BezpiecznaCiaza112023

Krwotok we wczesnej ciąży .....

14 lata 1 miesiąc temu #48038 przez Marysia27
Nie, ale trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #48061 przez makaja
ja słyszałam o takim przypadku, gdy była ciąża pozamaciczna... ale u Ciebie na bank to nie to :D
po prostu weź do serca rady lekarza i maksymalnie się oszczędzaj.... nie stresuj się, chociaż wiem że łatwo mówić, ale stres jest najmniej wskazany.....
maj się ciepło i myśl pozytywnie.
Pozdrawiam

14 lata 1 miesiąc temu #48065 przez baby_55
Angellika Ja miałam podobnie, tylko najpierw były lekkie plamienia a potem krwotok, okzało się, że wszystko jest ok, po prostu brakuje mi progesteronu, mój organizm za mało go produkował i macica nie mogła sie odpowiednio powiększać na przyjęcie maluszka, lekarz przepisał mi duphaston i luteinę i powoli się wszystko ustabilizowało

14 lata 1 miesiąc temu #48220 przez angellika1
baby - to mnie uspokoiłaś :) dziękuję Ci bardzo, ja tez na początku miałam plamienie potem sie uspokoiły a potem ten krwotok... Napisz mi prosze czy musiałaś leżeć? bo teraz rozumiem jest wszystko oki

14 lata 1 miesiąc temu #48240 przez baby_55
Dostałam od razu L4 i miałam leżeć jak najwięcej i odpoczywać, mniej więcej do 20 tyg. brałam luteinę i duphaston wszystko się uspokoiło i teraz juz nic nie biorę, nie muszę leżeć, ogólnie wstąpiły we mnie nowe siły :) myślę, że u Ciebie będzie podobnie :) najważniejsze żeby reagować szybko na jakiekolwiek niepokojące objawy, dzięki temu jeśli coś się dzieje to lekarze mogą szybko pomóc, no i nie stresuj się, będzie dobrze :) trzymam kciuki za Ciebie i fasolinkę :)

14 lata 1 miesiąc temu #48243 przez wiola
Angelika ,ojej zmartwiłaś mnie troszke tym krwotokiem,ale cieszę sie że już lepiej ,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze choc często nie piszę to obserwuję wasze zmagania i życzę wam wszystkim z tego wątku SZCZĘSLIWEGO NOWEGO ROKU I SZCZESLIWYCH ROZWIĄZAŃ buziaczki. :) :) :)

14 lata 1 miesiąc temu #48354 przez angellika1
Dziekuję Wiola :) Dzisiaj już wszystko ok! także Nowy ro przywitam w dobrym nastroju :)

14 lata 1 miesiąc temu #48395 przez iwanek1
Hej.
Ja w 5 tyg.zaczęłam krwawic,nawet ze skrzepami,pojechaliśmy do szpitala,na Usg okazało się,ze maluszek jest,trzyma sie.Dostałam duphaston,zalecenie leżenia i L4,po powrocie do domu krwawiłam jeszcze do wieczora też ze skrzepami,póżniej miałam plamienia przez kilka dni,brązowe.Po tygodniu poszłam do mojego lekarza,widziałam serduszko,wszystko było ok.
Nie wiem od czego było takie duże krwawienie,może jakieś naczynko pękło?
Teraz jest wszystko dobrze,dzidzia macha rączkami i nóżkami :) :)
Mysle,ze u Ciebie też było to tylko jakies jednorazowe krwawienie,podobno takie zdażaja się we wczesnych ciążach.
Dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka.

14 lata 1 miesiąc temu #48420 przez angellika1
Dziękuję Ci za te słowa u mnie jest dokładnie tak jak napisałaś tylko tygodnie późniejsze.....też mam brązowe delikatne plamienia....

14 lata 2 tygodni temu #55201 przez paulina2209
angellika1 jak tam u ciebie? ja krwawiłam na początku ciąży ponieważ robiły mi się krwiaki. brałam leki leżałam plackiem w domu wstawałam tylko do wc, resztę robił przy mnie mąż i ok 12 tc wszystko się skończyło.

14 lata 2 tygodni temu #55228 przez angellika1
Witaj Paulinka :)
Na szczęście wszystko jest dobrze 9odpukać) nic sie nie dzieje żadnych krwawień ani plamien. Jestem dobrej myśli i mam nadzieje że tak będzie do końca ciąży :) Do tej pory nie wiadomo z czego był ten krwotok, nadal biorę luteinę i się oszczędzam :) Widzę że tw Twoje "plamienie"już są na świecie :) Śliczna niunia już nie moge sie doczekać swojej dzidzi

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #55255 przez kasiora
ja dostalam taki krwotok 16 tyg ciazy, lecialo ze mnie jak z kranu :(
pojechalam na pogotowie i okazalo sie ze lozysko mi sie odkleilo i dziecku bilo serduszko itp, zostalam w szpitalu 2 dni, krwawienie ustepowalo :)
okazalo sie ze mam lozysko przodujace i do konca ciazy bylam na zwolnieniu.
dochodzac do finalu.. :) urodzilam pieknego i zdrowego synka :woohoo:
angellika1 trzymaj sie powinno byc dobrze :kiss:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

14 lata 2 tygodni temu #55270 przez paulina2209
angellika zobaczysz szybko minie. nawet nie wiesz jak bardzo. zaraz będziesz się stresować porodem :laugh:

14 lata 2 tygodni temu #55274 przez paulina2209
kasiora a pytanie z innej beczki rodzilaś w polsce?

14 lata 2 tygodni temu #55279 przez hasia_86
hej dziewczyny, tak zjarzałam z ciekawości na ten wątek ale widze że wszystko w porządku i bardzo sie ciesze ze wszystko z wami dobrze.

Kasiora mogłabys mi coś wiecej napisać o tym łożysku, bo ja w wynikach mam napisane łożysko umiejscowione na ścianie przedniej brzegiem dochodzące do ujścia wewnętrznego, i sama nie wiem czy to jest to samo co przodujące czy też nie :unsure:
kolezanka nastraszyła mnie cesarka i sama juz nie wiem, do lekarza ide juz w piatek ale oni podobno do konca nie bardzo informuja na ten temat :ohmy:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka