BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #283650 przez Hea
Witam wszystkich ponownie, bo dawno tu nie zaglądałam.

Jestem już w 20 tygodniu ciąży chociaż po moim brzuchu nic prawie jeszcze nie widać.
Do tej pory przytyłam tylko 2 kg ponieważ przez cały pierwszy trymestr strasznie wymiotowałam teraz już mi się polepszyło i zaczynam tyć. Trochę się martwię, że mam taki mały brzuch ale zobaczę co w piątek na kontroli powie mi lekarz. Będę mieć także USG i w końcu (mam nadzieję) dowiem się jaka płeć:D

Innych dolegliwości nie mam, a co do ruchów dziecka to wyczuwam czasem takie jakby łaskotanie ale leciutkie i przeważnie gdy się ruszam albo jadę samochodem albo jestem gdzieś w zatłoczonym miejscu chociaż czytałam że czuć bardziej jak się leży i odpoczywa...Widocznie mój maluszek śpi gdy ja odpoczywam;p

A jak tam u was?
Pozdrawionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #283656 przez chłopek
witaj
nie przejmuj sie ze masz mały brzuszek moja siostra tez miała dopiero w 6 miesiacu brzuszek "wystrzelił" do przodu.
pochwal sie po wizycie u lekarza co tam wypatrzył:)

12 lata 11 miesiąc temu #283679 przez Hea
Oczywiście pochwale się jak tylko się dowiem;)
Mam tylko nadzieję, że maluszek nie odwróci się pupą i będzie można dobrze zobaczyć;p

12 lata 11 miesiąc temu #283699 przez chłopek
może akurat pokażę co ma miedzy nogami :)

12 lata 11 miesiąc temu #283740 przez rybka19834
hej kochane!!!dawno sie nie odzywalam ale jakos tak wyszlo zawsze mam co do roboty w domu i tylko zalece do was tu na chwilunie zawsze zobacze co slychac i uciekam hehe
u mnie ogolnie dobrze,samopoczucie ok tylko nie mam ochoty nic jesc...cos bym zjadla ale sama nie wiem co:/ ja ide do lekarza w piatek,ale bez usg,zwykle spotkanie z polozna,pewnie zwazy,poslucha serduszka i wiem ze bede miala badanie z krwi na Downa:/ Mam nadzieje ze wyjdzie ok brrr...I dostane pewnie skierowanie na usg,jej nie wiem jak wy ale ja to sie normalnie doczekac nie moge...czas mi sie dluzy...tak bardzo bym chciala dziewczynke-te sukieneczki,te spineczki i wogole:):):):):) wczoraj wchodzilam na youtube premature babies czy jakos tak,ale sie naogladalam dziewczyny...az doszlam do tego jak umieraja takie malutkie dzieciaczki,pogrzeb itd....cala noc snily mi sie jakies nieprzyjemne rzeczy masakra...co do ruchow to mi sie wydaje ze wyczuwam je ale poznym wieczorem kiedy leze sobie spokojnie...takie delikatne bulgotanie wypychanie...

12 lata 11 miesiąc temu #283745 przez Madeline
Hej kochane.

My dla chłopca mamy imię, ale dla dziewczynki nie mamy :) Ja mam spotkanie z moją ginekolog w poniedziałek i mam nadzieję, że zrobi mi Usg i dostanę zwolnienie, bo już nie daję rady. Dziś załatwialiśmy notariusza i może w ten weekend będzie malowanko mieszkanka i do końca mamy czas by się przeprowadzić :)

12 lata 11 miesiąc temu #283809 przez chłopek
madeline staraj sie o to zwolnienie, bo padniesz ze zmeczenia. i pochwal sie jak bedziesz miec usg.

12 lata 11 miesiąc temu #283956 przez sister.anna
Witaj Hea ! Milo miec kolejna czerwcowa Mamusie, pisz koniecznie jak tam po wizycie.

Wiecie.. ja sobie to wszystko troche inaczej wyobrazalam, dzisiaj niby tez usg itd ale i tym razem plec poznana na zasadzie "skoro nie widac fistaszka to pewnie dziewczynka", potem po-googlowalam i masa dziewczyn pisala ze 3 razy mowili im ze dziewczynka a przy porodzie potem chlopak wyskoczyl. Sadzilam ze zrobia zblizenie i faktycznie bedzie mozna poznac, ale widac jest takie malutkie ze ciezko sie dopatrzec.. hhmm
Juz sama nie wiem co o tym myslec. Moj maz juz sie nastawia na dziewczynke, a ja jakos uparcie twierdze ze to synus bedzie.. nie wiem skad to bo naprawde chcialam miec coreczke.

Tak czy siak najwazniejsze ze wszystko w porzadku poki co i nic niepokojacego sie nie dzieje.
Mysle ze ok 30tyg pojdziemy jeszcze raz na usg i moze juz wtedy bedzie pewniak :)

Ciekawe kiedy Wam sie uda cos konkretnego podpatrzec dziewczyny.

12 lata 11 miesiąc temu #283990 przez Koni
sister.anna gratulacje dziewczynki :)

Niecierpliwie czekam na wizytę u Gina w PL bo tym tutaj jakoś nie wierze zresztą kto to widział żeby przez całą ciąże nie zobaczyć ginekolog :angry:

Hea podaj datę swojego porodu to dopiszemy Cię do listy :)

12 lata 11 miesiąc temu #284319 przez chłopek
czesc dziewczyny
ale mi sie dzis nic nie chce mam wielkiego lenia, Ksawcio spi od 10 :)
ostatnio mnie tak cyce bolą ze masakra poprostu drażni mnie stanik, wy pewnie też tak macie

12 lata 11 miesiąc temu #284359 przez Natalia^^
Ja własnie zauważyłam to w tym tyg. ale nie całe tylko sutki.

Cos mnie przeziebienie wzieło. Wiec Dzis posiedze w domku.
Tak sobie mysle ze posprzatam, moze sie troche rozchodzę.

12 lata 11 miesiąc temu #284365 przez Hea
Koni już mówię : termin mam na 6 czerwca

Sister.anna : Gratuluję dziewczynki, ale nie przejmuj się jeśli później wyjdzie, że chłopiec. Najważniejsze żeby był zdrowy. Rozpoznanie płci na usg to jest tylko prawdopodobieństwo i zawsze w razie czego trzeba mieć wybrane imię jeśli by wyszła inna płeć a pierwsze ciuszki powinny być neutralne;p

Co by się nie urodziło, to będzie kochane. Ja to się denerwuje przed jutrzejszym USG, bo wtedy wykaże czy z moim maleństwem wszystko ok (ahhh ten mój wrodzony pesymizm)
Oczywiści ciekawość co do płci też jest, ale na drugim miejscu.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #284376 przez chłopek
Hea bedzie ok zobaczysz, każda z nas sie stresuje przed usg
a skąd jesteś?

widze po suwaczku żę masz ślub w sobotę gratuluję:)

12 lata 11 miesiąc temu #284378 przez Hea
Też mam taką nadzieję, że wszystko jest ok...przekonam się już jutro o 12;)

Z północnego-wschodu czyli tam gdzie najzimniej ale też jest najwięcej jezior;p
Taka mała miejscowość Olecko na mazurach. A Ty?

12 lata 11 miesiąc temu #284381 przez chłopek
ja z małopolski tam gdzie najwiecej śniegu Krynica-Zdrój

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka