BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #302439 przez sister.anna
Koni gratuluje serdecznie! Super wiesci. I tak jak piszesz lada moment normalny lekarz Cie przebada i bedzie wszystko jasne.

Kurcze.. widze ze w Irlandii taka sama porazka ze sluzba zdrowia, mi to sie w glowie nie miesci, moj gin z PL powiedzial ze w Wlk Brytanii maja jeden z najlepszych sprzetow na swiecie i mozliwosci a do konca ciazy to mnie teraz bede mierzyc jakas cholerna tasma i ani jednego usg i ginekologa tez nie uswiadczymy gggrrrr.
Ale na szczescie jest polska klinika i chociaz raz sie jeszcze wybiore napewno jak juz nie bede mogla latac. Za 2 tyg mam tez wizyte w PL u mojego lekarza to juz jakos dotrwam tym bardiej ze dzidzia sie rusza ladnie.

Badz dobrej mysli Koni, babsztyl sie nie wykazal ale napewno wszystko jest dobrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #302474 przez Natalia^^
hej dziewczyny.
siedzę w łóżku i sie nudze okropnie, korciło mnie zeby cos kupic na allegro dla maluszka bo wczoraj nareszcie dostałam kase z zusu. ale przez ten remont mysle ze wstrzymam sie jeszcze dwa tygodniem ale mysle ze musze zaczac cos kupować bo nie mam w sumie nic:/ a to juz 6 miesiąc

12 lata 11 miesiąc temu #302479 przez Kasiulka
ja też w łóżku :) czekam na wyniki egzaminu ,mam stres jak cholerka :) My bardzo powoli zaczynamy kupować jakieś drobiazgi, bo później tyle kasy na raz wydać to masakra ;/ ale chyba tez nie ma się co spieszyć :)

12 lata 11 miesiąc temu #302567 przez Koni
sister.anna dzięki :* Niestety opieka zdrowotna mnie tutaj przeraża :dry: Rozumiem że Irlandczykom to nie przeszkadza bo są do tego przyzwyczajeni ale ja jestem z innej bajki i też się pewnie wybiorę do Polskiej Kliniki w Dublinie no ale to jeszcze zobaczymy kiedy.

Dzięki tej wizycie w Pl aż tak bardzo mnie ta Pani nie zdenerwowała ;)

A co do zakupów to ja już od dawna je robię bo tak jak mówicie czas ucieka szybko. Połowa ciąży za nami i zostały już ok 4 miesiące a nim się obrócimy będziemy już na porodówce :D Do tego trzeba się liczyć z tym że w późniejszych miesiącach będziemy miały większy ciężar i będzie nam gorzej się poruszać, nie wspominając już o kwestii finansowej także mamuśki oddawajcie się przyjemności zakupów :D

12 lata 11 miesiąc temu #302656 przez chłopek
hej
Koni ja 15 mam usg, dzisiaj mialam wizyte,zlecone mam badania.

12 lata 11 miesiąc temu #302774 przez asia886
Hej dziewczyny:) jak się czujecie? Mnie ostatnio dość mocno pobólewąlo podbrzusze. Dziś coś czuje że gardło zaczyna mnie boleć. A jak z waga u was kobietki podajcię swoją wagę wyjściową i teraz w jakiej jesteście. Ją miałam 62.5 a teraz 68.5

12 lata 11 miesiąc temu #302788 przez chłopek
czesc asia ja ważyłam 60 a teraz 64

12 lata 11 miesiąc temu #302801 przez Kasiulka
hejka :) co do samopoczucia-z podbrzuszem mam to samo asiu, przeziębienie mnie rozkładało tydzień,ale malinkami się wykurowałam. Gardło w takiej sytuacji płukam zawsze septosanem-bardzo pomaga.

ja na początku ważyłam 57kg, schudłam do 53kg. Teraz mam 59 także bardzo się cieszę, miałam sporo do nadrobienia :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302812 przez chłopek
kasiulka nie odpisalam ci chyba ja jestem z Krynicy Zdrój,
te chorubska to masakra,
dzisiaj byłam na wizycie, wyniki badan ok, w przyszłym tygodniu mam usg

12 lata 11 miesiąc temu #302822 przez Kasiulka
o z krynicy :) to piękne okolice!
ja mam teraz wizytę dopiero pod koniec lutego :) za to w styczniu byłam,aż 3 razy :P infekcja się przyplątała, na basenie złapałam. ale już dobrze :)

12 lata 11 miesiąc temu #302836 przez gumis24
czesc dziewczyny ja na poczatku wazylam 57 pozniej jak mnie polozna wazyla to bylo juz 58,5 ale to bylo pod koniec grudnia..ja na wage nie wchodze :P ale pewnie mnie beda wazyc znowu w piatek w szpitalu takze dam znac.. ;)

12 lata 11 miesiąc temu #302837 przez asia886
Gorla to bardzo mało przytyłas:)

12 lata 11 miesiąc temu #302842 przez chłopek
asiu pomyliło ci sie to gumis tyle przytyła :)

12 lata 11 miesiąc temu #302858 przez asia886
Pomyliło mi się:) chciałam napisać " chłopek to mało przytyłas:)" a często czujecie swoje maleństwo?

12 lata 11 miesiąc temu #302867 przez chłopek
asia ja dosc czesto czuje dzisiaj jak wróciłam od lekarza to tez kopał maluszek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka