- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja też jem dużo owoców. Dziś czuję się znów kompletnie zmęczona, a tu jeszcze jutro, czwartek i piątek do pracy. Ehh... Po 12h. Jak nie uda mi się załatwić zwolnienia to chyba przejdę na 8h ale za to codziennie. Nie wiem...
A co to jest te usg połówkowe? Specjalne jakieś?
Chlopek Ty włosy farbujesz? A można? Bo ja też mam pasemka od ślubu, a ślub był w sierpniu i mam dość spore odrosty i byłam przekonana, że nie można farbować. A tak już dawno pofarbowałabym sobie włosy
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
blue01 zazdroszczę ruchów!
Ja już sama nie wiem bo czasami mi się wydaje że coś czuje tak jakby ruchy ale jakoś tak nie jestem na 100% pewna
sister.anna ja mam 7 lutego a potem chcę jeszcze zrobić u mojego doktorka w PL więc jak tutaj się nie dowiem to mam nadzieje że w Polsce się ujawni maluch
Madeline nie wiem jak w PL ale w Irlandii z tego co doczytałam to badają czy dziecko się prawidłowo rozwija i czy nie ma jakiś wad no i można poznać płeć maleństwa o ile pokaże co ma między nóżkami.
A co do włosów to można farbować tylko żeby nie dotykały włosy czyli farba nie może być nakładana u samej nasady
Dziewczyny czy wy też czasami macie takie wzdęcia i ból w dole brzucha? Kurczę nie wiem czy to dzidzia się tak rusza i to dlatego bo nic nie dźwigałam żeby mogło być od tego
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
koni jednak nie zrobiłam włosów bo siostra farby mi nie przywozła
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madeline, ja nie wiem jak Ty wyrabiasz te 12h, niby uklad 4x12h lepszy niz 5x8h ale wierze ze ledwo zyjesz pod koniec dnia.
A z tymi owocami to pewnie ze wcinamy, ale ja zawsze mnostwo zajadalam, ostatnio sie rozbalwanilam bo udalo mi sie dostac boroweczki i truskawki naprawde taniutko i sobie zrobilam mega wyzere, mezusiowi nic nie zostalo hihi.
Jedno co Wam dziewczyny odradzam to warzywa po ktorych sie ma gazy, jednego dnia sie obiadlam kombinacja brukselki z brokulami i nocka z glowy, myslalam ze zejde tak mnie klulo, jakby mega ostra kolka. Wiadomo, miejsca mniej, miesnie pokarmowe rozluznione. Reszta wyladowala w smietniku niestety.
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Bylismy wczoraj na tym 3d. okazało sie ze baba z recepcji zapisała mnie na samo 3d a ja chciałam włsnie takie połówkowe z opisem dla mojego lekarza.
lekarz bardzo sie troche zdenerował na te kobiety i pokazał nam maluszka w 3d ale bez badania. On widział ze to chłopiec, tak wiec jestem w kropce i nie wiem na 100% płci.
za tydzien w pt umówiłam sie na to połówkowe z nagraniem dvd. wolałam badanie niz same zdjecia i dvd...
ASIA życze szcescia i gratuluje...
Chłopek ja tez farbowałam przed swietami farba bez amoniaku...
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja będe miec tylko zwykłe usg nie 3D troche kasy mi szkoda na to usg z Ksawciem miałam zwykłe i też fajnie było widac
chciałam wam wrzucić zdjecie Ksawcia na wczorajszym spacerku ale gdzieś kabel posiałam
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
A te połówkowe to jest takie zwykłe czarno białe z tym ze czasem doktor włącza takie 3d zeby rodzice sobie zobaczyli. A okazuje sie ze moj lekarz to nie robi takiego połowkowego bo ma za słaby sprzet. wiec musze zapłacic za to połówkowe... ale mysle ze dla spokoju zrobie. w koncu zdrowie maluszka najwazniejsze...
ja ostatnio tez jem b.duzo cytrusów. tak sie jednego dnia najdłam ananasa ze mi zajady powychodziły:)
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sie nie znam moze ale czy to nie jest ciut niebezpieczne robic tak 2 usg tydzien po tygodniu? Ja sie staram miec ten miesiac odstepu, niby mowia ze nie szkodzi ale kurcze czy to wiadomo?
A mozesz podac wymiary i wage? Bardzo jestem ciekawa jak te nasze dzieciatka juz urosly.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mogę ci napisać ile miał Ksawcio w 20 tygodniu mam tylko wagę 300g
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
chłopek ja też jem dużo cytrusów więc się nie przejmuj Czytałam gdzieś że dobrze jest dużo owoców a tym bardziej mandarynek bo to znaczy że organizm potrzebuje witaminy C
Dziewczyny jak wy liczycie te tygodnie? Bo jak dla mnie jak jest 16 tydzień i 6 dzień to w ciąż 16 tydzień a nie już 17 czy ja się mylę?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam tak jak w suwaczku nawet na usg tak wychodzi
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A wg usg ( dating scan) z 13tyg wyszlo im ze dzieciatko jest wieksze i przesuneli na 02.06. i postarzeli dzidzie o tydzien.
A jak bedzie tak bedzie i juz, w sumie lepiej bo bede mogla wczesniej zaczac urlopik macierzynski i odpoczac chwilke.
Chlopek ja tez bym sie tymi cytrusami nie przejmowala, dziennie pozeram na sniadanko swiezy soczek z grejfruta i 2 pomaranczki i czasem w ciagu dnia dobije jeszcze pomarancza lub jablkiem jak mam ochote.
Dopiero chyba przy karmieniu piersia trzeba sobie dac spokoj bo cytrusy sa mocno uczulajace i alergenne. Kumpela pol roku zyla na czyms ala chrupkim chlebie i dzemie bo synus byl uczulony na praktycznie wszystko, oj nie zycze nam tego.