BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #293699 przez Madeline
Ja póki co nic nie wiem, że mam mieć i mam nadzieję, że mnie to w ogóle ominie. Ciekawe jak Natalia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #293723 przez Koni
U mnie na plusie 3,5kg więc chyba nie tak źle choć już mi siostra i mąż mówią że buźka mi się zaokrągla :P

A co do wróżby to wyszło mi na chłopca ale czy prawda to się okaże za tydzień na USG ;)

A i kupiłam ten laktator, siostra powiedziała że cena bardzo dobra i jak na to że planuje powrót do pracy to mi się przyda a jak nie będę miała mleka to zawsze mogę komuś odsprzedać a nie później kupować za 90€ więc mnie przekonała :P

12 lata 11 miesiąc temu #293764 przez Natalia^^
Madeline Ty sie nie denerwuj, ja podejrzewam ze ta kontrole bede miała ze względu na to ze prowadziłam działalnść do listopada a zatrudnienie miałam od października.

12 lata 11 miesiąc temu #293783 przez martynka9996
Cześć mamusie.

Przepraszam że dawno sie nie odzywałam ale tak jakoś zeszło do tego chora była grypa jelitowa więc masakra panowała u mnie w domu nic jeść nie mogłam pić i do tego żadnych leków tylko naturalne zakonczenie choroby. Masakra ale juz lepiej.

Widzę że zaczynają wyłaniać się konkretne płci. Niestety ja dzis jestem po USG wszystko ok ale płci nadal nie znam bo albo malec położył się nie tak że nie dało się zobaczyć a jak sie już obudził to pływało jak oszalałe i uchwycić sie nie dało. Sam lekarz stwierdził że mam bardzo ruchliwe dziecko :) Wiem coś o tym bo ruchy czuje bardzo często i to dosyc mocne nie tylko takie muśnięcia że mój mąż albo córcia jak przyłożą rękę do brzucha tez już czują :laugh:

Więc płeć najszybciej poznam na następnym USG a to dopiero koło 32 tygodnia wieć szkoda mi że tyle w niepewności bedę i zazdroszczę wam że już wiecie co niektóre mamusie.

Ja przy pierwszym porodzie też miałam pręgę przez rzuch a zniknela tak koło 2 miesiące po porodzie a teraz jeszcze nie mam wiec pewno lada dzien wyjdzie . Obecnie macice mam 2 palce poniżej pępka więc pępek też niedługo wypłynie :laugh:

Idę coś sobie podskubać do jedzonka narazie papa

12 lata 11 miesiąc temu #293946 przez asia886
mi z wróżby wyszło ze będzie chłopiec zobaczymy:-) wsumie to chciałabym chłopca a pózniej dziewczynkę ale obojętne co będzie byle było zdrowe:-) ostatnio mąż do mnie mówi ze każdy mówi ze chłopak że fajnie by było mieć chłopca on też na początku ze bedzie chłopak i że chciałby chłopaka ale ostatnio powiedział mi ze każdy mówi że fajnie by było jakby był chłopak ale on mówi teraz ze dziewczynkę fajnie by było mieć takie oczko tatusia by było:-)

12 lata 11 miesiąc temu #293967 przez chłopek
asia powiedz mężowi że nawet jak druga będzie córka to i tak bedzie oczko tatusia :) zawsze tak jest ze synek jest mamusi a córeczka tatusia :)
u mnie dzisiaj -22 brrr

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #294000 przez Koni
Jak dla mnie też nie jest ważne co będzie ;) płeć chcę poznać tylko z jednego powodu żeby łatwiej mi było szykować wyprawkę ale najbardziej się dla mnie liczy to oby dzidziuś był zdrowy!

chłopek niezłe temperatury tam macie :cheer: U nas +6 i mam nadzieję że jak przylecimy do PL to zrobi się cieplej bo chyba zamarznę :dry:

martynka9996 a na kiedy ty masz datę porodu? Bo na liście jesteś na 8 czerwiec a na suwaczku trochę później?

12 lata 11 miesiąc temu #294125 przez sister.anna
Chlopek, Ty tam lepiej w domku siedz i noska nie wysciubiaj !

Koni, Ty lecisz juz za 2 tyg tak? Ja za 3 ale tez wyglada cos ze zima bedzie porzadna w tym roku. A Ty masz wogole w co sie jeszcze ubrac na wyjazd? Bo ja sie juz ledwo w plaszcz dopinam, 3 guzik na dole to juz moge zapomniec, moze w meza kurtce pojade?? hyhy, tylko ze on wielki chlop to bym wygladala jak osme dziecko stroza :blink:

Zrobilam fotke w sobote telefonem brzuszka ale jeszcze ciagle nie zgralam, postaram sie to zrobic jak najszybciej.

Ale dzisiaj sen mialam, przez brzuch widac bylo twarzyczke naszej kruszynki, jakby odlana z gipsu. A potem jakos tak skore naciagnelam ze "wyjelam" sobie dziecko z brzucha i dalam mezowi do potrzymania, byl to chlopczyk, jakies dobre 3mce wieku. Ktos tylko skomentowal ze wspolczuje mi jak bedzie sie rodzic taki kolos :huh: A potem go spowrotem wepchnelam do srodka :lol:
Nie wiem co mi z tym chlopczykiem ciagle, ciagle czuje ze to nie dziewczynka chociaz 2 usg juz na to wskazuja, moze teraz w PL da sie w koncu zrobic mega zblizenie i nareszcie bedzie pewnosc. Tak jak Koni mowi, po prostu latwiej wyprawkowo i juz takie nastawienie inne tez.

12 lata 11 miesiąc temu #294366 przez chłopek
hej my od lekarza wróciliśmy Ksawcio mial stawiane bańki pielegniarka u nas byla, ma powiekszone węzły chłonne

12 lata 11 miesiąc temu #294582 przez Hea
hej wszystkim;)
U mnie też dziś zimno, nie wiem ile dokładnie na minusie ale strach wychodzić z domu taki mróz;/ Toteż wyleguje się w domu i czytam książkę którą wypożyczyłam ostatnio.

Jak tam wasze maleństwa? Moje ostatnio coraz mocniej kopie już teraz mogę wyczuć ręką;D To naprawdę świetne uczucie! Tylko szkoda, że jeszcze mój mąż tego nie doświadczył. Ale tak wychodzi, że mały rusza się wtedy gdy go nie ma w domu

12 lata 11 miesiąc temu #294625 przez chłopek
hea jeszcze mąż poczuje jak dzidzia kopie dostanie pożądnego kopniaka :)

12 lata 11 miesiąc temu #294787 przez Hea
Zapewne już niedługo;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #294942 przez gumis24
czy Wam tez tak dopisuje apetyt?ja mimo iz sie staram nie moge przestac jesc.. :P staram sie trwac przy owocach....

12 lata 11 miesiąc temu #295054 przez rybka19834
Hej dziewczyny! U was zimno a u mnie wiosna dziś 13 stopni a jutro ma być 16 :) jest takie zajebiste powietrze ze szok .ja właśnie wróciłam z zakupkow byłam w supermarkecie bo tu każda kobieta w ciazy dostaje takie na jedzenie na 85$ na miesiąc więc nakupowalam soków owoców mleka itd zawsze to coś:) czy wy tez czujecie sie takie pełne ???ja jem bardzo mało a czuje cię jak słoń normalnie :/ a poza tym przeszkadza mi tez to ze nie mogę sie wyróżnić coś strasznego

12 lata 11 miesiąc temu #295066 przez Madeline
Kochane ja mam ogromny apetyt na jabłka, mogłabym je jeść kilogramami codziennie :)

Dzisiaj mój mały nieźle dawał czadu przez cały dzień tylko chwilami chyba robił sobie drzemkę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka