BezpiecznaCiaza112023

ciaza 34 tygodnie

14 lata 6 miesiąc temu #23215 przez biedronka14
witam jestem 34 tygodniu ciazy chcialam zapytac.... czy jezeli proboje sie wyprostowac i na pina mi sie brzuch czy szkodzi to malenstwu .... i jeszcze jeedno pytanie jestem w irlandii polnocnej i z ciaaza jest ok ale boje sie o synka to pierwsza ciaza moja i chce zeby bylo zdrowe czy moze byc cos nie tak z synkiem pomozcie prosze o odp ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #23219 przez basik_twins
Wyprostowana to ty powinnaś być cały czas żeby się skoliozy w ciąży nie nabawić :lol:

A na poważnie ja tez nie raz na kanapie taka duza puchata poduche podkładam pod krzyz i sie opieram i taka "rozłożona" leze to brzuszek sie tak lekko napina i moim dwum dziewuszką w srodku nie przeszkadza a tym bardziej stac sie nic nie moze
Tytlko uwazaj z takim wyginaniem jakims przesadnym bo miesnie i sciegna na brzuchu sa i tak wystarczajaco mocno ponaciagane po co im jeszcze dokopywac ;)

a co z synkiem ma być nie tak i co irlandia ma z tym miec wspulnego...?

bo tak napisałaś jestem w irlandi boje sie ze z synkiem bedzie cos nie tak?

14 lata 6 miesiąc temu #23261 przez biedronka14
ja jestiem 34 tygodnie ciazy ale ja nie spie na brzuchu ??? chodzi mi o to ze jak wyciagam sie czyli prostuje gnatki jak to sie mowi napina sie brzuch wtedy napina .... ja nie spie na brzuchu od 8 miesiecy tylko na boku albo lewym albo prawym ...

14 lata 6 miesiąc temu #23264 przez sloneczko
Biedronka juz zalozylas podobny watek.
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...aza-34-tygodnie.html

Prosze Twoje dalsze posty tam wpisywac.

Dziekuje Moderator

14 lata 6 miesiąc temu #23265 przez sloneczko
biedronka14 napisał:

ja jestiem 34 tygodnie ciazy ale ja nie spie na brzuchu ??? chodzi mi o to ze jak wyciagam sie czyli prostuje gnatki jak to sie mowi napina sie brzuch wtedy napina .... ja nie spie na brzuchu od 8 miesiecy tylko na boku albo lewym albo prawym ...

mysle ze to bole przepowiadajace, brzuch moze ci tez sie twardy robic. nie martw sie tak jest pod koniec ciazy.

a na brzuchu mozesz spac to dziecku nie przeszkodzi!

14 lata 6 miesiąc temu #23299 przez biedronka14
a jak czesto placze to czy to szkodzi cos dziecku , mojego narzeczonego nie interesuje do dziecko nie rozmawia z nim nic kompletnie ja rownierz przez to sie denerwuje a mam słaba psychike wychodzi sobie z kolegami pije piwka i jara machy mnie to denerwuje ale jak mu zwroce uwage to uderzył mnie w twarz ze mam slad ktory nie zginie do konca zycia a nie mam jak wrocic do polski bo musze tu w uk urodzic co mam robic :(:(:(

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #23301 przez basik_twins
bidronka ale uderzył Cie tylko raz?

czytałam ze dobrze odreagowac sobie płaczem

napewno o wiele lepiej niz dusić w sobie
Maleństwo bardzo wyczuwa twoje nastroje tez sie smuci
trudno powstrzymac łzy i trudno zasnąc
mnusisz sie postarac wkrecic sobie myslenie o niuni zeby sie jak najmniej porzejmowac (wiem ze łatwo sie mówi ale co ja innego moge Ci poradzic)
może przestac zwracac na niego uwage niech sobie zyje swoim zyciem wychodzi żeby nie było awantur zebys jakos dała rade
bo kolejne rozmowy i awantury chyba zadnych rozwiazan nie przynosza co???

14 lata 6 miesiąc temu #23304 przez natmur11
biedronka a moge zapytac skad jestes z jakiego miasta? i czemu musisz tu urodzic? a co do brzuszka to czasem tak jest nie wydaje mi sie zeby to bylo cos groznego:) nie martw sie:)

14 lata 6 miesiąc temu #23320 przez sloneczko
musze ci napisac ze jak placzesz czy sie denerwujesz to dziecko to odczuwa.

co za debil, inaczej sie kogos takiego nie da nazwac. Wlasnie czemu musisz w uk urodzic, ktory to tydzien u Ciebie?=

14 lata 6 miesiąc temu #23328 przez biedronka14
ja jestem 8 miesiac ciazy ....

14 lata 6 miesiąc temu #23341 przez _aga86_
a dlaczego nie mozesz wrocic do PL?? Ze wzgledu na wiek ciazy, czy z innych przyczyn??

14 lata 6 miesiąc temu #23773 przez biedronka14
czy w 8 miesiacu mozna sie kochac :) czy grozi to malenstwu

14 lata 5 miesiąc temu #23776 przez Moniq
co za koleś!!!! brak słów; dlaczego pozwalasz żeby Cię bił???

jeśli nic się zlego nie działo w ciąży to można się kochać do samego końca;
jeśli chodzi o płacz to dziecko czuje Twój nastrój ale lepiej jest popłakać niż dusić to w sobie, zawsze możesz z synkiem porozmawiać, wyżalić mu się, Tobie będzie lżej i dziecko nie będzie tak bardzo odczuwało stresu, bo Twój głos nawet zdenerwowany koi

14 lata 5 miesiąc temu #23833 przez sloneczko
jezeli nie ma zagrozenia mozesz sie kochac do woli, ale uwazaj jezeli Ci czop odejdzie to juz nie mozesz bo moze dosc do zakarzenia!!!!

wiec wykorzystaj to teraz jak masz na to ochote bo jak malenstwo bedzie to nie tak latwo, a pozatym do 8 tyg po porodzie nie mozna wspolzyc.

14 lata 3 miesiąc temu #31292 przez biedronka14
witam mam 3 tygodniowego synka no nie cale 3 tygodnie ma .... ma goraczke 37.8 mieszkam w irlandii polnocnej bylam w czoraj na pogotowiu i zostawili mi synka na obserwacji oczywiscie ze bylam z nim dzis go wypisali do domu podawali mu cos przeciw goraczce ale nie wiem co ... czy jak kupie panadol w syropie albo paracentamol jezeli jest bo jest ale od 3 miesiaca to jak kupie czy moge podac dziecku jezeli bedzie mialo temperature tylko mala daweczke prosze pomozcie mi to moje pierwsze dzieciotko bardzo je kocham i strasznie sie zamartwiam dajcie mi odpowiedz podaje swoj adres email ...... Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. czekam na odpowiedzi strasznie mi zalezy .... dziekuje :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka