BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #287070 przez asia886
ogólnie u mnie wszystko ok:-) ja juz bym chciała być po wizycie w środę którą mam bo już od 6 tygodni nie byłam i nie wiem co z maleństwem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #287076 przez asia886
pierwsze co kupiłam to były maluteńkie białe w niebieskie chmurki skarpetki a tak narazie nie mam nic

dużo rzeczy dostanę od znajomych wózek- nosidełko łóżeczko i dużo ciuszków wiec nie bedę duzo kupowac

12 lata 11 miesiąc temu #287319 przez chłopek
mnie tez kusi zeby cos kupic i mysle ze jak sie dowiem jaka jest płec to cos kupie

teraz ide farbować włosy zobaczymy co mi wyjdzie :)

12 lata 11 miesiąc temu #287425 przez rybka19834
Powodzenia chłopek !!!daj znać jak wyszło ;)

12 lata 11 miesiąc temu #287435 przez Madeline
Hej dziewuszki, ja już po wizycie :) Dzidzia rozwija się prawidłowo, a nawet bardziej :p Bo powiedziała mi, że jest tak duży jakbym była w 20 i pół tyg ciąży :) Nie chciała mi uwierzyć, że czuję ruchy dziecka tak wcześnie, aż zobaczyła go na Usg i śmiała się, że wcale się nie dziwi, że już czuję skoro jest taki duży. Mówiła też, że na pewno urodzę szybciej niż 22 czerwiec, może koło 10. No i co najważniejsze na 90% mamy chłopca :) Widziałam jajeczka na ekranie i pani ginekolog to potwierdziła, choć mówiła, że na 100% będzie wiadomo później. Dostałam także zwolnienie do 15 lutego, potem 15 lutego mam mieć Usg połówkowe i wtedy przedłużymy dalej. Kamień z serca mi spadł :(

Dziś boli mnie brzuch cały dzień, mówiła, że to normalne bo mięśnie się rozciągają, ale broń Boże nie mam go masować, bo może coś tam spowodować.

Jestem szczęśliwa :)

12 lata 11 miesiąc temu #287442 przez chłopek
madeline gratuluje synka :)

12 lata 11 miesiąc temu #287522 przez gumis24
Madeline ciesze sie bardzo ze wszystko super z Toba i malenstwem...no i gratuluje chlopczyka :) no to niezle taki duzy ze az lekarka sie zdziwila... :laugh: oj ja juz nie moge sie doczekac mojego usg 3 lutego...ale coraz blizej...

12 lata 11 miesiąc temu #287634 przez Koni
Madeline gratulacje synka i cieszę się że wszystko jest ok :D

A powiedz mi jakie ty masz te bóle? Bo mnie od 4 dni też brzuszek pobolewa zazwyczaj tak u dołu i czuję takie parcie w dole brzuszka? Dodatkowo zabiłaś mnie trochę tym że masz nie masować bo ja tak właśnie zawsze robię jak mnie boli :whistle:

W sumie to się dzisiaj zastanawiałam czy iść do lekarza ale ja mam możliwość wybrać się tylko do rodzinnego więc ona pewnie mi powie że to normalne więc nie wiem :pinch:

chłopek jak tam farbowanie?

gumis24 to razem niecierpliwie czekamy bo ja mam 7 lutego ;)

Co do zakupów to chyba najwyższy czas mamuśki?! U mnie w pracy co rusz dziewczyny rodzą przed terminem więc wole być zabezpieczona :D

12 lata 11 miesiąc temu #287640 przez rybka19834
Madeline gratulacje synusia;) fajnie ze wszystko jest ok:)KONI mnie tez pobolewa brzuch tak delikatnie jakby trochę na okres mówiłam to mojej położonej w piątek ale ona mówi ze wszystko jest ok,ze jeśli nie towarzyszy temu silny ból lub krwawienie to wtedy to jest normalne także nie martw sie bo napewno wszystko jest ok ten najgorszy okres już minął ;). Kurcze dziewczyny tak wam zazdroszczę tego usg bo ja to jeszcze muszę kupę czasu czekać prawie koniec lutego :/. Ale to dlatego ze jestem ostatnia na liście ciezaroweczek ;) dobrze ze ten czas tak szybko leci bo ja to już nie mogę doczekać sie kiedy urodze i będę chodziła sobie na spacerki do parku...co do kupowania ciuszkow to ja napewno wstrzymam sie i dopiero kwiecień maj może nie wiem czemu ale jakoś narazie boje sie kupować:/

12 lata 11 miesiąc temu #287677 przez chłopek
rybka ja do usg czekam jeszcze dwa tygodni

koni dzisiaj farbuje włosy bo wczoraj nie miałam jak

12 lata 11 miesiąc temu #287950 przez Koni
rybka19834 troszkę mnie uspokoiłaś bo już się wczoraj troszkę wystraszyłam ;) Co do krwawień to ja zawsze jak mam jakiś ból to i schizę że znowu zacznę krwawić ale to mi akurat zostało po ostatniej sytuacji z krwawieniem :dry:

Ja tam się nie boje kupować ciuszków i rzeczy dla dzidzi bo jak bym miała się tak bać to i w kwietniu czy maju się przecież może coś wydarzyć. Teraz lecimy za 2,5 tygodnia do Polski i kupimy wózek i łóżeczko i parę drobnych rzeczy bo później już nie będę wstanie polecieć ani nie będę miała urlopu a poza tym nie wyobrażam sobie chodzić jak tocząca się kulka na zakupy bo pewnie po pół godziny będę miała dość ;)
Poza tym nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać końcówka naszej ciąży. Moja siostra też się nie śpieszyła bo miała jeszcze czas a w 8 miesiącu wylądowała w szpitalu z cholestazą wątrobową i do porodu nie mogła się ruszyć a do tego poród zakończył się cesarką z paprającą się raną więc przez 2 tygodnie ledwo chodziła i pamiętam że nawet wanienki nie miała jak się mały urodził tak więc ja wole zrobić zakupy troszkę wcześniej ;)

chłopek ty to chyba tych włosów nie zafarbujesz :P Pokaż później efekty ;)

Już ostatnio pisałam ale nic nie odpisałyście a chciałam zapytać jak tam wasze brzuszki? Może wstawimy nowe fotki dla porównania?

12 lata 11 miesiąc temu #287955 przez Koni
Uaktualniona lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / dziewczynka
02. 02.06.2012 - sister.anna /dziewczynka
03. 06.06.2012 - Hea / chłopczyk
04. 08.06.2012 - martynka9996 /???
05. 13.06.2012 - asia886 /???
06. 16.06.2012 - zuzek144 /???
07. 18.06.2012 - chłopek /???
08. 18.06.2012 - gumis24 /???
09. 21.06.2012 - blue01 /???
10. 22.06.2012 - madeline /chłopczyk
11. 27.06.2012 - Koni /???
12. 30.06.2012 - rybka19834 /???

12 lata 11 miesiąc temu #287994 przez Monia889
Witam wszystkie czerwcowe mamusię :laugh:
Ja mam termin na 8 czerwca i jestem w 22 tygodniu ciąży. Tydzień temu byłam u lekarza na badaniach połówkowych i genetycznych i dowiedzieliśmy się z mężem że będziemy mieli córeczkę :) nasza mała podczas badania ważyła 380 gram i mierzyła 19 cm teraz ma już na pewno więcej :) Jak tam wasze samopoczucie ? Macie już imiona dla swoich pociech?

12 lata 11 miesiąc temu #288020 przez rybka19834
Koni u mnie brzuszek zdaje mi sie ze stanął w miejscu od x czasu mam chyba taki sam hmmm a jak tam wasze brzuszki ???

12 lata 11 miesiąc temu #288028 przez Natalia^^
Witaj Monia.
Ja mam termin tydzień szybciej:) Nad imieniem ciągle myślimy.
Ja w piątek jade na takie połówkowe, dziwnie bo w sumie nie w połowie:P
Mam nadzieje ze potwierdza płec. Raz mowili ze dziewczynka, drugi raz ze chłopak wiec do badanie bedzie potwierdzeniem.

Jak sie czujesz w ciazy??

Dziewczyny, ja od poczatku biorę Duphaston, na ulotce napisali ze do 20 tyg sie go bierze. a moj lekarz nadal mi karze:? nie rozumiem dlaczego

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka