BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #286254 przez gumis24
wow he he zabawne prawda? :laugh: a to Ty bedziesz po raz 1 mamusia?
niestety nie,ale bede dalej probowac...niewiem czemu zamiast gotowego suwaczka wkleja mi sie pod moimi teskstami link ktory wkleilam.. :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #286257 przez Koni
gumis24 tak to nasze pierwsze maleństwo ;)

Co do suwaczka to w podpisie wklejasz ten pierwszy kod zaczynając od [url] i na nim kończąc :P

12 lata 11 miesiąc temu #286258 przez rybka19834
Gumis i koni więc witam w klubie:):):) ja 27 maja skończę 29 heh ale i tak mi sie nie zdaje ze tyle mam:/ Wiesz koni tu w USA jakoś idą innym systemem jak w Polsce bo jak byłam z dawidkiem w ciazy w Polsce to nie miałam żadnego badania z krwi genetycznego tylko samo usg...ale ci fajnie już niedługo będziesz wiedziała jak sie ma twoje malenstwo:) ja to kurcze muszę jeszcze poczekać ale jakoś tam zleci...a jak u was kochane weekend mija???bo u mnie zmula :/ najpierw zakupy a pózniej w domu cały dzień bo mój mąż łazienkę malował dziś i oczywiście był padniety jak zawsze i nie miał ochoty nic już robić :/dziewczyny ile kosztuje wózek fajny w Polsce???moi rodzice do polski leca na 2 tyg więc może mogliby mi przywieźć...tutaj już w sumie mam upatrzony jak dziecko małe to gondola jest a pózniej robi sie spacerowke i można tez zamontować siedzonko do samochodu. Kosztuje 450$ więc nie jest to jakaś kolosalna cena...a co do ciuszkow to nic nie kupuje póki co z tym sie wstrzymam do 8 miecha pojadę do sklepu i w jeden dzień wszystko kupię;) a wasi mężowie dziewczyny są w waszym wieku???bo mój to stary pryk 33 w tym roku:)

12 lata 11 miesiąc temu #286282 przez chłopek
czesc ja mam 26lat
a mąż 24lata gówniarz :)
rybka u nas tak ponad 1tys za fajny wózek wydasz zalezy jaki

12 lata 11 miesiąc temu #286309 przez gumis24
koni robial wszystko zgodnie ze wzkazowkami i dalej bez skutku... :unsure: ale dzieki za starania....niewiem czemu tak sie dzieje...
prosze jak nam sie podobnie zycie ulozylo..coz za zbieg okolicznosci :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #286310 przez Madeline
Dziewczyny to ja jestem chyba najmłodsza :) Bo 18 sierpnia będę mieć 22 :)

Brzucho czasami swędzi, ale tragedii nie ma :)

Byle do jutra i do spotkania z moją ginekolog :)

12 lata 11 miesiąc temu #286359 przez sister.anna
Czesc Dziewczyny ! ha, no to my w podobnym wieku jestesmy, ja skonczylam 29 w listopadzie i sie ciesze ze nam sie udalo w takim czasie zajsc w ciaze, moze jakos latwiej bedzie ta 30-ke w przyszlym roku obchodzic :silly:
A moj ma 34 lata nie wyliczajac mu. Ale wiecie jak to z nimi i z dorastaniem, stukniety jakby mial 14 haha.

Nasza coreczka juz niezle daje mi we znaki, tak mocno sie rusza ze w ogole nie musze juz do brzuszka reki przykladac i czuje ja bardzo wyraznie, maly lobuziak.

12 lata 11 miesiąc temu #286377 przez Koni
rybka19834 w Irlandii też zupełnie inne zasady :dry: Zastanawiam się tylko czy po tym USG będę miała jeszcze jakieś czy już nie ale to się pewnie dowiem 7 choć już się nie mogę doczekać i liczę dni ;)

No to ładnie się nam złożyło :P Wszystkie mamy prawie tyle samo lat ;) Mój mąż dzień przed terminem porodu skończy 32 latka.

gumis24 próbuj jeszcze, może na jakiejś innej stronce ustaw suwaczek i wtedy spróbuj wkleić?

Ja się zastanawiam dzisiaj czy zrobić pierogi i sama nie wiem czy mi się chce czy nie :blush:

12 lata 11 miesiąc temu #286423 przez Madeline
Za mną chodzi chleb z pasztetową ze szczypiorkiem i z ogórkiem kiszonym :) Mmm... Ale mi się to marzy :)

Dziś miałam trochę latania i jestem wykończona, a jutro do pracy :( Ale tylko do 14:00 i potem do ginekologa, oby ostatni raz do pracy :) Hehe Lubie swoją pracę, ale ostatnio wcale nie mam ochoty do niej chodzić :(

Jak się czujecie?

12 lata 11 miesiąc temu #286462 przez chłopek
czesc
ja od mamy wróciłam dzisiaj na obiadek rosół z baraniny z ziemniakami :) mniam
a drugiego nie jdałam nie miałam ochoty zjadłam tylko kiszoną kapustę:) strasznie mi smakuje wczoraj jak byłam umamy to prawie cała miskę sama zjadłam :) sister ale ci fajnie juz takie kopniaczki a u mnie delikatnie i tylko jak siedzie przed laptopem

12 lata 11 miesiąc temu #286532 przez Koni
chłopek to może znów chłopak będzie jak Cię tak bierze na kwaśne :P

A co do kopniaków to ja to strasznie delikatne czuję ale to pewnie dlatego że u mnie to 17 tydzień i jeszcze sobie troszkę poczekam na te silniejsze ;)

A jak tam Wasze brzuszki dużo urosły od ostatnich zdjęć?

12 lata 11 miesiąc temu #286724 przez sister.anna
Chlopek..mmmm rosolek u mamy, nie ma nic lepszego! Ja to mysle ze nigdy sie nie wyrasta z takich chwil, chocbysmy nie wiem jak stare byly to i tak nie ma nic lepszego niz pobyt w domu :) Mam nadzieje ze nasze kochane pociechy tez beda tak chetnie do domu wracaly...

A wlasnie, a jakimi Mamami chcecie byc? Otwartymi i troche kumplowskimi? Czy moze autorytetem i ksiega wiedzy i madrosci? A moze cos calkiem po srodku?

Koni, z tym kwasnym to chyba jakies przesady, ja ciagle kwasne i ostre, zupe ogorkowa 2 tyg z przerwami ostatnio jedlismy, na poczatku sledzie w occie wciagalam, i co? I wskazuje ze corcia bedzie. Ale u mnie to zawsze wszystko na opak :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #286742 przez chłopek
sister to chyba nie ma reguły ze jak sie ma smaki na ostre i kwasne to syn. ja z ksawciem pomidory koktajlowe jadłam i to strasznie duźe ilości przegryzałam słonecznikiem łuskanym;) , oraz ogórki kiszone

12 lata 11 miesiąc temu #287013 przez asia886
cześć dziewczyny dawno sie nie odzywałam. ale już jestem od wesela minął nam już 10 dni jak ten czas leci a w prezencie mamy nasze maleństwo:-) już w tamtą środę myślałam że się dowiem co będę mieć ale lekaż odwołał swoje wszystkie wizyty i mam w tą środę:-)

Dziewczyny od piątku poczułam pierwsze ruchy maleństwa:-) :-) :-)i mam je codziennie po kilkanaście razy mój mąż cieszy się bo widzi jaką radość mi te ruchy sprawiają ale jest troszkę smutny bo on nie może poczuć narazie:-)

ja w tym roku skończę 23 lata we wrześniu a mąż 25 pod koniec roku

12 lata 11 miesiąc temu #287039 przez Koni
asia886 ja też czuję delikatne ruchy których mój mąż jeszcze nie jest wstanie poczuć ale na pewno wkrótce i nasi mężowie je poczują ;)

A jak tam dzisiaj u Was dziewczyny? Ja już liczę dni do USG :D Tak bardzo bym chciała zobaczyć nasze maleństwo i sprawdzić czy wszystko z nim w porządku ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka