BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #290809 przez asia886
sister.anna dobrze wiem ze powinnam o wszystko pytać lekarza musze bardziej odwazyć się i pytać się otwarcie o moje maleństwo pierwsze. on na tym badaniu kontrolnym sprawdza czy jest wszystko dobrze. a w szpitalu ma większy sprzęt i tam sprawdza zawsze wszystko daje mi posłuchać serduszka tętna i dokładne pomiary robi:-) ale dzięki napewno będę pytać.
Co do zakupów to nie chcę za wcześnie nic kupować bo nie chcę zapeszyć by coś nie wyszło i itp. a jak się czujecie kochane mamuśki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #290843 przez chłopek
czesc dziewczyny ale u mnie zimno-16 no masakra

12 lata 11 miesiąc temu #290878 przez Natalia^^
hej! Tu u nas w porównaniu u ciebie Chłopek to lato:P -2

jestem po tym zabiegu, boli okropnie, załozyli mi 6 szwów. lekarz mowił ze po takich wycieciach przepisuje kotonal przeciw bólowo, no ale ja ratuje sie apapem, w koncu musimy sie przyzwyczajac do bolu:)

ja godzinkę jedziemy na te połowkowe, juz nie moge sie doczekać.:P

12 lata 11 miesiąc temu #290895 przez chłopek
natalia napisz jak wrocisz jak dzidziuś

12 lata 11 miesiąc temu #291170 przez Hea
U mnie też ostro na minusie i chyba łapie mnie przeziębienie...katar mam taki że sie wszystkiego odechciewa... Dzisiaj to tylko wygrzewać się w łóżku i pić herbatki z miodem i cytryną...

asia886 ja też nic nie kupuje, żeby nie zapeszyć...mam co prawda już wózek, fotelik i łóżeczko i trochę ubrań po córce brata ale też na razie nie biorę tych rzeczy do swojego domu.

właśnie Natalia^^ pochwal się jak wróćisz

12 lata 11 miesiąc temu #291190 przez chłopek
hea chyba nie tylko ty masz katar bo ja tez mam tragiczny katar

12 lata 11 miesiąc temu #291568 przez rybka19834
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam od lekarza wyniki z krwi na te wady genetyczne wyszły ok uffff ale wystraszylam sie bo nie mogła usłyszeć serduszka miałam już czarne myśli w głowie ale na szczęście wszystko ok:) poza tym u mnie bez zmian,samopoczucie ogólnie dobre tylko czasem głowa boli :/. A u mnie tez beznadziejna pogoda bo od wczoraj leje deszcz..

12 lata 11 miesiąc temu #291752 przez Madeline
Kochane u nas -10. Brrr... Też łapie mnie przeziębienie i kręgosłup daje w kość. Moje malowidło jest w połowie gotowe, jeszcze ze dwa, trzy dni i będzie całe :) Uparłam się, że w nowym mieszkanku, w pokoju synka (lub dziewczynki, choć ma tylko 10% :p ) namaluję na ścianie misie, no i zabrałam się do roboty. Cały dzień stoję na podłodze lub na drabinie i wieczorami mi wychodzi :( Ale co się nie robi dla dzieci, prawda?

Ja też nie kupuję jeszcze nic, bo się boję zapeszyć, może tak w 7 lub 8 miesiącu. Na razie rozglądam się za ciuszkami na allegro. Jest o wiele taniej niż u nas w sklepach :)

Jak tam ruchy kobietki? Coraz mocniejsze? Mój Aleks w dzień jest jako tako spokojny, ale wieczorami daję o sobie znać :) Śmieję się do męża, że synusia mamy wychowanego, w dzień nie przeszkadza mamusi by mogła pracować nad malowidłem dla niego a wieczorem przypomina o sobie :) Nie mocno, ale czuję ruchy i już bardziej w okolicy pępka a nie podbrzusza.

12 lata 11 miesiąc temu #291816 przez Koni
Hej mamuśki ;)

U nas też zimno ale nie aż tak :P A na ogrzanie właśnie gotuję rosołek ;)

rybka19834super że wyniki ok! Ja też już bym chciała wiedzieć czy moja dzidzia jest zdrowa bo jak na razie nie miałam żadnego badania w tym kierunku i cały czas się tym stresuje :(

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym zapeszaniem bo przecież zapeszyć można i w 7 czy 8 miesiącu. Ja tam wole sobie pokupować wcześniej bo później mogę nie mieć siły na bieganie po sklepach albo się jeszcze dzidzia pośpieszy i nic nie będzie przyszykowane :huh: Ostatnio w okół mnie wszystkie dzieciaczki rodzą się przed czasem więc wole dmuchać na zimne :blush:

Madeline moja dzidzia też głównie wieczorami daje osobie znać a to pewnie dlatego że w pracy się cały czas poruszam więc mamusia kołysze a dzidzia śpi :P Wczoraj mi maluch ze 3 godziny szalał a dzisiaj pierwszy raz w pracy mnie kopał ;) Ruchy też nie są zbyt mocne ale mam już pewność że to to choć dla mnie to tak jakby mi jakaś bańka pękała od środka :P

Poza tym to mi maluch tak rano coś w brzuszku przygniótł że bolało jakby miała jakąś niestrawność aż szefowa się zapytała czy wszystko w porządku bo wyglądam na zmęczoną :S

12 lata 11 miesiąc temu #291839 przez Natalia^^
Hej Dziewczyny!
My dopiero wróciliśmy, jestem padnieta i trochę zawiedziona, lekarz nie nagrał mi filmu:(
No ale widzieliśmy wyszystko elegancko:) sto procent bedzie Synuś. Tatus szaleje, kupil dzis po wizycie pierwsza koszule na 62 cm:P kochany....

Ale lekarz równiez mnie przestraszył, powiedział ze mozliwe ze ma cukrzyce ciazowa bo dziecko jest naprawde duze,
Po kosci udowej 25 tydz +2 dni, a srednia z tych wystkich cm wyszła 24tydz+4dz.
waga 700 gram tak wiec kolos. :P
wiec zaraz dzwoniłam do mojego lekarza czy juz sa wyniki ale okazało się ze wszystko jest dobrze cukrzycy nie mam. choc nie ukrywam ze boje sie ze dziecko bedzie b.duze.
\Kupiłam dzis kilka spiochów, spodenki na 62 cm. i chyba nic nie kupie na 56 bo boje sie ze wogóle nie ubiorę

12 lata 11 miesiąc temu #291842 przez Koni
natalia^^ niezły kolos z tego Waszego synka ;) Przy takiej wielkość też bym się bała kupować ciuszki takie malutkie ;)
A miałaś USG 3D czy normalne?

Dodaje uaktualnioną listę

01. 01.06.2012 - natalia^^ / chłopczyk
02. 02.06.2012 - sister.anna /dziewczynka
03. 06.06.2012 - Hea / chłopczyk
04. 08.06.2012 - martynka9996 /???
05. 08.06.2012 - Monia889 / dziewczynka
06. 13.06.2012 - asia886 /???
07. 16.06.2012 - zuzek144 /???
08. 18.06.2012 - chłopek /???
09. 18.06.2012 - gumis24 /???
10. 21.06.2012 - blue01 /???
11. 22.06.2012 - madeline /chłopczyk
12. 27.06.2012 - Koni /???
13. 30.06.2012 - rybka19834 /???

12 lata 11 miesiąc temu #291866 przez chłopek
natalka mój synek miał ważyć 4 kg a ważył 3360 kg wiec nie zawsze wychodzi tak jak lekarz mówi

12 lata 11 miesiąc temu #291890 przez Natalia^^
Wiem Chłopek biorę na to co mowią poprawkę, no ale patrzac po kosciach a tego raczej nie mozna pomylić jest 25 tydz. My dziecko mozemy miec duze ja wazyłam 4 kg, łukasz 3600 i oboje jestesmy wysocy łukasz ma 193.

Koni na chwilę włączył 3d zeby sie upenić ze chłopak...
powiedziała ze pamiątkowe dvd nagrywaja w 28 tyg, ale ja nie wiem czy chce troche szkoda mi pieniążków...

12 lata 11 miesiąc temu #291915 przez chłopek
natalia to moze dlatego dzidzia bedzie duza, ja jestem niska i miałam małą wagę ale mój mąż jest wysoki mi jak sie urodził ważył 4,5kg

12 lata 11 miesiąc temu #291962 przez Natalia^^
Najwazniejsze ze jest zdrowy:)
Teraz myslimy nad imieniem...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka