- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Seks w ciąży
Seks w ciąży
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jestem w ciązy po 2 latach staran i laparoskopii i chyba dlatego od poczatku jest to ciaza wyzszego ryzyka. Zapytalam lekarza na samym poczatku o wspolzycie, powiedzial, ze jesli juz to bardzo delikatnie i chodzilo mu o to ze scianki pochwy są w ciąży jaies inne i moze dojsc do otarć i w zwiazku z tym plamień i moze byc trudno stwierdzic czy to cos złego czy tylko otarcie. Nie wspolzyjemy od kad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy (wiadomo mdlosci, sennosc, a do tego obawa mimo ze ten pierwszy lekarz powiedzial ze wolno tylko "delikatnie")
Od innej lekarki bo raz bylam u kogos innego miedzy wizytami u swojego ginekologa, mimo ze nie pytalam a bylam wtedy z mezem wiec moze dlatego sama powiedziala o tym - męzowi, zeby nie wspolzyc w ogole teraz, ze "napewno znacie panstwo inne sposoby" Wlasnie.. chodzi o to inne sposoby. Jestem teraz w 11 tygodniu, zastanawiam sie czy chodzi tyko o wspolzycie czy samo "dotykanie" że tak powiem ne zewnatrz (piersi, lechtaczka) i doprowadzenie do orgazmu moze byc grozne dla dziecka? Czy chodzi tylko o to, zeby nie dochodzilo do pelnego wspolzycia?
Pytam szczegolnie mamy/przyszłe mamy które tez mialy podobną sytuacje, tzn pewnie przeciwskazania do wspolzycia w ciązy?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- milenciamroz
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Zapomnialam napisac: chodzi mi o to tez, czy skurcze zwiazane z orgazmem (lechtaczkowym albo pochwowym) moge byc grozne?
Ja miałam ciążę zagrożoną ale od 27 tc, i przynajmniej w moim przypadku mogę napisać że skurcze nie uczyniły żadnej krzywdy dziecku
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie mialam naszczescie zadnych plamien, nic takiego. Wspolzyc tez nie wspolzyjemy tylko wlasnie jakies tam drobne czulosci..
MArysia27> od 27 tygodnia? To co się stało? myslalam, ze im pozniej tym bezpieczniejsza ciąza. Ja niedlugo koncze I trymestr
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Betim@
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem w 5 miesiącu ciąży.Mam dużą ochotę na seks,ale gdy dochodzi do zbliżenia z mężem ochota odchodzi.