BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #299783 przez Koni
chłopek no właśnie my mamy górę i dół i u góry są sypialnie a na dole salon więc siłą rzeczy będę potrzebować i strasznie chcę z kamerką a do tego zastanawiałam się nad tymi matami żeby wyczuć dziecka bezdech a tutaj jest dwa w jednym choć cena jest dość wysoka :/ Zobaczymy jak nam finansowo wyjdą zakupy ;) Jak coś to kupię najwyżej tą zwykłą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #299836 przez gumis24
koni ja kupilam, mamy wprawdzie jedno poziomowy dom ale bardzo duzy nie da sie ciagle siedziec przy dziecku a tak bede je miec "na oku"...kupilismy ten z motoroli mbp 36...znajomi maja i bardzo polecaja, dzieci im podrosly do ponad roku ale i tak nadal uzywaja i bardzo polecaja....

12 lata 11 miesiąc temu #299864 przez Koni
gumis24 bardzo mi się ta motorolka podoba ;) Ja się też zastanawiałam nad motorolą i do tego chciałam kupić tą mate angelcare i w sumie wychodzi mi jedna cena a dwie rzeczy a tak mam 2 w 1 :P Nic pokaże mężowi i będziemy decydować zawsze mogę zamówić to później bo i tak mama mi będzie wysyłać łóżeczko i wózek gdzieś marzec/kwiecień.

12 lata 11 miesiąc temu #299873 przez gumis24
Koni ja sie zastanawialam nad ta sama co Ty ale pozniej obiejrzalam program i specjalista od maluszkow sie wypowiadal ze jesli dziecko jest zdrowe i lekarz nie zaleci to nie ma potrzeby kupowania tych mat..ale wiadomo nic nie jest cenniejsze od spokoju o malenstwo.. :) wybralas juz wozek?jak sie zastanawiam nad quinny lub jane....podobnie z nosiedelkiem niewiem czy wybrac bardzo drogie baby bjorn czy moze pooprostu chicco ktore przeciez spelnia swoja role...

12 lata 11 miesiąc temu #299898 przez Koni
gumis24 wózek będziemy kupować teraz w Polsce ;) Chcę taki w zestawie z nosidełkiem i gondolą a Quini o ile się nie mylę jest trzy kołowy a ja jednak wolę mieć 4 kółka jakoś mi się te 3 kołowe nie widzą.

Co do niani no właśnie niby nie zalecają ale skoro my się tak stresujemy tym co się dzieje w brzuszku choć maleństwa są z nami to co dopiero jak moje będzie spało u góry w pokoju a ja będę na dole w salonie, nie będę miała jak go kontrolować więc dla świętego spokoju chyba kupię tą nianie :P Jeszcze zobaczę jak będzie z finansami po urlopie.

12 lata 11 miesiąc temu #299906 przez gumis24
Koni pewnie spokoj o malenstwo jest najwazniejszy...po to te wszystkie gadzety sa aby nam go zapewnic trzeba z tego korzystac ;) rzeczywiscie quinny jest 3 kolowy jane zreszta tez :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #299910 przez Koni
gumis24 czyli trafiłam :P Mówią że się je łatwo prowadzi ale ja i tak będę obstawać za 4 kołowymi ;)
A masz już jakieś konkretne modele na oku?

Jak na razie mam tą niańkę na oku a ty za swoją ile dałaś? Jak nie to mogę kupić mate z samą niańką ale bez kamerki a ja jednak chętnie bym obserwowała mojego maluszka.

A co ze zdjęciami maluszka? Próbowałaś zmniejszać?

12 lata 11 miesiąc temu #300301 przez gumis24
KONI ja ta za nianie dalam ponad 600zl w Polsce...sporo szperalam w necie i tak u mnie jak zwykle ceny byly za nia kosmiczne,patrzylam w UK kosztowala jakos ponad 140 funtow ale za wysylke do mnie trzeba by bylo zaplacic jakies kolejne 30 wiec sie nie oplacalo..a i tak za 2 tyg przylatuje do nas moja mama wiec mi ja przywiezie....
wozek mam wybrany z jane slalom pro travel system (taki z hamlucem recznym ;) ) a z quinny buzz 3 stroller rowniez ten z fotelikiem...i nie moge sie zdecydowac..ten pierwszy wydaje mi sie duzo solidniejszy i mimo iz sporo drozszy chyba wlasnie na niego sie zdecyduje...a Ty masz cos "na oku"?
co do zdjec to jeszcze nie miala kiedy ale sprobuje :)

12 lata 11 miesiąc temu #300934 przez Koni
gumis24 daj linki do tych wózków to pooglądam ;) Ja na razie nic nie wybieram jakoś mi tak ciężko w necie szukać tych wózków. Muszę dotknąć na żywo i pooglądać wtedy będę decydować.

U nas ta Twoja niania kosztuje ok 250€ a ta którą ja wybrałam 299€ bo dzisiaj widziałam więc mi też taniej będzie kupić w PL. A na jakiej stronce znalazłaś tak tanio?

A tak w ogóle dziewczyny gdzie się reszta was podziała?

12 lata 11 miesiąc temu #301058 przez gumis24
Koni oto linki: www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=905 www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr..._id=768&%3CosCsid%3E tez sa tansze niz u mnie o duzo a w UK ceny sa porownywalne tylko ze wysylka kosztuje z UK kosztuje moim zdaniem zbyt duzo...
nie pamietam z jakiej formy mam ta video nianie a maiale juz usunelam ale jak przywiezie mi ja mama za 3 tyg to Ci napisze bo na pewno w srodku bedzie rachunek...

12 lata 11 miesiąc temu #301081 przez Koni
gumis24 zdecydowanie ten Quini jest ładniejszy ;)

A za linka będę bardzo wdzięczna :P

12 lata 11 miesiąc temu #301113 przez gumis24
tak??a mnie bardziej podoba sie ten z jane.. ;) na pewno przesle linka...wysle mamie jutro eska moze bede w stanie podac linka wczesniej...
rzeczywiscie cicho tutaj dzisiaj dziewczyny... :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #301128 przez Koni
gumis24 hehe ten pierwszy dla mnie taki za masywny ;) Ja mam w domu jeszcze spacerówkę z Bebecara taką o: www.tacata.es/images/ipop_4%5B1%5D.jpg po moim siostrzeńcu ale że nie mogę do niej dokupić gondoli to kupujemy nowy wózeczek ale może to i lepiej chociaż będę mogła się nacieszyć jego wybieraniem :D

Co do linka naprawdę będę wdzięczna :)

No nikt tu ostatnio nie zagląda i nawet chłopek już nie chce z nami gadać :(

12 lata 11 miesiąc temu #301143 przez gumis24
bardzo ladny tez jest....moja siostra urodzila 3 lata temu wszystko zdazyla rozdac i dla mnie niewiele zostalo.. :P teraz jest taki wybor ze az zawrot glowy... :laugh: ja wlasnie chce solidny wozek bo mieszkam jakby w gorach i nad morzem jednoczesnie wiec przyda sie cos solidnego na spacerki z psem... ;)
a chyba ktoras z dziewczyn ma jutro usg czy cos pokrecilam??

12 lata 11 miesiąc temu #301168 przez Koni
gumis24 moja urodziła 2 lata temu ale od początku było mówione że wszystko jest dla mnie więc mam już troszkę rzeczy i jeszcze ma mi paczkę nadać w kwietniu bo ona we Włoszech mieszka ;)

A co do USG to ja jutro mam :P Właśnie zaczynam panikować :dry: ale mam nadzieje że z dzidzią wszystko ok i rozwija się prawidłowo.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka