BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #285385 przez chłopek
koni ja na rozstępy nic nie używam, jak mają być to i tak będą nawet jak kremy bedziesz używac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #285392 przez Koni
chłopek niby tak ale z drugiej strony zawsze to jakieś zabezpieczenie :P

Ja ma w domu krem Fissan torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=7664 w sumie to dostałam go od siostry bo nie zdążyła zużyć a termin ważności kończy się w tym roku więc szkoda go wyrzucić tak więc stosuje ;) Zobaczymy czy mi to coś da.

Co do rozstępów to jak kiedyś przytyłam to mi się zrobiły ale nie są jakoś niesamowicie widoczne więc nie wiem czy w czasie ciąży coś się pojawi czy nie.

12 lata 11 miesiąc temu #285404 przez Hea
Hej dziewczyny!

Wróciłam już z USG i będzie chłopczyk;D
Ale już się bałam, że nic się nie dowiemy bo cały czas leżał w złej pozycji;p
Poza tym jest wszystko ok wiec mi ulżyło.

Teraz już muszę spadać (przygotowania do ślubu) więc trzymajcie się cieplutko;)

12 lata 11 miesiąc temu #285413 przez sister.anna
Tak Koni, pamietalam ze Ty robisz, mowilas ze to bedzie Twoje genetyczne polowkowe i na dobrym sprzecie. Przez Ciebie zaczelam sie tez zastanawiac wlasnie, ale jak to nie u mojego gina to sobie faktycznie daruje. Szkoda ze chlop nie ma, a jest mega fachowcem ginekolog-poloznik i jeszcze endokrynolog, takze napewno w dobrych rekach jestem. Chyba trzeba zaufac jego wiedzy i fachowosci w robieniu usg i juz.

A na rozstepy ( jeszcze ich odpukac nie ma) to sie smaruje jak sobie przypomne ;) Mam resztke Bio Oil, na necie mozna go za polowe ceny dostac, smaruje sobie tez cycuchy i zauwazylam ze skora na sutkach mi sie zaczela masakrycznie luszczyc od tego - takze nie wiem czy on jest aby napewno dobry. Odkad omijam sutki jest ok. Oprocz tego tu w Uk jest Palmers, byla jakas promocja i kupilam 2 kremy na rozstepy i takie body butter, ale to maslo ma tak masakrycznie mocny zapach kakaowca ze pol nocy spac nie moglam od tego, takze uzylam raz i lezy. A te kremy chyba sa z czyms aktywnym bo sie cos czuje na skorze - cale 2 razy stosowalam ;)

Kumpele mi mowily zeby sie koniecznie smarowac, ale tak jak Chlopek pisze, czasem laski nic nie maja i dopiero w czasie porodu mapa im sie robi z rozstepow, napewno duzo maja tu geny do powiedzenia.
A u Ciebie Koni jest zle? Czy chcesz zapobiegawczo?

A u Was sie tez tak wech wyostrzyl? U mnie to jest az drazniace, byle smrodek przyprawia mnie o mdlosci i torsje, a zapachy czuje z bardzo duzej odleglosci. Sie smialam do meza zeby teraz lepiej sie do zadnej nie przytulal bo mu to na sucho nie ujdzie :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #285416 przez sister.anna
Hea gratulacje !! Super wiadomosc. Pewnie najlepszy prezent przedslubny jaki mogliscie sobie wyobrazic :woohoo:
Powodzenia jutro i wszystkie najlepszego dla Was ! Oby ten dzien byl niezapomniany i wyjatkowy. Cieszcie sie kazda chwila.

12 lata 11 miesiąc temu #285422 przez Natalia^^
Jesli chodzi o rozstępy, to nie ma mocnych jak maja byc to i tak beda. chłopek ma racje.

Mi zaczęły wychodzić na brzuchu i wczoraj zobaczyłam ze piersiach tak od dołu. jestem załamana. ja co prawda od samego poczatku sie smaruje wiec moze troche to załagodzi ale jestem tego przykładem ze smarowanie nic nie daje.

mi za to wyszła wysypka na karku i w dekoldzie. nie wyglada to ładnie. tak takie czerwone plamy. moza któraś z was wie co to moze byc.
mi dermatolog powiedzial ze to zapalenie mieszków ale niestety masci nie pomogły:(

12 lata 11 miesiąc temu #285435 przez Koni
To najpierw lista:

01. 01.06.2012 - natalia^^ / dziewczynka
02. 02.06.2012 - sister.anna /dziewczynka
03. 06.06.2012 - Hea / chłopczyk
04. 08.06.2012 - martynka9996 /???
05. 13.06.2012 - asia886 /???
06. 16.06.2012 - zuzek144 /???
07. 18.06.2012 - chłopek /???
08. 18.06.2012 - gumis24 /???
09. 21.06.2012 - blue01 /???
10. 22.06.2012 - madeline /???
11. 27.06.2012 - Koni /???
12. 30.06.2012 - rybka19834 /???

Hea gratuluje synusia i udanego wesela jutro :) Zazdroszczę i też bym chciała jeszcze raz to przeżyć :P Może na 25 lecie powtórzymy :)

sister.annaja stosuje zapobiegawczo bo nic jeszcze nie wyszło ale zawsze miałam właśnie na piersiach i jakby mi się bardziej wyrównały ale to też może być od tego że piersi są bardziej pełne. Co do stosowania na piersiach to u mnie pisze że trzeba omijać okolice sutków więc może dlatego Ci się łuszczy ;)

Co do zapachów też wszystko strasznie czuje zresztą to był pierwszy objaw po którym poznałam że jestem w ciąży :P

Natalia^^ może nie będzie tak źle i nie będą te rozstępy tak intensywne. Co do wysypki mam nadzieje że przejdzie choć nie wiem co można na takie coś stosować bo jak mi wyszła egzema po płynie do naczyń na rękach to mi lekarka powiedziała że tylko krem nawilżający mogę ale to w Irlandii więc wiadomo :S

12 lata 11 miesiąc temu #285456 przez Madeline
Wysypki nie mam. Na początku wysypał mnie trądzik, ale teraz mam czystą cerę.

Ja smaruję się takim kremem "Ziajka" dla kobiet w ciąży ale można go używać od 4 miesiąca. Smaruje zapobiegawczo, bo póki co żadnych rozstępów nie zauważyłam. Natomiast wczoraj zauważyłam, że mam taki cień, tzn. linię od pępka w dół, nie z włosów (jak to moja babcia mówi ścieżka do raju :D ) tylko taką linię na skórze. Wy też tak macie?

12 lata 11 miesiąc temu #285461 przez Natalia^^
Madeline ja jeszcze nie mam, choc mama moja mowiła ze jej wyskoczyła i była bardzo brazowa.
zastanawia mnie jak długo one po porodzie zostaja.

12 lata 11 miesiąc temu #285463 przez gumis24
niewiem jak w Polsce ale u mnie juz od 1 wizyty zarowno polozna jak i ginekolog mowi aby sie smarowac (nie chodzi tu o zyski bo zadnej konkretnej firmy nie sugerowali;) i dbac o skore w czasie ciazy bo to z pewnoscia nie zaszkodzi...moja siostra blizniaczka po ciazy nie ma prawie nic,natomiast starsza po 2 drugim dziecku (moze dlatego ze sporo wtedy przytyla) ma skore na brzuchu poprostu w stanie oplakanym i nic nie da sie zrobic nawet plastyka brzucha nie da 100%efektu...takze moje drogie skutkuje czy nie warto sie smarowac bo przynajmniej nie bedziecie miec sobie nic do zazucenia!!a przeciez chyba kazda chce byc atrakcyjna mamusia przede wszystkim dla siebie!!ja smaruje sie od samego poczatku teraz kiedy brzuszek zaczal rosnac w pewnych miejscach nawet czesciej...troche to kosztuje bo sporo mi tego schodzi ale to przeciez nie najwazniejsze..ja polecam firme tolpa ostatnio ja odkrylam w rossmanie jak bylam w Polsce kosztuje az 45 zl ale jest wydajny ,ladnie pachnie i swietnie nawilza..niedlugo odwiedzi nas moja mama wiec dowiezie mi zapasik...omijajcie sutki!!nie przepadam za olejkami po zostawiaja taki tlusty film na skorze :silly: dbajcie o siebie kochane bo jak rozstepy sie juz pojawia to bedzie za pozno.. :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #285472 przez Koni
Madeline linia pojawia się u jednych szybciej u innych później ale jest to normalny objaw ciąży ;) Ja jeszcze nie mam ale moja siostra mówiła że jej wyszła dość późno a że przechodzimy ciąże bardzo podobnie to sądzę że i u mnie się późno pojawi :P

gumis24 dobrze prawisz :D Nie chodzi tutaj o wydawanie pieniędzy ale lepiej zapobiegać niż nie tak samo jak się używa odżywek do włosów czy kremów do twarzy w końcu skóra musi się dobrze rozciągnąć więc warto ją dobrze nawilżyć bo przecież o to tu właśnie chodzi a co do olejków też nie cierpię jakoś tak dziwnie się czuję jak moja skóra jest taka tłusta :side:

12 lata 11 miesiąc temu #285482 przez gumis24
madeline ja mam juz taka linie... :blink: po ciazy na zniknac...a wogole jak wasze brzuszki dziewczyny bo moj zaczal rosnac w ekspresowym tempie..o biuscie nie wspomne :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #285499 przez Madeline
Gumis a w którym tygodniu jesteś? Ja dużej różnicy nie zauważyłam, ale inni mówią, że mi urósł :)

12 lata 11 miesiąc temu #285512 przez Koni
Ja też ostatnio nie zauważyłam dużej różnicy ale jak zakładam kurtkę to czuję że jest ciaśniej ;)

12 lata 11 miesiąc temu #285556 przez gumis24
ja jestem w 19 tygodniu teraz czyli w sumie koncowka 18;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka