BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #306043 przez Kasiulka
asia886 napisał:

Hej:) ją się ogólnie tak sobie czuje. Przeziębienie mnie wzięło kości mnie bolą itp:( mój mężus dziś rano poczuł pierwsze ruchy naszego pierwszego maleństwa w życiu:) i powiedział nie wiedziałem że tak mocno kopie:)

Tomek też się zdziwił,że to taka moc :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #306207 przez Koni
A ja w końcu wolne :D Jutro do Polski :) Rano się będę pakować bo mężuś walizek nie wyciągnął a jest w pracy a że mam 3 walizki w jednej i to na samej górze szafy to nie będę ich targać bo jeszcze z krzesła spadnę albo co więc poczekam do rana i tak wylot mamy popołudniu.

W Walentynki idziemy z naszymi przyjaciółmi na kolacje więc się niesamowicie cieszę :D

Natalia^^ uważaj na siebie i jak możesz to leż i odpoczywaj :*

12 lata 10 miesiąc temu #306288 przez gumis24
Koni udanego pobytu w Polsce na dlugo sie wybieracie?
Natalia wspolczuje tego remontu u mnie tylko okna wymieniaja w calym domu a pozniej czeka mnie gipsowanie i malowanie i pasc mozna tyle roboty pozniej dla mnie...a Ty to juz wogole..plus jest taki ze pozniej bedzie ladnie :laugh: w miare mozliwosci odpoczywaj sobie i uwazaj na siebie,Was ;) a moim zdaniem sterylizator butelek jest zbedny...
Kasiulka mnie tez sie kiedys zdarzylo zemdlec (zanim bylam w ciazy ) i bylam przerazona,zwlaszcza ze jak chcialam wstac to znow mdlalam...wiec wiem jakie to starszne uczucie...kompletnie nie rozumialam co sie dzieje z moim cialem i bylam przerazona... sadze ze to nic groznego poprostu odpoczywaj i dbaj o siebie...wspomnij o tym lekarzowi na kolejnej wizycie....

12 lata 10 miesiąc temu #306316 przez Koni
gumis24 Dzięki :* A jedziemy na całe dwa tygodnie :laugh: Potem wracam na miesiące do pracy o od 28 maja odpoczynek :silly: Doczekać się już nie mogę.

12 lata 10 miesiąc temu #306487 przez natmur11
Dziewczyny jeśli zapomnicie czegoś dopisać edytujcie posty, a nie twórzcie jeden pod drugim. Pozdrawiam Moderator

12 lata 10 miesiąc temu #306695 przez Kasiulka
gumis24 napisał:

Kasiulka mnie tez sie kiedys zdarzylo zemdlec (zanim bylam w ciazy ) i bylam przerazona,zwlaszcza ze jak chcialam wstac to znow mdlalam...wiec wiem jakie to starszne uczucie...kompletnie nie rozumialam co sie dzieje z moim cialem i bylam przerazona... sadze ze to nic groznego poprostu odpoczywaj i dbaj o siebie...wspomnij o tym lekarzowi na kolejnej wizycie....

Ja tak samo gumisiu! Tak się strasznie bałam,że coś się Zuzi stanie :( Jakie to szczęście ,że nie upadłam na ziemię z impetem, tylko przyjaciółka mnie złapała :) To było na schodach, także strach myśleć o konsekwencjach... :ohmy:
Mam nadzieję ,że to było tak tylko jednorazowo.... Tomek kompletnie spanikował jak mu powiedziałam co się stało. Jutro idę na badania krwi. Oby tylko wszystko było dobrze.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306777 przez Madeline
Kasiulka uważaj tam na siebie.

A o to mój brzusio (a rysunku coś wstawić nie mogę :( ):
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #307110 przez Hea
Boże dziewczyny...jaki ja miałam dziś straszny sen! Śniło mi się, że byłam w ciąży i się dowiedziałam że moja koleżanka tez jest więc poleciłam jej swojego ginekologa. Poszłam z nią i czekałam przed gabinetem. Wybiegła i kazała mi uciekać bo ten ginekolog oszalał prawie jej z brzucha te dziecko wyjął i mnie też chciał zaatakować i później tak pół nocy przed nim uciekałyśmy...
Normalnie zaczynam się bać czy nie zmienić ginekologa jeśli to jakiś ostrzegawczy sen że on źle się moją ciążą zajmuje o.o

12 lata 10 miesiąc temu #307205 przez asia886
hej dziewczyny: Dzisiaj miałam Usg właśnie z niego wróciłam i na dzień dzisiejszy mamy dziewczynkę:-) chyba że coś jej jeszcze innego wyrośnie:-) nasza mała Amelka jak fajnie wiedzieć co ma sie brzuszku i można mówić do niej imieniem:-)z USG dzisiaj wynikało że termin mam na 10 czerwca:-) i nasza Amelka ma 501g duża

12 lata 10 miesiąc temu #307599 przez gumis24
asia886 gratuluje coreczki!:)
ja sie martwie bo mierzyli mi cisnienie u lekarza w piatek 4 razy bo bylo za wysokie i myslalam ze to stres a dzis w domku kompletnie spokojna mierzylam je po raz kolejny i bylo 145/90... :( a jak u Was dziewczyny?czy ktoras ma podobne?

12 lata 10 miesiąc temu #307617 przez chłopek
gumis ja mam zawsze 120/80

12 lata 10 miesiąc temu #307628 przez gumis24
chlopek a to masz w normie kochana ,ja od poczatku ciazy mam coraz wyzsze i wyzsze choc zawsze mialam raczej niskie cisnienie...

12 lata 10 miesiąc temu #307641 przez chłopek
no to powinien lekarz ci cos przepisac i musisz sobie mierzyć cisnienie i sprawdzać, ja zawsze mam książkowe mój maż ma duze cisnienei ale nic z tym nie robi bo po co isc do lekarza

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307819 przez Natalia^^
Gumis to zeczywiscie za wysokie, ja miałam taki problem. i lekarz mi przepisał dophegyt.
ale od jakiegos miesiaca cisnienie mam idelane 120/70 wiec sama przestałam go łykać.

Powiem tobie tez ze ja bardzo odczuwałam za wysokie cisnienie, po wysiłu bardzo mi było ciazko duszno i pulsowało mi w głowie, ale te tabletki pomagały. nie martw sie w ciazy tak bywa. wazne zebys uwazała i brała koniecznie jakis lek,
lekarz mi powiedział ze jak bede miała tak przez dłuższy czas to koniecznie mam sie zgłosic do szpitala bo to moze powodowac stan przedrzuaczkowy, ale okazało sie ze u mnie to pobudliwosc cisnieniowa czyli taka po wysiłku.

A i spradzał u mnie czy mam białko w moczu... jesli by było to wtedy prosto do szpitala.

12 lata 10 miesiąc temu #308046 przez martynka9996
asia886 gratuluje córeczki, dobrze piszesz że fajnie mówić do brzuszka po imieniu a nie tak bezosobowo. Mnie też osobiście Amelka bardzo się to imie podoba
gumis24 rzeczywiście wysokie masz to ciśnienie ja jestem nisko ciśnieniowcem i moje to nie przekrasza 100/70

Ja wczoraj byłam u lekarza uśmiałam się bo kolejna osoba mówiła że co pani ma za dziecko takie ruchliwe bo nawet nie mogła tętna zmierzyć, no i właśnie przez tą ruchliwośc nie znam płci :( Ale najważniejsze żęby było zdrowe.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka