiadywać :P

Leki dzisiaj do mnie dotarły więc zadzwoniłam do Gina zapytać czy brać czy nie i powiedział że skoro nie ma plamień a nie ma już 6 dni i nie ma bóli to mam się wstrzymać ale jakby tylko coś się pojawiło to od razu brać 2 dziennie po jednej tabletce. Mam nadzieje że nie będzie żadnej potrzeby choć wciąż latam do kibelka sprawdzić czy nic się nie dzieje a najgorzej jest w pracy :dry: a zwolnienia nie chcą mi dać :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka