BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #304578 przez chłopek
hej a mnie dziais tak plecy w nocy bolały ze sie obrucić nie mogłam a nie mówie juz o wstaniu z łózka zeby mlodemu jesc zrobić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #304631 przez Natalia^^
Hejka.
u Mnie dziś lepiej choc nadal troszkę boli, siedzę u mamy i odpoczywam.
piękną pogodę mamy wiec moze pozniej jakis spacer.

12 lata 11 miesiąc temu #304656 przez Kasiulka
chłopek wiem co czujesz :( mam dokładnie to samo... a jak nie daj Bóg ruszę nogą to uuuu :ohmy:

Natalia^^ to super, tak się właśnie zastanawiałam jak się dzisiaj miewasz :) czyli do lekarza nie idziesz ?

12 lata 11 miesiąc temu #304677 przez chłopek
Kasiulka a najgorzej jak chce wstać z krzesła albo fotela porażka, tak mnie kosc ogonowa boli i jeszcze noga bo mnie co jakis czas poszczykni

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304694 przez Kasiulka
mam to samo :(
mi moja gin poleciła żebym jak tylko minie ten czas przeziębień poszła na basen. Zrobię tak bo już mam szczerze dość. Każda zmiana pozycji to jest taki ból... I tak mam od samego początku! Wcześniej pomagał ucisk kości ogonowej, rozmasowanie jakieś, ale teraz to jużnie mam na to sposobu. Pozostaje chyba ten basen.

Jak jakaś staruszka się czuję :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #304722 przez chłopek
ja na basen sie nie wybiore bo sie boje, nie umiem pływac, zreszta nie miala bym z kim mlodego zostawic.
to prawda ze kazda ciaza inna przy Ksawciu mnie tak kregosłup nie bolał wogóle mi nic nie było

12 lata 11 miesiąc temu #304742 przez Kasiulka
Ja też nie jestem najlepszym pływakiem :D ale chociaż pochlapać się w dziecięcym brodziku warto ,odciąży trochę nam te kręgosłupy :)
Możesz Ksawcia zabrać jak tylko będzie zdrowszy (nie czułabyś się głupio w tym brodziku :D ) :) No własnie jak On się czuje?

12 lata 11 miesiąc temu #304779 przez chłopek
Kasiulka dobrze sie juz czyje gorączki nie ma, czasem płacze bo go buzka boli, zrobiła mu sie opryszczka na wardze a dokladnie dwie obok siebie.
no Ksawcio nigdy na basenie ne był tylko koło domu w takim dmuchanym sie ciaplał

12 lata 11 miesiąc temu #304793 przez Natalia^^
lekarz przyjmuje dzis pod wieczór, wiec jakby sie pogorszyło to napewno pójdę.

Kasiu mnie strasznie noga boli wieczorami, ale mam to szczęście ze kręgosłup nie dokucza.
Dzis szukam komody i łóżeczka na allegro. zamówię i postawię u mamy łóżeczko, a komodę wstawię już do sypialni, żeby miec gdzie chować ubranka, bo chciałabym juz kupić najpotrzebniejsze rzeczy .

12 lata 11 miesiąc temu #304798 przez Madeline
Dziewczynki mnie nadal bolą piersi i to dość mocno, szczególnie jak jestem bez stanika, bo nie potrafię spać z. Dziś jak leżałam płasko to wyczułam dużą kulkę sięgającą aż pod pępek, była twarda i od pępka pod biust mam miękki brzuch. Ale to tylko na leżąco :) Hehe takie dzisiaj moje małe odkrycie :)

Wam też się lepiej śpi na lewym boku i to jeszcze z jedną nogą podwyższoną? Ja jedną nogę kładę na męża. Tak ostatnio się do tej pozycji przyzwyczaiłam, że zasnąć inaczej nie mogę :) Wczoraj mój maluch nieźle dawał czadu wieczorem :) Oglądałam wczoraj wieczorem film "dziewięć miesięcy" na polsacie i co chwila płakałam, tak mnie wczoraj wzięło na ryczenie i chyba mały musiał czuć, że jestem wzruszona co non stop dawał o sobie znać :)

A co do mieszkania i pokazania rysunku jak tylko będę miała wolniejszą chwilę to zrobię zdjęcie i wstawię :)

12 lata 11 miesiąc temu #304823 przez Kasiulka
chłopek jejku jak ja zawsze słucham takich rzeczy to bym sama wolała mieć tą chorobę niż Ksawcio :( ale ważne ,że już lepiej :)

Madeline tak samo śpię :) dobry patent to jest :)

Natalia^^na pewno się nie pogorszy! :)

12 lata 11 miesiąc temu #304829 przez gumis24
kasiulka tak to moje pierwsze dziecko co do imienia to jeszcze niewiemy jest taki wybor ze nie wiadmo na co sie zdecydowac... ;)
Ja na szczescie czuje sie dobrze wspolczuje Wam tych boli tu i tam...
ja dzis kontrolnie u lekarza co za koszmar...koles zamiast po hiszpansku gadal do nas po katalansku i to z predkoscia swiatla...chyba tylko w Polsce ludzie sa mili do obcokrajowcow tutaj czesto niestety traktuje sie ich jak zlo konieczne...tak mnie to zirytowalo ze cisnienie mi skoczylo i musieli mi je 4 razy mierzyc...dostalam skierowanie na krew,cukier i mocz tylko musze miesiac na to czekac...wyglada na to ze 4 tygodnie spokoju od lekarzy...
ide sie zdrzemnac bo znow zle spalam...
czy Wy tez tak macie, bo nas jako ze to nasze pierwsze dziecko co chwila ktos straszy teksty typu "delektujcie sie cisza bo niedlugo zapomnicie co to jest"itp .gdyby bylo tak zle chyba ludzie nie decydowali by sie na potomstwo a poza tym kazde malenstow jest inne :P ja jestem dobrej mysli... :)

12 lata 11 miesiąc temu #304859 przez chłopek
gumis nie przejmuj sie co ci mówia moja szwagierka tez mi cały czas mówiła żeby moj mały był niegrzeczny zeby mi w kosc dał tak jak jej córki jej, a Ksawus jak sie urodził, był spokojny jak bym dziecka w domu nie miała

12 lata 11 miesiąc temu #304981 przez Hea
Hejka wszystkim;)

chłopek: Współczuję z powodu dziadka, my z mężem pół roku temu chowaliśmy jego dziadka. Wychodzi na to, że nasz maluszek nie będzie miał żadnego pradziadka tylko 4 prababcie...

Co do dolegliwości to straszne z tym kręgosłupem jest ja tak miałam może, ze dwa razy że mnie tak bolał.
Teraz w sumie z takich dolegliwości to czasami jest mi słabo i ciągnie mnie na wymioty ale to przez to że za mało zjem. Gdy wstaje to od razu muszę po coś sięgnąć choćby małego do przegryzienia. W ogóle często jest tak, że czuje głód a nie mam ochoty nic zjeść. Chyba muszę zacząć się bardziej zmuszać.
Jeszcze denerwuje mnie ta siara z piersi. BO jak pisałyście, że nie wolno wyciskać ani tam za bardzo ruszać to tego nie robię, ale często jak np leże na boku tak że troche przyciskam pierś to już mi leci :angry:

A mały kopie mnie często. Niedawno jak trochę się pokłóciłam z mężem i zaczęłam płakać(przez te głupie hormony) to ciągle kopał jakby chciał mnie pocieszyć :woohoo:

Madeline: Pochwal się mieszkaniem jak najszybciej;) Ja będę miała przeprowadzkę w maju albo na początku czerwca to też się pochwalę B)

12 lata 11 miesiąc temu #304988 przez chłopek
hea mój maluszek tez bedzie miał same prababcie, dobrze że Ksawcio poznał pradziadków z mojej strony, bo męża dziadkowie juz dawno nie żyją
własnie madeline pochwal sie mieszkaniem, ja moze w czerwcu jak zrobie remont pokoju dla Ksawcia i pomaluje kuchnie pokaże wam nasze mieszkanko (domek) który wynajmujemy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka