BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #429105 przez Madeline
Hej kochane :)

Ja też jestem za spotkaniem :) chętnie bym was zobaczyła na żywo :)
Nocka super. Aleks obudził się jak zawsze koło 1 i 5 a szedł spać o 21. Teraz jeszcze śpi więc dziś nie wezmę go do siebie.

Cycuszki mam już prawie puste, po 12 sciagne sobie ik 30 ml

Natalia to dobrze, ze masz możliwość odpoczecia od męża. Wiem po sobie, ze to dużo daje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #429326 przez chłopek
hej ja tez jestem za spotkaniem :)

12 lata 3 miesiąc temu #429456 przez Joanna
Hej dziewuszki :)

u nas noc spokojna, Ala zasnęła koło 20.30 i wstała na pierwsze jedzonko o 4.00 :) potem spaliśmy jeszcze do 10.00 :laugh: na szczęście dzisiaj w nocy spałam, ząb jakby boli mniej, lepiej też się je :blink:

sister.anna między naszymi córami jest miesiąc różnicy, moja Ala niebawem skończy 3 miesiące :) wcale dużo nie je, na dobę wypija około 650-700ml czyli mniej niż zaleca producent mleczka :blink: Alcia budzi się tylko raz, głównie nad ranem i zazwyczaj wypija 180ml mleka, ale to dlatego że musi nadrobić przespane 7 bądź 8 godzin :) potem pije 3 razy po 150ml i wieczorem około 100ml jeśli jest głodna :blink: Dzisiaj od rana wypiła 3 razy po 150ml :)

Takie spotkanie to bardzo dobry pomysł :)

a słuchajcie...ostatnio wpadł mi w ręce artykuł w którym była mowa o czyszczeniu buźki - dziąseł niemowlęcia gazikiem nasączonym wodą przegotowaną i zastanawiam się czy któraś z Was to praktykuje?czy nie za wcześnie? bo już sama nie wiem czy włączyć tę czynność do codziennej toalety Alicji :side:

w ogóle moje dziecko w ciągu kilku ostatnich dni tak się rozgadało, że hej! aż miło :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #429471 przez chłopek
Sebus dzisiaj chyba godz rozmawiał z ciocią, w drodze do domu spał słodko w nosidle :)

12 lata 3 miesiąc temu #429492 przez nataleczka_92
A mój ostatnio jakiś zrobił się marudny. Ciągle chce żeby go nosić... A ja jestem taka chora. Mam temp 39stopni a gardło to tak mnie boli że śliny nie mogę przełknąć. Oliwka została dziś jeszcze u babci a ja sama z małym w domu bo mąż druga zmianę ma:(

12 lata 3 miesiąc temu #429498 przez chłopek
nataleczka a u lekarza bylaś ?
ja jesem sama z Sebusiem Ksawcio pojechal z dziadkiem my jedziemy po 20 jak mąz z pracy wróci bo jutro do okulisty z seba no i ja do gina po recepte

12 lata 3 miesiąc temu #429499 przez Kasiulka
sister.anna dzięki :) poszukam sobie :)

joanna też o tym czytałam, ale nie praktykujemy, chociaz może powinniśmy... nie wiem sama.

12 lata 3 miesiąc temu #429511 przez nataleczka_92
Chłopek na razie kuruje się domowymi lekami. Jak nie przejdzie to jutro do lekarza pójdę. Kupiłam dziś sobie majtki wyszczuplające tylko takie dłuższe pod same piersi sięgają:) czytam właśnie gazetę "twoje dziecko" pisze że jeśli dziecko wypija zalecana dzienna porcję mieszanki mlecznej to nie trzeba podawać wit D. Mamusie karmiace mlekiem modyfikowanym-jak to u was jest?

12 lata 3 miesiąc temu #429513 przez Joanna
nataleczka_92 ja podaję Ali codziennie do porannej porcji mleczka jedną kapsułkę witaminy D, co zostało uzgodnione z pediatrą :)

12 lata 3 miesiąc temu #429519 przez magda__kielce
Ja tez podaje witamine d tez pediatra zalecil nietrzeba podawac witaminy k jak karmi sie mleczkiem sztucznym tak mnie powiedziano
moj Bartus zjada120-130co 3h a w nocy roznie raz albo 2 sie budzi

12 lata 3 miesiąc temu #429522 przez Madeline
My przy wieczornym karmieniu także jedną kapsulke wit. D. A póki karmilam piersią to dawalam jeszcze wit. K, ale ja się podaje do 3 miesiąca życia lub jeśli karmi się tylko piersią.

12 lata 3 miesiąc temu #429523 przez iwonka_wwa
madeline Ty pisałas o odparzeniach? Polecam bepanten - Michas miał pupcie odparzoą i szyjke i w zasadzie z dnia na dzień pomgoło Teraz stosujemy go tez profilaktycznie i nic sie nie dzieje. Do przemywania pupki zamiast chusteczek używamy wode z tym płynem w którym go kąpiemy. Chusteczki tylko jak gdzies jestesmy, bo na dłuzsza mete miał po nich czerwony tyłeczek.

Joanna słyszałam że mozna tak własnie myc dziasełka i podniebienie, ale raczej po to by przyzwyczaic dziecko do mycia tych czesci jak zacznie zabkowac.

A ja mam pytanie do mam karmiacych piersia - witamine K podaje sie do końca 3 miesiaca czy 4?

12 lata 3 miesiąc temu #429528 przez chłopek
iwonka do 3 miesiaca ja narazie podaje k+d

12 lata 3 miesiąc temu #429536 przez nataleczka_92
Madeline jakie mleczko podajesz synkowi? Kobietki muszę kupić maszynkę do mielenia mięsa,a chce z funkcja do mielenia ziemniaków też. Ma któraś może?może coś polecicie?

12 lata 3 miesiąc temu #429570 przez Madeline
Iwonka dzięki :) do końca 3 miesiąca. Tak mi mówiła polozna.

Nataleczka podaje Nan Pro 1. Kupki robi 2 razy dziennie i zero kolek.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka