BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #301672 przez gumis24
KONI to link do tej video niani z motoroli www.ontech.pl/product-pol-121152-MBP36-z...ami-MOTOROLA36-.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301683 przez gumis24
Kasiulka ja tez mam termin na 18 czerwca my spodziewamy sie syna:)witaj na forum:)
Chlopek jak Ksawcio?co powiedzial lekarz?trzymaj sie ,sciskam cieplutko!

12 lata 11 miesiąc temu #301731 przez Kasiulka
O to super ! Ten dzień na pewno będzie szczęśliwy :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301771 przez chłopek
hej Ksawcio ma zapalenie jamy ustnej
kasiulka z skąd jestes?

12 lata 11 miesiąc temu #301985 przez Koni
gumis24 dzięki wielkie będę szukać tam tej mojej :)

My po wizycie ale nie jestem zbyt zadowolona w szpitalu położna sobie przy USG szeptała z drugą panią a ja nic nie rozumiałam co mierzą i żeby się dowiedzieć musiałam pytać na szczęście dzidzia wygląda na zdrową :) Poza tym dowiedzieliśmy się co ma dzidzia między nogami ale Pani nie raczyła nam tego pokazać, nie zmierzyła i nie zważyła malucha więc nawet nie wiem jakiej jest wielkości a jak się zapytałam to odpowiedziała że powinien mieć 17cm i ważyć około 200g ale to to ja wiem od dawna bo w internecie nie problem tego wyczytać. Zdjęcie dostałam w strasznie słabej jakości i to po upomnieniu się i w dodatku tylko jedno bo właśnie się im film kończył. Poza tym do końca ciąży nie zrobią mi już żadnego USG o ile coś się nie będzie dziać więc przez 20 tygodnie nawet nie będę wiedzieć co z dzidzią i jak się rozwija. Badania nie miałam żadnego a o badanie moczu musiałam się upomnieć :angry: Zresztą cała wizyta trwała 15min. Do tego musiałam oddać moją książeczkę ciąży na recepcji i zajrzałam w wyniki krwi i 2 miałam ponad normę jeden jakiś WBC a drugi neuro coś ale nie pamiętam co ale nikt nie raczył mnie o tym poinformować :( Eh dobrze że w PL będziemy mieć USG u normalnego ginekologa a najwyżej końcem kwietnia zrobię sobie USG tutaj prywatnie.

A co do dzidzi to choć bez dowodów położna stwierdziła że na 95% będzie chłopak ale zobaczymy co powie mój Gin w PL bo tutaj im nie ufam.

chłopek a jakie leczenie zaleciła lekarka?

Nowa lista :)

01. 01.06.2012 - natalia^^ / chłopczyk
02. 02.06.2012 - sister.anna /dziewczynka
03. 06.06.2012 - Hea / chłopczyk
04. 08.06.2012 - martynka9996 /???
05. 08.06.2012 - Monia889 / dziewczynka
06. 13.06.2012 - asia886 /???
07. 16.06.2012 - zuzek144 /???
08. 18.06.2012 - chłopek /???
09. 18.06.2012 - gumis24 / chłopczyk
10. 18.06.2012 - Kasiulka / dziewczynka
11. 21.06.2012 - blue01 /???
12. 22.06.2012 - madeline /chłopczyk
13. 27.06.2012 - Koni /chłopczyk
14. 30.06.2012 - rybka19834 /???

12 lata 11 miesiąc temu #301997 przez gumis24
Koni no bardzo dziwne jak to do rozwiazania juz nie bedziesz miala usg?przeciez w kazdym chyba kraju minimum przy zdrowej nie zagrozonej ciazy to 3 usg w kazdym trymestrze?a im blizej porodu tym czesciej powinno sie byc pod kontrola...
jak ja bylam u nas to na poczatku badala mnie praktykanta (wiadomo musza sie uczyc) a pozniej lekarz...jesli chodzi o wage i wielkosc malenstwa to tez mi nie powiedzieli ale na koniec lekarz powiedzal ze wszystko jest ok....
nie rozumiem jak to powiedzili Ci ze dziecko powinno miec chyba wiadomo ze pytasz w swoje a nie "statystyki"....a kto Tobie robil to usg?i jak to nawet Ci nie pokazali co ma miedzy nozkami??ja to jestem zbulwersowana i nie rozumiem tego...nie myslalas aby chodzic gdzies dodatkowo prywatnie tam u siebie?

12 lata 11 miesiąc temu #301998 przez gumis24
Koni no i gratuluje syna!tutaj chyba ciezko jest sie pomylic... ;)

12 lata 11 miesiąc temu #302014 przez Koni
gumis24 dzięki mam nadzieje że się nie pomyliła :) Ja też wyszłam zbulwersowana :angry: USG robi mi położna nigdy nie widziałam tutaj lekarza nawet podczas krwawienia choć wydaje mi się to logiczne że powinien Cię zbadać w takiej sytuacji. Sprawy z USG też kompletnie nie rozumiem bo przecież powinno się wiedzieć czy dzidzia się dobrze rozwija ale jak się wkurzę to ściemnię że się mało rusza albo co żeby sprawdzili to może wtedy zrobią. Co do prywatnego USG musiałabym je zrobić w Polskiej klinice która jest w Dublinie a ode mnie to 2,5h drogi do samego Dublina a jeszcze poszukiwania jej zajmie pewnie kolejną godzinę więc ciężko będzie wysiedzieć nie mniej jednak w kwietniu mamy w planach wybrać się do IKEI bo muszę kupić szafkę dla dzidzi na ubranka a że tylko jest w Dublinie to może przy okazji zrobię USG bo inaczej nie wytrzymam.

12 lata 11 miesiąc temu #302052 przez chłopek
koni przy chlopaku tez sie mozna pomyli bo moze sie okazac ze to pępowina miedzy nózkami była,
a Ksawciowi musimy buzke pędzlowac takim środzkiem robionym, tylko ze bedzie jutro tak to mamy dac jak bedzie mial goraczke to czopek

12 lata 11 miesiąc temu #302070 przez Koni
chłopek wiem że można się pomylić dlatego dała 95% ale ja jeszcze mam to nadzieje potwierdzić w PL :) Ciężko jej było go pomierzyć bo się strasznie wiercił ale co się dziwi jak mnie tak naciskała tą głowicą od USG że aż mnie bolało a po wyjściu ledwo się ruszałam i miałam takie ciśnienie na pęcherz że masakra :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #302074 przez chłopek
a ja jeszcze tydzien na usg musze czekac :(

12 lata 11 miesiąc temu #302076 przez Koni
chłopek 14 masz? Ja też mam 14 u mojego Gina w PL ;)

12 lata 11 miesiąc temu #302185 przez Kasiulka
chłopek jestem z Bydgoszczy ,a Ty? :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302278 przez gumis24
KONI no to jeszcze tylko troszke i w Polsce w koncu porzadnie Cie przebadaja to bedziesz spokojniejsza...swoja droga takie usg to powinna byc sama radosc dla przyszlych rodzicow a Tobie ten dzien schrzanili... :angry:
Chlopek niby tak pomylki sie zdarzaja choc nie rozumiem jak bo u naszego synka bylo widac i susiaka i jajuszka... ;)

12 lata 11 miesiąc temu #302329 przez Koni
gumis24 mi nie pokazała nic :angry: Zresztą USG było z boku i ciężko mi się na nie zaglądało no ale nie będę się stresować bo za tydzień będę u normalnego lekarza a nie pseudo położnej!

Szukałam tej mojej niani na tej Twojej stronce ale nie ma :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka