BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #285604 przez Koni
gumis24 załóż sobie suwaczek to będzie nam łatwiej a poza tym to w sumie nie do końca wiadomo jak liczyć te tygodnie bo ostatnio właśnie poruszałam ten temat bo jak dla mnie końcówka 18 tygodnia to w ciąż 18 tydzień więc z suwaczkiem na pewno będzie prościej ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #285733 przez gumis24
a gdzie wkleic suwczek??

12 lata 11 miesiąc temu #285735 przez Koni
gumis24 napisał:

a gdzie wkleic suwczek??

Jak wejdziesz w swój profil to na dole masz podpis i tam się wkleja kod URL ;)

12 lata 11 miesiąc temu #285742 przez gumis24
dzieki :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #285797 przez Madeline
No to dziewczynki zaczynam pakowanko :)Nie powiem, przeraża mnie to, ale trzeba dać radę :)

Jak się czujecie? Ja wczoraj pracowałam do 12:00, ale już po 21:00 odjechałam. Nie dałam rady wytrzymać dłużej. Wy też nadal jesteście takie zmęczone? Dziś zauważyłam, że stanik zrobił się za ciasny, co mnie bardzo to ucieszyło :)

12 lata 11 miesiąc temu #285911 przez Koni
Madeline a gdzie się wybierasz?

Ja też potrafię spać jak nie wiem :P Wczoraj poszłam spać o 1 w nocy a wstałam dzisiaj po 11 :cheer:

W ogóle to dzisiaj jakoś się tak dziwacznie czuję :angry: Sama nie wiem co mi jest :dry: Niby głowa mnie nie boli, nie jest mi nie dobrze ale jakoś tak do kitu się czuję a tutaj do pracy na 14 :(

12 lata 11 miesiąc temu #286047 przez Madeline
Na nowe mieszkanko :) W końcu nasze :) Już się nie mogę doczekać kiedy tam się wprowadzimy :)

12 lata 11 miesiąc temu #286052 przez rybka19834
Hej kobietki!!! U mnie tez wszystko ok.wczoraj byłam u lekarza a raczej położnej ,także serducho boje przytylam 1,5 kg póki co i robili mi wczoraj badanie z krwi na downa a za tydz mam jechać na odczyt wyników kurcze tak sie boje ale myśle pozytywnie ...usg mam dopiero 23 lutego:(. Miałam nadzieje ze wcześniej ale niestety...jeśli chodzi o kremy przeciwrozstepom to nie używam z moim synkiem tez nie uzywalam i nie mam ani jednego rozstepu ....a przytylam wtedy od zarabania myśle ze to zależy od tego jaka skórę mamy i czasem nawet krem nie pomoże...u mnie dziś spadł śnieg i jest bardzo zimno....tak bym chciała zeby był już marzec ach te pierwsze wiosenne powietrze :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286055 przez chłopek
rybka będzie ok nie martw sie nic, u musiałaś miec robione te badania na downa?
ja tez przy Ksawciu nie uzywałam kremów na rozstępy i mam tylko na piersiach ale nie duzo

dziewczyny was tez brzuszki swędzą?

12 lata 11 miesiąc temu #286078 przez rybka19834
Chłopek nie musiałam robić tego ,mam takie prawo ale nie muszę:) wiem ze będzie ok musi być ale wiesz i tak sie denerwuje...mnie kochana piersi nie szwedza tylko co innego hehe mam znów jakaś cholerna bakterie ale dostałam maśc taka na 3 dni i powinno być ok:) mnie sutki swedza tylko i mam całe piersi w niebieskich zylkach mam nadzieje ze znikną po porodzie...

12 lata 11 miesiąc temu #286080 przez rybka19834
Ups Chłopek sprostowanie " brzuch mnie nie swedzi ":)

12 lata 11 miesiąc temu #286213 przez gumis24
chlopek brzuch mnie nie swedzi...ale wiem ze jest to wynik skory ktora w wyniku rosnacego brzuszka i okolic;) sie rozciaga,drapanie jeszcze to poteguje najlepiej jest nawilzyc skore tj smarowac sie kremem...bardzo mnie dziwi dziewczyny ile z Was nie uzywa zadnych kremow na rozstepy....!nie zgadzam sie do konca z teoria ze to tylko geny odpowiadaja za rozstepy lub ich brak..to nie do konca tak jest...skora sie rozciaga i to do naprawde sporych "rozmiarow "wiec poprostu trzeba ja nawilzac co pomaga ja uelastycznic...i to samo jeszcze jakis czas po porodzie kiedy znow skora wraca do swoich wczesnieszych "rozmiarow"..no ale to moja opinia...to osobista sprawa kazdej z szanownych kolezanek :)

12 lata 11 miesiąc temu #286232 przez Koni
Mnie brzuszek czasami swędzi ale nie jakoś drastycznie więc jest ok ;)

Co do kremów to już pisałam gumis24 że się z Tobą w 100% zgadzam bo lepiej zapobiegać niż się potem dziwić że się zrobiły :P

rybka19834 ja mam 7 lutego USG i czekam na nie już niecierpliwe bo ostatnie było 16 grudnia :dry: ciekawa jestem jak tam dzidzia i co ma między nóżkami. Z tego co ja się doczytałam to właśnie na tym USG połówkowym które będę miała dopiero sprawdzają czy dzidzia nie ma żadnych wad genetycznych tak więc ja wciąż nic nie wiem :angry: A z krwi to nie mam pojęcia czy coś zrobią ale u Ciebie na pewno będzie dobrze, zresztą u nas wszystkich musi być :P

Dziewczynki a że tak zapytam to ile macie lat? Ja mam 28 w lipcu skończę 29 ;)

12 lata 11 miesiąc temu #286250 przez gumis24
ja 5 lipca mam 29 wiosen...:P ale ten czas leci... :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #286252 przez Koni
gumis24 to my prawie jednakowo urodzone bo ja 10 lipca będę miała 29 :D

A jak tam sprawa z suwaczkiem? Nie udało się utworzyć?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka