BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296728 przez gumis24
madeline ja nie sadze ze za szybko sami jutro po usg wybieramy sie ogladac mebelki i jesli cos nam sie spodoba to kupimy...ja jestem zdania ze malenstwo odrazu do wlasnego pokoiku i lozka ..jak bedzie w praktyce sie zobaczy.. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #296734 przez chłopek
gumiś ja bym tak nie mogła dziecka do własnego pokoiku dac, ja musiałąm ksawcia miecprzy sobie i czyc jego oddech

12 lata 11 miesiąc temu #296752 przez gumis24
jak pisalam taki jest plan jak bedzie zobaczymy z pewnoscia nie bedzie spal z nami w lozku bo jestem temu przeciwna ale moze lozeczko bedzie przez jakis czas u nas w sypialni..zobaczymy :P

12 lata 11 miesiąc temu #296766 przez chłopek
ja tez byłam przeciwna spaniu Ksawcia z nami a wyszło inaczej

12 lata 11 miesiąc temu #296932 przez Koni
Witajcie mamuśki ;)

My przenosimy się do drugiej sypialni gdzie robimy pokój maluszka na jakieś pół roku bo oczywiście takie małe to nie ma sensu zostawiać samemu bo i tak co chwila w nocy woła jeść ale co do spania w łóżku z rodzicami jestem przeciwna choćby dlatego że można takie dziecko zadusić podczas snu więc łóżeczko zdecydowanie musi być. Co do zakupu ja kupuje na allegro w przyszłym tygodniu bo widziałam je na żywo i na allegro jest tańsze a rozłożyć mam je zamiar najpóźniej w kwietniu po pierwsze dlatego że dzidzia może urodzić się wcześniej po drugie z mojej siostry doświadczenia takie łóżeczka początkowo śmierdzą farbą więc nim się dzidzie w nim położy to trzeba je dobrze wywietrzyć także Madeline jak najbardziej jestem za kupnem już teraz ;)

Ja już mam troszkę rzeczy dla dzidzi i teraz będę kupować jak będę w PL więc na później zostaną mi drobne rzeczy :P

12 lata 11 miesiąc temu #296938 przez chłopek
koni ostatniom czytałam gdzies zalety spania z dziecmi. my z ksawciem spimy nadal i powiem ci ze maz spi bardzo czujnie

12 lata 11 miesiąc temu #297012 przez gumis24
moje drogie z pewnoscia kazdy rodzic wie co dla jego dzieci jest najlepsze i co dla jednych jest nie do przyjecia u innych sie w pelni sprawdza...taka jest moja opinia..dlatego nie ma co podejmowac dyskusji.. ;)

12 lata 11 miesiąc temu #297075 przez Koni
chłopek ja wiem że u nas ani jedno ani drugie nie śpi czujnie a jestem pewna że jak będę padać z wyczerpania to coś złego może się stać :( Wiem jak mojego męża kuzyn kiedyś wziął ich córkę do łóżka bo była marudna i obudził się rano a ona pod nim na szczęście nic jej się nie stało ale ja bym się bała ;)

12 lata 11 miesiąc temu #297083 przez chłopek
koni mój mąż tez nie spał czujnie ale jak sie ksawcio urodził to sie zrobił wyczulony

12 lata 11 miesiąc temu #297191 przez chłopek
jutro na badania mjusze sie wybrac tylko chyba autobusem :( bo nie wieadomo czy auto nam odpali
a i tak by musial nam ktos zKsawciem zostac ja nie mam prawka niestety i musi mąż ze mna jechac

12 lata 11 miesiąc temu #297652 przez Hea
Witajcie dziewczyny;)

Ja też dzisiaj lecę na kontrolę do lekarza a później wybieram się z mężem na weekend do brata w Olsztynie.

Co do spania to też nie jestem za spaniem z dzieckiem w łóżku ale na pewno jego łóżeczko musi stać w tym samym pokoju co śpią rodzice. Ja akurat dostane łóżeczko od siostry po je synku ale to dopiero gdzieś w maju gdy będziemy przeprowadzać się do naszego mieszkania.

Też was denerwuje już ten mróz? U mnie dziś -20 :/ Aż się nie chce nigdzie wychodzić tylko leżeć pod kocem...

Pozdrowionka;)

12 lata 11 miesiąc temu #297655 przez chłopek
mój brzuszek
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #297858 przez Koni
chłopek fajny brzusio ;) Rośnie jak nie wiem :P

Ja już się nie mogę doczekać mojego USG i mam nadzieje że w końcu się dowiemy co tam w środku siedzi ;) Dziewczyny czy wy też macie takiego stera jak dzidzia długo w brzuchu nie buszuje? Ja wiem że to początek odczuwania ruchów i są nie regularne ale jakoś mi wtedy tak dziwnie i się nakręca :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #297871 przez chłopek
koni ja tez sie straesuje jak dzidzia sie nie rusza, ale ostatnio czesto mnie kopie i ma czkawke

12 lata 11 miesiąc temu #297877 przez Koni
chłopek a u Ciebie jak często się dzidzia rusza?

U mnie się wczoraj w nocy ruszała ta do 1-2 a że poszłam późno spać bo byliśmy u znajomych to wstałam tak o 10 i dopiero kilka razy mnie kopnęła niedawno ale od wstania się na stresowałam jak nie wiem :dry: W pracy jak jestem to o tym nie myślę bo mam inne obowiązki ale w domu to już panikuje :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka